552
Rendezvény beszámoló: Gyermekrajz kiállítás
A József Attila Művelődési Házban

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér intézményeinek elismerendő hagyománya, hogy időről időre helyt adnak művészeti kiállításoknak. Ennek kapcsán tekinthettem meg a fentebb említett tárlat anyagát is.

Ezek a kiállítások alkalmat teremtenek arra, hogy ismert és kevésbé ismert alkotók megmutathassák magukat produkciójukon keresztül. Kiemelt fontosságú, ha a legifjabb korosztály kap bemutatkozási lehetőséget. Az általam megtekintett anyag széles tematikájú repertoárt képvisel. Az ígéretes rajztehetségek kreativitásáról árulkodnak a kiállítottak. Látszik, hogy a gyerekeknek nem puszta kötelesség, hanem öröm a rajzolás. Az egyes művészeti ágakban való cselekvő elmélyedés fejleszti a szépérzéket, gazdagítja a személyiséget. A megjelenített színes rajzok árulkodnak a kivitelezők lelki világáról.

Fontos, hogy tevékenységükről bátorító pozitív visszajelzések érkezzenek, melyek növelik önbizalmukat és további alkotásokra serkentik őket. Ennek egyik megnyilvánulása éppen az a lehetőség, melynek segítségével nyitnak a külvilág felé, kilépnek az ismeretlenségből.

Rengeteg potenciális tehetség rejtőzik társadalmunkban. Közös érdekünk, hogy minél több talentum tudja adottságait kibontakoztatni. A jelen kiállítókból is lehetnek a jövő elismert alkotói.

Csiszár Antal