84
Charles Benoit: Te… voltál
Máthé Norbertné ajánlata

charles-benoit-te-voltal

Kyle Chase átlagos amerikai középiskolás egy átlagos amerikai kisvárosban. Értelmetlennek érzi a tanulást, üresnek a családjával folytatott panelpárbeszédeket, céltalannak még a haverjaival való lötyögést. Mert a haverokhoz is csak jobb híján csapódik. Tartalmatlan az iskolában töltött idő, de ugyanolyan tartalmatlan és üres volt a nyári szünet is.

Csak két ember érdekli a világon, az egyik a kishúga, a másik Ashley, akibe – talán – szerelmes, de nem mer úgy közeledni hozzá. A céltalan üresség lassan az erőszak közelébe sodorja: kisebb-nagyobb csínyek, betörés, így legalább éri valamilyen inger. Ekkor jelenik meg az iskolában a furcsa Zack. Egyszerre vonzó és taszító egyéniség, mindenkivel jóban van, és mindenkit kiismer. Kiderül, annak is vannak gyenge pontjai, aki azt hiszi magáról, rajta nincs mit kiismerni. Kyle céltalan mindennapjai hirtelen különös irányt vesznek.

A Móra Könyvkiadó által indított Tabu Könyvek sorozatban szélsőséges, felháborodást és megdöbbenést kiváltó, nem mindennapi témákat tárgyaló regényeket mutatnak be: a Te... voltál a negyedik a sorban. Charles Benoit középiskolai tanári munkáját „cserélte” írói pályára fogadásból, három felnőtteknek írt sikeres krimi után szerezte a Te... voltál című regényt, amely a középiskolai erőszakról szól. Benoit a szabadidejében alkalmi búvár, szaxofonozik, marketing céget vezet, valamint kreatív írást oktat.


Megtekintés az Online Katalógusban

2020.02.18