540
Musical: Andrew Lloyd Webber-Tim Rice-Miklós Tibor - Jézus Krisztus Szupersztár
Ősze Mária ajánlata

jezus-krisztus-szupersztar

A legendás Rock Színház egyik legemblematikusabb előadása volt a Webber-Rice szerzőpáros első óriási sikerét jelentő rockoperájának 1986-os bemutatója. A Jézus Krisztus Szupersztár előadásait a Szegedi Szabadtéri Játékokon, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, majd a Vígszínházban tartották. Az 1986-ban készült felvétel CD változata 2006-ban jelent meg a Hungaroton kiadásában.

Sajnos nem a teljes rockoperát rögzítették, hanem csak 15 tracket tartalmaz az album, ámde a legismertebb és legszebb részletek hangoznak el, és ezáltal több mint 30 év elteltével is részesei lehetünk a legendás előadásnak.

Jézus szerepét Sasvári Sándor énekli, akiről Miklós Tibor Musical! című könyvében azt írta, hogy „a Jézus Krisztus Szupersztár hozta el számára a nagy kiugrást – életkorban, alkatban, énektudásban is tökéletesen megfelelt a címszerep követelményeinek”. Pályafutása legnagyobb sikerét Júdás szerepével aratta Makrai Pál. Mária Magdolnaként a szövegírót, Tim Rice-t is elbűvölő Nagy Anikót hallgathatjuk. Pontius Pilátus szerepét Vikidál Gyula alakította és énekelte, akiről Miklós Tibor azt írta, hogy „a Jézus Krisztus Szupersztár hivatalos magyarországi bemutatójának egyik legjelentősebb alakítása az ő nevéhez fűződik”. Kajafás főpapként pedig a legendás basszista, Gregor József erősítette a társulatot. De a kisebb szerepeket is olyan nagyszerű énekesek adták elő, mint Deák Bill Gyula (Simon Zealotes), Csuha Lajos (Heródes király), Meződi József (Annás), Homonyik Sándor (Péter). A felvételen közreműködött a Rock Színház kórusa és szimfonikus zenekara, valamint a zenekar rock szekciója, vezényelt Várkonyi Mátyás.

Tracklist:
01. Nyitány
02. Gondolataik az égben járnak (Júdás)
03. Minden nagyon jól van (Mária Magdolna, az apostolok és feleségeik, Júdás, Jézus)
04. Jézusnak meg kell halnia (Kajafás, Annás, papok)
05. Hozsanna (tömeg, Kajafás, Jézus)
06. Simon Zealotes (tömeg, Simon)
07. Pilátus álma (Pilátus)
08. Nem tudom, hogy szeressem (Mária Magdolna)
09. Az utolsó vacsora (Apostolok, Jézus, Júdás)
10. Gethsemane (Jézus)
11. Pilátus és Krisztus (Pilátus, Katona, Jézus, tömeg)
12. Heródes dala (Heródes)
13. Kezdhetnénk-e újból? (Mária Magdolna, Péter)
14. Júdás halála (Júdás, 1. pap, Kajafás)
15. Szupersztár (Pilátus, Júdás, kórus)


Megtekintés az Online Katalógusban

2019.09.20