517
Rém hangosan és irtó közel
Márné Tóth Krisztina ajánlata

rem-hangosan-es-irto-kozelA Rém hangosan és irtó közel főszereplője egy tizenegy éves fiú, aki teljesen különbözik a korabeliektől. Amatőr feltaláló, ékszertervező, asztrofizikus, emellett játszik csörgődobon, és pacifista nézeteket vall. Mindemellett pedig azon dolgozik, hogy megtalálja a zárat, melyet az a kulcs nyit, amelyet apja ráhagyott, mielőtt meghalt a szeptember 11-i támadásban.

A Jonathan Safran Foer könyvsikere alapján készült adaptáció az Amerikát ért szeptember 11-i terrortámadás sokkhatásának utólagos érzelmi reakciója, és egy különös kisfiú felnőtté válásának története, aki megbékélhetetlenül és reményvesztetten kapaszkodik édesapja emlékébe. Miközben a várost járva kutakodik, sokféle emberrel találkozik, és kezdi felfedezni a hiányzó apjához fűződő láthatatlan szálakat, valamint azt a zajos, idegen és veszélyes világot, amely körülveszi. A hangos zajokra érzékeny, enyhén antiszociális kisfiú élete legnagyobb kalandjába vág bele, titkon remélve, hogy apja által hátrahagyott titkos kincsre lel, de hamarosan rá kell döbbennie, hogy maga az út gyakran sokkal fontosabb, mint az út végén ránk váró cél.

A filmet Stephen Daldry rendezte, a kisfiú szerepét Thomas Horn, az apát Tom Hanks, az anyát Sandra Bullock játssza, 2011-ben a legjobb film kategóriában Oscar-díjra jelölték.

Megtekintés az Online Katalógusban

2019.04.12