679
Lackfi János: Kövér Lajos
Hatvaniné Ragány Klára ajánlata

lackfi-janos-kover-lajosA Lackfi János által írt Kövér Lajos színre lép és folytatása, a Kövér Lajos aranykeze mára már közismert kortárs mesekönyvnek számítanak, amelyekből hangoskönyv is készült a Móra Kiadónak köszönhetően, Reviczky Gábor tolmácsolásában. Ha ismeritek Kövér Lajost, most jó baráttal kalandozhattok együtt, ha meg nem, épp ideje, hogy ismertséget kössetek vele. A lemez nyolc éves kortól ajánlott.

Kövér Lajos színre lép: Kövér Lajos olyan kövér ember volt, hogy akkora karosszék kellett neki, mint egy hajó. És olyan kövér, hogy akkora ágyban fért csak el, mint egy repülő. És olyan kövér, hogy nem ehetett kisebb asztalról, mint egy ház. Mert ha annál kisebb és gyengébb asztalról evett, hát elég volt rákönyökölnie, és reccs, az asztallábak elroppantak, mint a hurkapálcikák. Az utcát, ahol lakott, róla nevezték el. Mégpedig azért, mert szinte az egész utcában nem élt senki más, csak ő, Kövér Lajos. Egy barátja viselt rá gondot, akit Sovány Lacinak hívtak. Lacira mindig számíthatott, lement a boltba tejért, kenyérért, párizsiért, és ráadta a pizsamát Kövér Lajosra, amikor már azt sem tudta felvenni. A sok mozgatástól, cipekedéstől Sovány Laciból idővel tagbaszakadt, izmos ember vált, akire felfigyelt Súly Elemér, a súlyemelőedző. Így aztán a barátok egy súlyemelő-világbajnokság kellős közepén találják magukat, majd kisvártatva felbukkan egy csomó nemzetközi hírű súlyemelő, egy csomó lepotyogott kőműves, egy csomó óriás méretű tarka zokni, egy könyékig olajos autószerelő, no meg egy fehér ló...

Kövér Lajos aranykeze: Hallottatok már olyat, hogy két jó barát összevesszen egy kapucsengő miatt? Vagy hogy egy szomorú bajszú éjjeliőr titokzatos betegségben szenvedjen? Csupaizom, csupaháj és csupaszív hőseink, Kövér Lajos és Sovány Laci egy kenutáborban, aztán egy ódon kastélyban, majd egy izgalmas nyomozás kellős közepén találják magukat. Kalandjaikban velük tart Rudi, a fehér ló, Patisszon József rendőrőrmester, Kerüllő Péter, a csősz, Kaller Béla ellenőr, egy bolyhos kiskutya, Csibi és Csabi, a kidobóemberek, és talán összeakadunk Miszter Phéntekkel, a nemzetközi szélhámossal is. Hogy szerepel-e a történetben sellő? Ez már tényleg rejtély a javából, de aki belecsobban ebbe a könyvbe, mint egy tó vizébe, a túlsó partra kiérve mindent, vagy legalábbis sok mindent érteni fog!

Előadja: Reviczky Gábor
Teljes játékidő: 236 perc
Formátum: MP3


Megtekintés az Online Katalógusban

2019.04.05