366
Darren Shan: A sötétség vadászai
Galambos Krisztina ajánlata

darren-shan-a-sotetseg-vadaszaiDarren Shan A sötétség vadászai című könyve a Darren Shan regényes története című tinihorror regényfolyam 7. része, A vámpír herceg dermesztő folytatása. Darren Shanra, a Hercegre gyilkos küldetés vár: néhány társával meg kell találnia a Vérszipolyok Urát, aki komolyan veszélyezteti a klánt. A feladat korántsem egyszerű: a jóslatok szerint eleve kudarcra vannak ítélve, hiszen ellenfelük nehezen ismerhető fel, ráadásul számos segítője van.

Vajon bízhatnak-e Darrenék a bűbájos-rettenetes boszorkányban, Lady Evannában, aki minden titok tudója? Mindenesetre úgy tűnik, egyedül ő segíthet. Azonban alighogy kezdetét veszi az őrült hajsza, a Herceg és alakulata vérszipolyokba botlik.

Darren Shan 1972-ben született Londonban. Mindössze hatéves volt, amikor a család az írországi Limerickbe költözött. Középiskoláit a szomszédos Askeatonban végezte, ahol édesanyja is tanított. Gyerekkori olvasmányait a Drakula-történetek és az ír-kelta mondavilág határozta meg. Alig tizenöt éves, és megírja első regényét! Egyetemista korára már megízleli a sikert, amikor is egy pályázatra benyújtott művével első díjat nyer. A Rémségek Cirkusza – a Darren Shan regényes története első része – volt az első gyerekkönyve, amely hihetetlen sikert hozott a fiatal szerzőnek: máris Stephen King és Tolkien utódjaként emlegetik. A vámpírtörténet Amerikát is meghódította, ráadásul a Warner Bros. szerződést kötött a megfilmesítésére.


Megtekintés az Online Katalógusban

2019.06.25