430
Gerald Durrell: Velencei kalamajkák
Juhászné Lukács Mária ajánlata

gerald-durrell-velencei-kalamajkak

Gerald Durrell sajátos humorral és iróniával íródott könyvein nemzedékek nőttek fel és szerették meg a természetet, mert történetei nem csak a kicsit nagy és hangos családjáról szólnak. Sok regénye hangoskönyv formátumban is nagyon népszerű, a Velencei kalamajkák Borbás Mária fordításában és Szacsvay László előadásában két történetet tartalmaz.

A Vízre bocsátás című írásban Larry, Leslie, Margo, Gerry, no és természetesen a mama éppen a velencei Szent Márk térben gyönyörködnek a nyári telihold nárciszsárga fényénél. A ragyogó hangulatra azonban árnyék vetül, mert kiderül, mama befizetett egy néhány napos hajóútra, egy görög hajó első útjára. A Poszeidón nevű hajó oldalán bizalomgerjesztőnek korántsem nevezhető, hatalmas lyuk tátong. Így indul a Durrell családdal a fedélzetén több napos tengeri útjára. Van itt hézag rendesen – és nem csak a lyukra gondolunk –, amint szokás turistajáratokon: az eredeti görög Uozo felvizezett, a mosdó zárja nem enged, a kabin csótányok otthona.

A Viszony Velencében Szent Márk tere pedig egy szokványos szerelmi affér miatt lesz attrakció. Ebben a történetben A halak jelleméből megismert Ursulával találkozhatunk ismét, aki változatlanul kelekótya jóindulattal ártja magát barátai ügyes-bajos dolgaiba, s ezúttal is nagy buzgalommal töri kerékbe anyanyelvét.

Előadja: Szacsvay László
Teljes játékidő: 146 perc
Formátum: 2 audio CD


Megtekintés az Online Katalógusban

2020.04.10