370
Vörös veréb
Juhászné Lukács Mária ajánlata

voros-vereb

Dominyika Jegorováról (Jennifer Lawrence) sok minden elmondható. Odaadó gyermek, aki bármi áron megvédi édesanyját. Prímabalerina, aki testileg és lelkileg is a végsőkig feszítette korlátait. Mestere a csábításnak és a manipulálásnak… Amikor a karrierje végét jelentő sérülést szenved, bizonytalan és sötét jövő dereng fel Dominyika és anyja előtt.

Így lesz a lányból könnyű préda a Veréb Iskola számára, ahol egy titkos hírszerzési szolgálat számára kivételes fiatalokat tanítanak arra, hogy testüket és elméjüket fegyverként használják.

Az orosz titkosszolgálat magas beosztású tisztje, Ványa Jegorov (Matthias Schoenaerts) küldi oda a lányt, aki a nagybátyja. Kiállja a szadista kiképzést, és belőle válik a legveszedelmesebb Veréb, akit a program valaha produkált. Dominyikának most össze kell egyeztetnie új énjét azzal, aki egykor volt; nemcsak saját, hanem minden kedves ismerősének élete veszélyben forog, köztük egy Nathaniel Nash nevű amerikai CIA-ügynöké (Joel Edgerton), aki minduntalan győzködi: ő az egyetlen ember, akiben a lány megbízhat… de vajon fordítva is igaz ez?

A színésznő meggyőzően hozza az érzelmekkel teli, egyszerre mégis kegyetlenül hideg Dominikát. A Vörös veréb legszórakoztatóbb és szeretni való pontja egyértelműen Budapest aktív jelenléte a vásznon. A filmet nem pusztán itthon forgatták, de a játékidő jelentős részében is a cselekmény otthonául szolgált, ami a jól felismerhető utcák, szavak és tévéműsorok mellett Anger Zsolt kisebb szerepével is megdobogtatja a magyar nézők szívét. A főbb szerepekben láthatjuk még Charlotte Rampling-ot és Jeremy Irons-t is.

A Vörös veréb romantikus elemekkel átszőtt fordulatos és izgalmas thriller, sokkoló befejezéssel.


Megtekintés az Online Katalógusban

2020.02.21