490
Jutta Aurahs: Macskák: Doromboló ragadozók
Dákainé Szenczi Ilona ajánlata

jutta-aurahs-macskak-dorombolo-ragadozokAz elmúlt évezredek alatt több élőlényt is háziasított az ember. Ez alól egyetlen kivétel van csupán: a macska. A kutatások egyre inkább azt valószínűsítik, hogy a macskák saját magukat háziasították, önként szegődtek az ember mellé. Beköltöztek a falvakba, és az élelemért és a biztonságért cserébe felajánlották szolgálataikat az embernek. Mindezek ellenére megmaradtak önálló, független, szabad akarattal rendelkező lényeknek.

Ezek a selymes bundájú, öntudatos teremtmények ma is lenyűgöznek minket – legyenek álomszuszék szobatigrisek vagy a környék bitang banditái.

Jutta Aurahs kötete sok velük kapcsolatos kérdésre választ ad. Honnan származik a házi macska? Miért tisztelték az ókori Egyiptomban szent állatként? Kik tartoznak még a macskafélék családjába? Van-e közük a fekete macskáknak a boszorkányokhoz? Mire jó a macska bajusza? A macska valóban talpra esik? Hogyan kommunikálnak a cicák egymással és az emberrel? Hogyan fejlődnek, változnak születésüktől felnőtt korukig? Miért szeretnek a macskák füvet rágcsálni? Olvashatsz a legismertebb macskafajtákról, híressé vált cicákról, a macskákhoz kapcsolódó legendákról, hiedelmekről is. Ha kedvet kaptál a macskatartáshoz, a könyv segítséget nyújthat a cicák nevelésében, gondozásában is. A fogalmak megértését a kötet végén található Kislexikon segíti.

A Macskák: Doromboló ragadozók a Babilon Kiadó gondozásában jelent meg a megújult Mi micsoda sorozatban. A kiadó ezt a szériát 8 éves kortól ajánlja.


Megtekintés az Online Katalógusban

2019.05.14