459
Vad lovak
Szabó Szilvia ajánlata

vad-lovakJohn Grady Cole (Matt Damon) életét a lovak és a farm jelenti, ám nagyapja halála után anyja azt a döntést hozza, hogy eladja a nyugat-texasi birtokot. John hiába próbálja meggyőzni az asszonyt, a fiától teljesen elidegenedett nő számára a föld semmit sem jelent. A fiú nyeregbe pattan, és testvéreként tisztelt jóbarátjával, Lacey-vel (Henry Thomas) munka reményében Mexikó irányába vágtatnak.

Kitűzött céljukat elérve, a gazdag Rocha-t (Rubén Blades) lenyűgözi a két fiatal lovak iránti szeretete és háttértudása, ezért alkalmazza őket. John ekkor elköveti élete legnagyobb hibáját: beleszeret munkaadója gyönyörű lányába, Alejandraba (Penélope Cruz). A fiú tudja, hogy nem csak állása, hanem ezidáig megrendíthetetlennek tűnő barátsága Lacey-vel is a tiltott viszony áldozatául eshet...

Minden tekintetben monumentális. Ez az, amit az első pillanattól kezdve elmondhatunk a forgatókönyvíróként Oscar-díjat nyert Billy Bob Thornton hosszú idő utáni első rendezéséről. A nagy költségvetésű Vad lovak a Miramax 2000-es reménysége volt az Oscar-díjátadáson, ám a sztárokkal teletűzdelt mozi sem a jegypénztáraknál, sem pedig a kritikusok körében nem váltotta be a reményeket. Pedig a Cormac McCarthy nagysikerű regényéből készült film (forgatókönyv Ted Tally) hibái ellenére is élvezhető darab: sajátos, melankolikus hangulatával és csodálatos zenéjével képes fent tartani az érdeklődést a kezdetektől egészen a befejezésig.


Megtekintés az Online Katalógusban

2019.07.12