546
Rendezvény beszámoló: A Magyar kultúra hete
Összművészeti találkozó

A Magyar kultúra hetében, január 24-én, a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Gyárvárosi Közösségi Házában került sor az Író Alkotók Klubja által szervezett 2020. évi összművészeti találkozóra, ahol a képzőművészet és irodalom találkozása zajlott.
Az ez alkalommal megnyíló kiállításon festmények, szobrok, grafikák és quiling technikával készített alkotások láthatók. A képzőművészeti alkotások között volt tájkép, portré, csendélet. itt is megcsodálhattuk a kiállítók tehetségét: színkezelését, a formák megtervezését, a kompozíciós rendet, melyekhez jól passzoltak a hozzájuk rendelt versek. A megjelent képzőművészek be is mutatkoztak, így a tekintélyes számú publikum személyesen is megismerhette őket.
Az irodalmi műsort a szervező klub tagjai biztosították. A program levezetője Kerecsényi Éva volt, aki néhány gondolattal vázolta a Klub múltját, keletkezéstörténetét, valamint célját, s kitért a klubvezető, Dittrich Panka bemutatására is. Próza, vers egyaránt szerepet kapott a műsoros esten, gyönyörködhettünk az előadók képességeiben, mely mind a költemények megformálásában, mint bemutatásában megnyilvánultak.
A látogatók jelentős része nem először keresi fel a klub rendezvényeit, méltán állíthatom, hogy a közösség egyre inkább a figyelem központjába kerül.
A kiállítás február 7-ig látogatható, a belépés díjtalan.

Csiszár Antal