391
Sara Rattaro: Tiéd az életem
Máthé Norbertné ajánlata

sara-rattaro-tied-az-eletemViola egy tavaszi hajnalon üzenetet kap férjétől, Carlotól. Lányukat, a kirobbanóan szép és élettel teli tizenhét éves Lucét szörnyű baleset érte, élet-halál között lebeg. Viola a tragikus hírt éppen alkalmi szeretője karjaiban kapja, szenvedélyes viszonyait évek óta titokban tartja a család elől. Az autóban a kórház felé robogva végigpergeti az elmúlt évek eseményeit, közös életük elrontott vagy éppen csodálatos pillanatait. Egy hazugságokkal, szenvedéllyel, megcsalással és bűnbánattal, haraggal és reménnyel teli időszak képei villannak fel.

Hogyan jutottak idáig? Ki az a Viola, akit Carlo ismer, és kicsoda az a másik nő, aki rejtve maradt előle? A kórházban aztán kiderül, hogy a lánynak azonnali életmentő szervátültetésre van szüksége, és csak egy donor jöhet szóba: Viola...

„A város rám telepedve alszik. Rám és az útra, melyet befutok, bűntudatomra és a félelemre, mely lassan elkenődik a bőrömön. Miért vagy kórházban? Tisztán hallom magamban a hangod: A kórházban vagyok. Kérlek, gyere azonnal. Mit gondolhattál magadban, amikor nem válaszoltam? Soha nem veszted el a fejed, én szoktam melléfogni. Te vagy a biztos pont, én ingadozom.”

A Tiéd az életem Sara Rattaro második regénye, elsősorban a főszereplő Viola szemszögéből ismerhetjük meg a család életét, jelenét és múltját. Érezzük a főszereplő minden rezdülését, fájdalmát, keserűségét és gyötrelmét, mégis a könyv végére érve már csak egyetlen dologra emlékszünk belőle: a szeretetre. A komoly témát feldolgozó, Jodi Picoult és Cecilia Ahern női közönségét célzó regény méltán lett világsiker.


Megtekintés az Online Katalógusban

2019.08.06