1095
Rendezvény beszámoló: 90. Ünnepi Könyvhét és 18. Gyermekkönyvnapok Győrben
2019. június 13-15.

A 90. Ünnepi Könyvhét és 18. Gyermekkönyvnapok Győrben

Június 13. és 15. között idén is lezajlott városunkban az Ünnepi Könyvhét a győri könyvtár szervezésében. Az országos rendezvénysorozathoz kapcsolódó hagyományos könyvünnep Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával valósult meg, és könyves programokon kívül koncertekkel és színpadi produkciókkal várta az érdeklődőket.

A teljes beszámoló a Győri Szalonban olvasható.

Konferencia és könyvbemutató a győri Ünnepi Könyvhét előprogramjaként

2019. június 12-én előprogramokkal kezdődtek el az idei győri Ünnepi Könyvhét rendezvényei. Délelőtt Győr Megyei Jogú Város Levéltára és a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér szervezésében konferenciára került sor a győri csata 210. évfordulója alkalmából, majd délután Bagi Zoltán Péter a Kronosz Kiadó égisze alatt megjelent kötete, a Türkenlouis – Bádeni Lajos (1655-1707) került bemutatásra.

A teljes beszámoló a Győri Szalonban olvasható.

Megnyílt a 90. Ünnepi Könyvhét és 18. Gyermekkönyvnapok Győrben

Az országos rendezvénysorozathoz kapcsolódva június 13-án Győrben is kezdetét vette a könyvbarátok ünnepe. A Baross úton, a nagy hőségben, pavilonok és napernyők árnyékában meghúzódó érdeklődőket Rózsavölgyi László, Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottságának elnöke köszöntötte.

A teljes beszámoló a Győri Szalonban olvasható.

Zene a győri Ünnepi Könyvhéten

A 90. Ünnepi Könyvhét és 18. Gyermekkönyvnapok országos rendezvénysorozathoz kapcsolódva idén is sokszínű programkavalkád várta az érdeklődőket Győrben, melyből nem hiányoztak a koncertek sem. A legkülönbözőbb stílusok és zenei irányzatok vonultak fel a Baross úton, a Csónakos szobornál felállított szabadtéri színpadon.

A teljes beszámoló a Győri Szalonban olvasható.

Könyvbemutatók a győri Ünnepi Könyvhéten

A főszerep (el)vitathatatlanul a könyveké, azok szerzőié, valamint olvasóié volt a 90. Ünnepi Könyvhéten és 18. Gyermekkönyvnapokon. A győri könyvtár programsorozatában a Kisfaludy Károly Könyvtár muzeális gyűjteménye adott helyet Ittzés Gergelynek, Szávai Gézának, Márfi Attilának, Benedek Szabolcsnak és Zsebők Csabának, akik hozzájuk illő beszélgetőtársakkal tették színesebbé leírt soraikat és lapjaikat.

A teljes beszámoló a Győri Szalonban olvasható.

Tóth Krisztina: Fehér farkas

A győri Ünnepi Könyvhét utolsó könyvbemutatóján Tóth Krisztina Fehér farkas című novelláskötetével ismerkedhettek meg az irodalomkedvelők. A könyv szerzőjével Werner Krisztina újságíró beszélgetett.

A teljes beszámoló a Győri Szalonban olvasható.