461
Szerelemmel fűszerezve
Csonkáné Horváth Éva ajánlata

szerelemmel-fuszerezveKét világ, két kultúra találkozása. Azt gondolnánk, ebből nem sok jó sülhet ki. Mégis, a Szerelemmel fűszerezve egy kellemes, érdekes, szórakoztató film, csodálatos színvilággal. Tilo (Aishwarya Rai), az indiai lány szüleit meggyilkolják, őt pedig elrabolják a kalózok. Megszökik tőlük, és egy szigetre vetődik, ahol egy tudós öregasszony beavatja - társnőivel együtt - a fűszerek titkaiba. A lány idővel fűszermesternő lesz, megismeri a növények varázserejét és hatalmát.

Küldetése, hogy Amerikában (San Franciscóban) segítse megoldani az üzletébe betérő emberek gondját, baját. Rendelkezik a látás képességével, így aki betoppan hozzá, lelke nyitott könyv, számíthat Tilo megfelelő varázsfűszereire. De ez a hatalom csak addig tart, míg a fűszerek is bíznak mesterükben, hogy sosem hagyja el őket. Tilonak szigorú szabályokat kell betartania: nem léphet ki a boltból, nem eshet szerelembe, nem érinthet meg senkit, önmaga számára nem használhatja fel a fűszerek erejét, egész életét a fűszerek és általuk az emberek szolgálatának kell szentelnie. Ha Tilo hűsége meginog, a fűszerek bosszút állnak rajta, sőt az életét is fel kell áldoznia.

Nem is történik addig semmi galiba, míg egy napon egy amerikai motoros épp a bolt előtt el nem esik. Tilo és barátja, Harun a férfi (Dylan McDermott) segítségére siet, és bizony Tilo szíve megdobban. Érzik ezt a fűszerek is, s hamarosan nagy bonyodalom lesz az alakuló románcból. Tilo kénytelen számot vetni érzelmeivel és dönteni...

Természetesen Paul Mayeda Berges filmjének vége sem okoz csalódást, hiszen mindenre van az életnek megoldása...


Megtekintés az Online Katalógusban

2019.03.29