475
Kitüntették kollégánkat
Egyesületi Munkáért Emlékérem Berente Erikának

berente-erika-kituntetesA Magyar Könyvtárosok Egyesülete 51. vándorgyűlésén Székesfehérváron Egyesületi Munkáért Emlékéremmel tüntették ki kollégánkat, Berente Erikát, könyvtárunk Digitális Szolgáltatások Osztályának munkatársát, Győri Szalon online kulturális magazinunk egyik szerkesztőjét szakmai pályafutása során elért eredményeiért és a Kisalföldi Könyvtárosok és Könyvtárak Egyesületében hosszú évek alatt végzett munkájáért! Gratulálunk!

Berente Erika 1983-ban végzett a Szombathelyi Tanárképző Főiskolán könyvtárosként és általános iskolai történelemtanárként, 2001-ben egyetemi oklevelet szerzett könyvtár szakon az ELTE BTK-n. Pályáját Veszprémben kezdte, majd 1985-től a Kapuvári Városi Könyvtár munkatársa volt. Győr városába 1993-ban került előbb a megyei pedagógiai intézet könyvtárosa volt, egy évvel később a Városi Könyvtár módszertani osztályának vezetője lett, azóta is ebben az intézményben, illetve annak jogutódjában, a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Térben dolgozik, jelenleg a Digitális Szolgáltatások Osztályának munkatársa.

Pályája során inkább háttérben dolgozott, módszertanosként a fiókkönyvtárosok munkáját koordinálta, kiállításszervezőként a könyvtár galériáját működtette. Dolgozott pályázati referensként, bekapcsolódott a muzeális dokumentumok feldolgozásába, foglalkozott könyvtári marketinggel is, ennek kapcsán az MKE PR Munkabizottságában is tevékenykedett.

Most a Győri Szalon – Győr város online kulturális magazinjának szerkesztője, újságírója, emellett az intézményi portál jellegű honlapot menedzseli, részt vesz a digitalizálási tevékenységben is, valamint oktat az OKJ-s segédkönyvtáros tanfolyamon is, méghozzá könyvtári marketinget.

A Kisalföldi Könyvtárosok és Könyvtárak Egyesülete Ellenőrző Bizottságának tagja 2006-tól, majd két ciklusban (2010-2018) az elnöke volt, most ismét az EB tagjaként dolgozik. Az egyesületi életet sok hasznos ötlettel, javaslattal támogatja, fontosnak tartja azon kollégák munkáját és megbecsülését, akik a háttérben dolgoznak, vagy kis könyvtárakban végzik munkájukat nagy lelkesedéssel és hivatástudattal, ezért kezdeményezte egy helyi díj alapítását is.

Berente Erika kitüntetésre jelölésével egyesületünk szeretné felhívni a figyelmet azon könyvtáros kollégák munkájára, akik mindennapi tevékenységüket a háttérben végzik, rendkívüli hivatástudattal és szakértelemmel rendelkeznek.

2019.07.05