498
Evelien de Vlieger: Félix és a szerelem
Máté Zsófia ajánlata

evelien-de-vlieger-felix-es-a-szerelemEvelien de Vlieger belga írónő, a korábban megjelent két kötetéhez (Az új barát és a Félix időt csinál) hasonlóan mély empátiával és kedves humorral mutatja be a kiskamaszok világát Félix és a szerelem című könyvében. A 11 éves Félix furcsa tüneteket produkál: lábremegés, háborog a gyomra, izzad, állandóan csak egy lány körül forognak a gondolatai. A barátja, Péter szerint szerelmes. Ez elég nagy baj, mert amúgy allergiás a lányokra.

Mindent megpróbál, hogy Aminát kitörölje az agyából, de hasztalanul. Péter azt javasolja, hogy egyszerűen kérdezze meg tőle, akar-e járni vele. A nagypapája hasznos tanácsokkal látja el, hogy mitől fog szerelemre gyulladni iránta a lány. Most mit tegyen?

A fordulatokban bővelkedő történetben, melyet Alföldy Mari fordításában olvashatunk, szó esik zöldségekről, szerepelnek benne pókok, katicabogarak és még húsevő növények is. Wendy Panders illusztrációi, melyek olykor úgy tűnnek, mintha csak a füzet szélére lennének firkálva a tanóra közben, kiválóan tükrözik az álmodozó főhős lelkiállapotát.

A kötetet a Gyermekirodalmi Intézet szerkesztői beválasztották a 2017-ben megjelent legjobb gyermekkönyvek közé. Minden kiskamasznak bátran ajánlható a kötet, aki már kezd érdeklődni a másik nem iránt, és úgy érzi, ciki a témáról a felnőttekkel beszélgetni. A könyvből számukra is érthető, vicces nyelvezeten, a didaktikus formákat elkerülve kiderül, hogy bizony a szerelem nem veszélytelen dolog!


Megtekintés az Online Katalógusban

2019.05.07