357
Gyermek: Kiskalász zenekar - Salátamánia
Szilvási Krisztián ajánlata

kiskalasz-zenekar-salatamania

A Kiskalász 2009-ben indult, s még épphogy csak óvodás korba lépett, máris három lemezzel büszkélkedhetnek. Az első három albumukon Bartos Erika verseit zenésítették meg: a Zsákbamacskát és a Százlábút jelölték Fonogram-díjra az Év gyereklemeze kategóriában, 2013 őszére pedig mindkét album aranylemez lett.

A Hepehupa című nagylemezen érdekes mesét hallhattunk egy pórul járt Gombáról, borzonghattunk csörgőkígyótól, álmodozhattunk eltévedt elefántról, és kedvet kaphattunk egy kis palacsintasütéshez Anyával. A 2015 őszén megjelent Salátamánián – amelyen a zöldségek világát népszerűsítik a legkisebbeknek – pedig már saját szövegekkel dolgozik a hagyományos gyerekzenék világától bátran elrugaszkodó, különböző zenei kultúrákat keverő kvartett.

A Salátamánia csupa színes és ízletes zöldség! A „Fázós padlizsán”, a „Kóborló Paszternák”, a „Hagymahercegnő”, a „Fekete retek gyerek” és még sok más mesefigura mind annyira furán imádnivalók, hogy meg kell őket zabálni. A lemez nem titkolt célja, hogy a gyerekek fantáziáját is bevetve, ránevelje őket az egészséges táplálkozásra. A sok csengő-bongó hangszer, a megannyi hangszín, a különböző kultúrák zene-kavalkádja, a „Kiskalászos hangzás” már-már védjegyévé vált a zenekarnak.

A zenekar tagjai: Varga Bori (ének, furulyák, szaxofonok), Sántha Gábor (ének, gitár, basszusgitár, mandolin, doromb), Boros Attila (basszusgitár), Mogyoró Kornél (ütőhangszerek, csörgő-zörgők, steel drum).

Tracklist:
01. Salátabál
02. Spenót (a szupererő)
03. Fázós padlizsán
04. Rrrrépa dal
05. Salátamánia
06. Kóborló paszternák
07. Fodros lollo
08. Fekete retek gyerek
09. Borsómese
10. Lencse szerencse
11. Hagymahercegnő
12. Kukor-Ica
13. A Nagy Tök
14. Piac
15. Vigasztalós dal

Megtekintés az Online Katalógusban

2020.01.24