580
Kovács Gyula - Kovács Zsolt: Arborétumok és botanikus kertek Magyarországon
Abos-Beledi Veronika ajánlata

kovacs-kovacs-arboretumok-es-botanikus-kertek-magyarorszagonMagyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetsége (MABOSZ) 2017-ben ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját. A szakmai szervezet ezen jeles alkalom kapcsán jelentette meg az Arborétumok és botanikus kertek Magyarországon című könyvet. A közel 100 oldalas illusztrált jubileumi kiadványban 45 hazai botanikus kert és arborétum szerepel.

A kötet a botanika és a kertészet iránt érdeklődő szakemberek mellett ajánlható a szélesebb nagyközönségnek is, pl. kertbarátoknak, túrázóknak és olyan családoknak, akik szívesen töltik szabadidejüket a természetben.

A hazai gyűjteményes kerteket településnév szerinti ábécérendben mutatja be a könyv. Elsőként az adott kert történetével, botanikai értékeivel, nevezetességeivel, védett fajaival ismerkedhetünk meg, valamint képet kapunk az utóbbi 10 évben lezajlott fejlesztésekről. A kertek többsége az oktatás, a kutatás és a környezeti nevelés fontos színtere.

A szerzők minden lényeges információt összegyűjtöttek, amit tudni érdemes az egyes helyszínekről, a nyitvatartási időtől és a belépőjegy áraktól kezdve a látogatók számára kialakított programlehetőségekig. Mindenhol szerepel a honlap és Facebook elérhetősége, a tulajdonos/kezelő személye, telefonszáma és e-mail-címe.

Az utolsó oldalakon település- és intézménynév szerinti mutató és áttekintő térkép található.


Megtekintés az Online Katalógusban

2019.06.18