397
Fabian Lenk: Idődetektívek 7. - Kleopátra és a kobra
Tolnai Gáborné ajánlata

fabian-lenk-idodetektivek-7-kleopatra-es-a-kobraA kiskamaszoknak szánt krimisorozat - melynek szerzője Fabian Lenk - főszereplői tizenkét éves gyerekek (két fiú és egy kislány), egy ódon kisváros lakói, és családi vonalon bejáratosak a VIII. században épült bencés kolostor könyvtárába. A nyomozás nem mellékes kelléke az alapjáraton is sejtelmes kolostor titokzatos terme, a Tempusz, ahonnan erős koncentrálással a történelem bármelyik évébe eljuthatnak. Időutazás, bolyongás a múltban, veszélyes kalandok sora: mindez elegendő lehet arra, hogy a célközönség néhány órára otthagyja a monitort vagy a tévé képernyőjét (fülhallgató maradhat, ha muszáj).

Az Idődetektívek három bátor időutazó kalandjain keresztül a történelem fontos mozzanatait ismerteti meg a kiskamaszokkal. Kalandos utazás a múltba: a hiteles történelmi háttér, a történelmi tényeket rendszerező függelék és a szószedet segítségével az ifjú olvasók bátran hagyatkozhatnak rá még a tanórákon is.

A hetedik kötetben - melynek címe Kleopátra és a kobra - folytatódnak a három kis időkalandor és lángelméjű macskájuk, Kija történelmi nyomozásai. Ezúttal az ókori Egyiptomba, Alexandriába, időszámításunk előtt 30-ba repíti őket a félelmetes idő-tér, a Tempusz. A szépséges Kleopátrát holtan találják hálótermében. Valóban kobramarás okozhatta a halálát? Vagy esetleg több embernek is érdekében állt eltenni láb alól a Nílus titokzatos királynőjét? A mindenre elszánt idődetektívek utána akarnak járni a történelmi rejtélynek, s a nyomok egy alávaló méregkeverő házába vezetik őket...


Megtekintés az Online Katalógusban

2019.04.02