369
Eva-Maria Dreyer: Milyen ehető vadnövény ez?
Nyerges Edina ajánlata

eva-maria-dreyer-milyen-eheto-vadnoveny-ezA Sziget Kiadó 2011-ben indította el Kis természetkalauz sorozatát. A kötetek célja, hogy segítségükkel az érdeklődők könnyen meghatározhassák a környezetükben fellelhető élőlényeket, ásványokat vagy csillagképeket. A könyvek kis méretüknek, súlyuknak és a műanyag védőborítónak köszönhetően ideális társak akár séták, akár túrák alkalmával.

A sorozat Milyen ehető vadnövény ez? című kötete az Európában honos, emberi fogyasztásra alkalmas vadnövények és gyümölcsök 130 faját mutatja be. A könyv évszakonkénti felosztásban, azon belül pedig a virágzat színe szerint ismerteti a vadnövényeket, a fákat és a bokrokat, így egyszerűen és gyorsan beazonosíthatjuk azokat.

Elsőnek a növény ismertetőjegyeit mutatja be Eva-Maria Dreyer, a virágokat és a levélzetet kiemelve, néhol még az illatát is körülírva. Ezután megtudhatjuk, hogy hol találjuk a természetben. Végül megismerhetjük, hogy a különböző részeit mikor érdemes begyűjteni, és milyen ételek, italok készítésénél tudjuk felhasználni. Nem csak étkezési célokra lehet fogyasztani őket, többségüknek jótékony orvosi hatása is van, ezek is említésre kerülnek. A szerző kitér arra is, ha az adott növény esetleg összetéveszthető egy mérgező társával, vagy ha a túlzott fogyasztása egészségkárosító hatással van. Az érdeklődőket 165 színes kép segíti a meghatározásban. A könyv végén névmutató található, illetve egy leírás és illusztrációk a növények felépítéséről, virágformákról és virágzatokról.

Ha bátrak vagyunk, és új ízeket szeretnénk kipróbálni, a Milyen ehető vadnövény ez? biztosan a segítségünkre lesz.


Megtekintés az Online Katalógusban

2019.08.27