1261
A szomszéd nője mindig zöldebb
Máthé Norbertné ajánlata

a-szomszed-noje-mindig-zoldebb

Az amerikai közép-nyugat egyik álmos kisvárosában, ahol az éghajlatból adódóan sokáig tart a tél, idejük nagy részét jéghalászattal töltik a település lakói, nyugdíjasai. Amikor pedig nem pecáznak, általában az ősidők óta gyűlölt szomszéddal packáznak. Főszereplőink, John Gustafson (Jack Lemmon) és Max Goldman (Walter Matthau) is ilyen szomszédok.

John és Max hosszú ideje egyedül élnek, gyerekeik felnőttek, feleségeiket eltemették, unalomban telnek napjaik, legszívesebben egymás látványos bosszantásával múlatják az időt. Egy szép napon azonban a versengés komolyra fordul, amikor a szemközti házba beköltözik egy csinos és korához képest igen kacér özvegyasszony, Ariel (Ann-Margret).

Jacket és Waltert sok évtizedes, közös filmes múltjukon túl a magánéletben is szoros barátság kötötte össze. Legtöbb filmjükben összeszokott párosként szórakoztatták a filmközönséget. Első közös filmjük a Sógorom, a zugügyvéd volt, amely 1966-ban készült, a legutolsó pedig a Furcsa pár 2. Közös munkásságuk egyik leghíresebb filmje a Szomszéd nője mindig zöldebb (1993), ahol folyamatos és tökélyre vitt civódásukkal végleg beírták magukat a filmtörténelembe.

Érdekesség a filmmel kapcsolatban, hogy a forgatási helyszín Wabasha városa volt Minnesota államban, ahol a helyiek a mozi sikere után létrehozták a „Grumpy Old Men” (a film eredeti címe) fesztivált, ahol például családias bowling esttel és többek között léghorgászversennyel várják az érdeklődőket.


Megtekintés az Online Katalógusban

2020.03.27