348
Törés
Horváth Eszter ajánlata

toresVajon létezik tökéletes gyilkosság? Úgy tűnik, igen. Ted Crawford (Anthony Hopkins), a páratlan elméjű, precíz rendszertervező rájön neje hűtlenségére, és mivel képtelen megemészteni a dolgot, megszervezi a tökéletes gyilkosságot, hogy megbüntesse mindkettejüket… A helyzet egyértelmű, de a bizonyítékok nem elégségesek, hogy rács mögé juttathassák a bűnöst.

Willy Beachum (Ryan Gosling) helyettes ügyész elvállalja az esetet, mivel kezdetben egyszerűnek tűnik az ügy. De az ambiciózus ügyésznek idővel rá kell jönnie, hogy nem olyan könnyű elérnie a sikert, ahogyan hitte, ráadásul ez az eset nem csak bukással, de a karrierje végével is fenyegeti…

A Gregory Hoblit által rendezett és a két világklasszis színművész pszichológiai párharcára épülő film vegyíti a bírósági eljárást taglaló és a krimikre jellemző cselekményelemeket. A Törés erőssége abban áll, hogy a nézőnek egyszerűen fogalma sincs, hogy mi fog történni, ugyanis minden egyszerre egyértelmű és kétértelmű.

A 2007-ben bemutatott amerikai thriller lebilincselően fordulatos, izgalmas filmélményt nyújt: jobbnál jobb csavarokkal rukkol elő, tökéletes vonalvezetésű történettel szolgál, ráadásul káprázatos műgonddal készítették el. Minden részlete a helyén van, ami el is várható egy olyan filmtől, amely egy zseni által kitervelt gyilkosságot visz a vászonra.


Megtekintés az Online Katalógusban

2019.08.16