498
Lezajlott az 2018/2019-es Lengyel Alfréd Honismereti Verseny
Megszületett a végeredmény

lengyel_alfred_vetelkedo_cs

A Lengyel Alfréd Honismereti Versenyt általános iskolások számára harmadszor, a középiskolásoknak 9. alkalommal szervezte meg a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér valamint a Győri Szolgáltatási Centrum Krúdy Gyula Középiskolája.

A verseny első fordulójában az általános iskolás diákok egy prezentációt készítettek, amiben a megadott témák közül választhattak. 2019. március 26-án zajlott le döntő, ahol a négy csapatnak szóban kellett bemutatnia a prezentációjátt. A döntőben négy csapat vett részt, teljesítményüket szakmai zsűri - Mennyeiné Várszegi Judit zsűrielnök, Szabó Judit és Orbánné dr. Horváth Márta értékelte.

Ugyan ezen a napon zajlott a középiskolások döntője is. Az első fordulóban nekik is prezentációt kellett készíteniük. A tanulók győri iskolák történeteit, Győrhöz kötődő tudósok életét, a győri egyháztörténeti, építészettörténeti témákat dolgozhattak fel. A döntőben a diákok egy akadályversenyen vettek részt. A Kisfaludy Károly Könyvtárból kiindulva egy menetlevél segítségével önállóan kellett teljesíteniük feladatokat, felfedezve a belváros épületeit, szobrait és az azokon elhelyezett táblákat.
A verseny összeállításában, szervezésében közreműködött: Hajnóczky Mónika, Magdics Erika

A verseny megvalósítását és a díjakat támogatta: a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér, a Győri Szolgáltatási Centrum Krúdy Gyula Középiskolája, Csobayné Pintér Éva a Gyere Győrbe! Tematikus városnézések idegenvezetője, Győr Megyei Jogú Város Levéltára.

Gratulálunk a felkészítő tanároknak és a diákoknak! 


A verseny döntőjének végeredménye

Általános iskolások:

1. helyezett Csillag Rebeka, Kőházi Noémi (Jelige: Fantázia), Győri Kovács Margit Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Iparművészeti Szakgimnázium és Szakközépiskola)
Téma: Schima Bandi. Felkészítő tanár: Szabó Lívia.

2. helyezett Svajda Szabolcs és Bánusz Áron Soma (Jelige: Várvédők), Szabadhegyi Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium
Téma: A győri vár története 1453-1663. Felkészítő tanár: Peresztegi Erika.

2. helyezett Devecseri Márton, Gede Márton (Jelige: Zarándokok), Győri Kölcsey Ferenc Általános Iskola,
Téma: A vérrel könnyező Szűz Mária. Felkészítő tanár: Faller Eszter.

3. helyezett Kis Eszter, Hemperger Zsanett (Jelige: Az ámítás művészete), Rábapatonai Petőfi Sándor Általános Iskola
Téma: Egyháztörténeti emlékek Győrben. Felkészítő tanár: Kertainé Bognár Ilona.

4. helyezett Bogdán Virág, Bári Linda (Jelige: Kankalin), Rábapatonai Petőfi Sándor Általános Iskola
Téma: Győri sport. Felkészítő tanár: Kertainé Bognár Ilona.

5. helyezett Burján Zsóka, Kertai Klaudia (Jelige: Görbicz), Rábapatonai Petőfi Sándor Általános Iskola
Téma: Sportélet és Győr. Felkészítő tanár: Kertainé Bognár Ilona.

6. helyezett Rácz Áron Boldizsár, Svajda Szabolcs (Jelige: Összetartás és barátság), Rábapatonai Petőfi Sándor Általános Iskola,
Téma: Egyháztörténeti emlékek Győrben. Felkészítő tanár: Kertainé Bognár Ilona.

Középiskolások:

1. helyezett Horváth Eszter, Tantalics Péter, (Jelige: Él még a magyarok istene) Czuczor Gergely Bencés Gimnázium és Kollégium. Felkészítő tanár: Pákovics Enikő.
2. helyezett Tánczos Bence, Pusztai Olivér (Jelige: Lukácssuli), GYMSZC Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakgimn., Szakközépiskola és Kollégium. Felkészítő tanár: Hatos András.
2. helyezett Lötscher Claudia, Portás Mercédesz (Jelige: Merci0830) Szabadhegyi Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium. Felkészítő tanár: Varga Gábor.
3. helyezett Dub Laura, Tóth Fanni (Jelige: Bakony) Győri Szolgáltatási SZC Krúdy Gyula Középiskolája. Felkészítő tanár: Béres Gábor.
4. helyezett Liebermann Alexandra, Klein Vivien (Jelige: Arra-Bóna) Győri Szolgáltatási SZC Krúdy Gyula Középiskolája. Felkészítő tanár: Bejcziné Mosolits Erika.
5. helyezett Dienes Bálint, Farkas István, (Jelige: Final two) GYMSZC PÁGISZ. Felkészítő tanár: Barabás Rita.
6. helyezett Boros Ádám és Oross Bálint (Jelige: A Beézerédjek nyomában). Felkészítő tanár: Barabás Rita.

2019.04.02