485
Jazz: Csemer Boglárka - Boggie
Szilvási-Szabó Éva ajánlata

csemer-boglarka-boggie

Az 1986-ban született Csemer Boglárka énekes, dalszerző, már kisgyerek kora óta tudatosan készült a zenei pályára: folyamatosan képezte magát, a népzenétől, a klasszikus zenén, a jazzen és a popon keresztül sok mindenbe belekóstolt. 2012-ben szerződött le az egyik legnagyobb magyar, független kiadóval a Tom-Tom Records-zal a Boggie név alatt futó jazzy-pop formációval (Sebestyén Áron – zongora; Simkó Várnagy Mihály – basszusgitár, nagybőgő; Szabó Tamás – dob).

2014 januárjában a IMDVB a világ 3. legnépszerűbb videoklipje közé sorolta a Parfümöt Shakira és Enrique Iglesias mögött. A zenekar könnyedén mozog mind a jazz, mind a pop világában, de legfőképp annak határmezsgyéjén. A harmonikus dallamvezetésnek, a felszabadult játéknak köszönhetően a zene körbeöleli hallgatóját, a francia nyelvű dalszövegek és Boggie, a maga kisugárzásával, bájával, csengő hangjával egy érzelmekkel, gondolatokkal teli világba kalauzolja a hallgatót. Boggie francia muzsika iránti vonzalma évek óta töretlen: Párizsban töltött éve és a francia dalkultúra olyannyira inspirálta őt, hogy az albumon a magyar és angol nyelvű felvételek mellett számos francia nyelvű saját dal is helyet kapott.

Az albumon található dalok bár romantikus árnyalatúak, ám ugyanakkor csábítanak is, néhol melankolikus hangulatot varázsolnak körénk. Magukon viselik a könnyed játékosság jegyeit is, de a nagyzenekarral megtámogatott, monumentális dal sem lóg ki a sorból, egységes egésszel van dolgunk. A teljes lemezt áthatja egyfajta varázs. A fülbemászó dallamok, a pozitív életérzés, Boggie bájos kisugárzása, egyedi énekhangja, megnyugtatóan hat ránk a felgyorsult világban.

Tracklist:
01. New Sun
02. Sing Lullaby
03. Parfüm
04. Japánkert
04. Je veux l’aventure
05. Un an à Paris
06. Sympathique
07. Quelques
08. Feelin’
09. God takes it
10. Nouveau Parfum
11. Sing Lullaby feat. Petruska András
12. Japanese Garden


Megtekintés az Online Katalógusban

2020.04.24