369
Pamela Lyndon Travers: A csudálatos Mary kinyitja az ajtót
Márné Tóth Krisztina ajánlata

pamela-lyndon-travers-a-csudalatos-mary-kinyitja-az-ajtotVáratlanul, az éjszaka sötétjében egy fénysugár jelent meg az égen, ami egyre nagyobb és csillogóbb lett. Jane-nek elakadt a lélegzete, Michael a csodálkozástól meg sem tudott mukkanni. Ahogy a fénysugár közeledett, egyre inkább emberi alakot öltött, és rövidesen kivehető volt, hogy ez nem más, mint a csudálatos Mary Poppins, a dadatündér. Fekete szalmakalapjában és ezüst gombos kék kabátjában maga volt a megtestesült varázslat.

Mary Poppins, aki legutóbb oda-vissza jeggyel szállt fel a ringlispílre, amely azután elrepítette a földről, fel, egyenesen a csillagos égbe – újra visszatért. Ez a zsörtölődő, mesebeli dadatündér, ha kedve tartja, felpattan egy tűzijáték-rakétára, és már le is pottyan egy sötét novemberi estén a parkba, a Banks család és a többi régi barát igaz örömére.

Kalandjainak harmadik kötetében megint csak érdekesnél érdekesebb utakra vezérli Jane-t. Michaelt, az ikreket meg a pólyás Annabelt. Azután pedig – hisz minden jónak vége szakadhat – Mary Poppins megint fogja szőnyegtáskáját, papagájfejes ernyőjét, s – az eddigieknél nem kevésbé csudás módon – eltűnik a Cseresznyefa utca tizenhétből, de ott hagyja a sok szép, izgalmas kaland emlékét.

A csudálatos Mary és A csudálatos Mary visszatér már ismert a magyar gyermekolvasók előtt. Pamela Lyndon Travers immár klasszikussá vált könyvének harmadik kötetét, A csudálatos Mary kinyitja az ajtót címűt Borbás Mária művészi fordításában és Mary Sheppard illusztrációival olvashatjuk.


Megtekintés az Online Katalógusban

2019.08.13