465
Darren Shan: A lelkek tava
Galambos Krisztina ajánlata

darren-shan-a-lelkek-tava

Darren Shan A lelkek tava című könyve a Darren Shan regényes története című tinihorror regényfolyam 10. része, A hajnal gyilkosai dermesztő folytatása. A Sebhelyesek Háborúja újabb fordulóponthoz érkezik, előbb azonban a Sors, vagyis Mr. Tiny veszélyes útra küldi a Vámpír Herceget és Harkatot, a törpe személyt: fel kell keresniük a Lelkek Tavát, az élveholtak birodalmát.

Utazás térben és időben a borzalmak földjén… az egyedüli segítségük Lady Evanna, a boszorkány. Vagy mégsem? A Groteszk Templomában minden kiderül…

Darren Shan 1972-ben született Londonban. Mindössze hatéves volt, amikor a család az írországi Limerickbe költözött. Középiskoláit a szomszédos Askeatonban végezte, ahol édesanyja is tanított. Gyerekkori olvasmányait a Drakula-történetek és az ír-kelta mondavilág határozta meg. Alig tizenöt éves, és megírja első regényét! Egyetemista korára már megízleli a sikert, amikor egy pályázatra benyújtott művével első díjat nyer. A Rémségek Cirkusza – a Darren Shan regényes története első része – volt az első gyerekkönyve, amely hihetetlen sikert hozott a fiatal szerzőnek: máris Stephen King és Tolkien utódjaként emlegetik. A vámpírtörténet Amerikát is meghódította, ráadásul a Warner Bros. szerződést kötött a megfilmesítésére.


Megtekintés az Online Katalógusban

2020.03.17