408
Gyermek: Mesőke 1-3 - Hangjáték népmesékből
Szilvási-Szabó Éva ajánlata

mesoke-hangjatek-nepmesekbol

Aki a népmesét szereti, rossz gyerek nem lehet, de hogy gazdagabb kultúrkincshez jut általuk, mint bármi mással, az bizonyos. ,,Csak tiszta forrásból…” – szól a szlogen a Mesőke hangjátéksorozatán. A mesemondó – a többgyermekes apa és színész, a Művészetek völgye egyik megálmodója – a népmesék egyik legautentikusabb előadója, Galkó Balázs.

Ugyanakkor a meseszereplők is mind megannyi színes hangon szólalnak meg, hangjátékká varázsolván a mesevilágot. A varázsláshoz az Amadinda ütőegyüttes hangszereit Bíró Gergely, a Magyar Nemzeti Filharmonikusok tagja szólaltatja meg, a lemezen Márton Viktória, Vereb Márk, Galkó Balázs, Gaskó Balázs és Vereb Balázs szerepelnek.

A Mesőke második CD-jében a mesefolyam folytatódik. Galkó Balázs partnerei között a legfontosabb bizonyára Mesőkemanó (Vereb Márk), aki maga a mesét hallgató gyermek, s mint azt az első részben is tette, biztosítja az átjárást a valóságból a mesevilágba. A lemezen Márton Viktória, Vereb Márk, Galkó Balázs, Gaskó Balázs és Vereb Balázs szerepelnek.

A harmadik folytatásban pedig a népmesék virágba borítják a mesék rétjét, a Hétrétet, ahol immár a mesét hallgató gyermek él barátaival, akikkel újabb és újabb népmeséket fedeznek fel. A hangélményt számos népi és reneszánsz zenekar fokozza (Téka, Csürrentő). A CD-n a Magyar színjátszás krémje sorakozik: Benedek Miklós, Borbás Gabi, Galkó Balázs, Harsányi Gábor, Márton Viktória, Mikó István, Vereb Balázs, Vereb Márk, Kállai Ferencnek pedig minden bizonnyal ez volt az utolsó szereplése.

Mesőke 1:
01. Előjáték
02. Egyszer volt, hol nem volt
03. Tél Apó
04. Répa mese
05. A hiszékeny király
06. Három kívánság
07. Csúszós mese
08. Manók karácsonya
09. Utójáték

Mesőke 2:
01. Előjáték
02. Végesincs mese
03. A danoló teknős
04. A beszélő szamár
05. A gidák meg az éneklő farkas
06. Anyóka bocija
07. Egérvadászat
08. Burgonya Tóbiás az együgyű óriás
09. Utójáték

Mesőke 3:
01. Mumus a kalapban
02. A szegény ember és a róka
03. A Hétréten
04. Hétszer sült cipó
05. Hullámdombi vasút
06. Az ördög sípja
07. Ennyi volt a mese...


Megtekintés az Online Katalógusban

2019.10.25