369
Boogie-woogie: Dániel Balázs - Boogie Cocktail
Tolnai Gáborné ajánlata

daniel-balazs-boogie-cocktail

A győri születésű Dániel Balázs – alias Mr. Firehand – „a legvirtuózabb magyar boogie woogie zongorista”. Magyarországon egyre nagyobb népszerűségnek örvend a boogie woogie, melynek lüktetése, ritmusossága és virtuozitása első pillanattól fogva magával ragadó. Dániel Balázs, a tehetséges győri boogie woogie zongorista célul tűzte ki, hogy koncertekkel és saját CD-kel közkedveltté tegye, és megszerettesse ezt a zenei irányzatot.

A boogie woogie magyarországi nagykövete hazai sikerei mellett rangos külföldi boogie woogie és blues fesztiválok rendszeres fellépője. Balázs egyedi stílusával, kreatív ötleteivel és virtuóz előadásmódjával új színt visz a boogie woogie világába. Koncertjei során blues, stride és new orleans jazz stílusú szerzeményekből is hallhat ízelítőt a közönség.

Mr. Firehand 2012-ben megjelent szóló zongora lemeze a boogie woogie mellett betekintést ad a blues és New Orleans jazz stílusokba is. A virtuóz saját szerzemények, a lassú vérbeli blues számok és a lüktető, egyedi hangulatú darabok kitűnő egyveleget alkotnak. Sőt, ezen az albumon hallható a közönség által egyik legkedveltebb szám is, a különleges hangzásvilágú Vihar. Idézet a borítóról: „…Megpróbáltam ezt a boogie cocktailt olyan finomra keverni, amennyire csak lehetséges. Nagyon élveztem a CD felvételét, remélem, sikerül Önnek is örömet szereznem vele.”

Tracklist: 
01. Welcome Boogie (Dániel Balázs)
02. Girls Like It (Jo Bohnsack)
03. Just Starnge (Dániel Balázs)
04. Pixie (James Booker)
05. Bouncing Boogie (Dániel Balázs)
06. Jump And Jive (Axel Zwingenberger)
07. Bass Going Crazy (Albert Ammons)
08. Isabelle Madison (Fabrice Eulry)
09. Just For You (Pete Johnson)
10. Speeding Boogie (Dániel Balázs)
11. Suitcase Blues (Albert Ammons)
12. Storm (Dániel Balázs)
13. Running Keys (Dániel Balázs)

Megtekintés az Online Katalógusban

2019.11.01