511
Andrew Cope: Mosómedvék akcióban - Hamis a mackó
Máté Zsófia ajánlata

andrew-cope-mosomedvek-akcioban-hamis-a-mackoAndrew Cope vett négy mosómedvét, majd elnevezte (Sebesmancs, Lufi, Döme, Pepito), különböző emberi tulajdonságokkal ruházta fel és bandába rendezte őket (Bélelt Bunda Banda). A négy mosómedve mindig izgalmas helyzetben találja magát, az ő kalandjaikról számol be élvezetesen és szórakoztatóan a szerző könyve, a Mosómedvék akcióban.

A négy kis gazfickó határozottan szerethető, különösen Döme lopja be magát a szívünkbe, aki általában csetlik-botlik, mosómedve létére előszeretettel visel alsónadrágot, amibe mindenféle dolgokat lehet gyömöszölni, de helyén van a szíve, amikor a szükség úgy hozza. A könyv kivitelezése is a kisiskolás korosztályt célozza: a betűk és a sortávolságok nagyok, de éppen annyira, amennyire az éppen olvasni tudóknak szükségük van rá, a vonalas rajzok pont annyira szakítják meg a szöveget, hogy szusszanni lehessen olvasás közben, ráadásul bájosak is.

A sorozat Hamis a mackó című második részében a négy vagány mosómedve egy fagyos téli reggelen portyára indul Totó bá boltjába. A sok finom falattal kecsegtető akció azonban rejtélyes okok miatt félbeszakad. Feltűnik Rajmund, akinek a "szeme sem áll jól", és Totó bá unokaöccse. Mindeközben a falu lakóinak életét fenekestül felforgatja néhány érthetetlen esemény. Feltűnik egy barnamedve, amellyel nem várt izgalmak sorozata veszi kezdetét.

A kis mosómedvék persze sötét titkot szimatolnak a háttérben, nekik gyanús a sok váratlan és meglepő történések sora. Jól érzik, ezt nem is kell mondani. Mi rejlik a sok titokzatos eset mögött? Egy igazi ingatlanpanama nyomaira bukkannak! A falu és lakói élete felbolydul, menekülnének a környékről is. A titokzatos barnamedve felborítja az ott élők csendes mindennapjait. A szemfüles mosómacik azonban rájönnek: miért is hamis a mackó! Tarts velük te is!


Megtekintés az Online Katalógusban

2019.02.19