521
Filmzene: Andrew Lloyd Webber-Tim Rice - Evita
Ősze Mária ajánlata

andrew-lloyd-webber-tim-rice-evita21996 decemberében mutatták be Alan Parker rendezésében az Evita című filmet, amely Andrew Lloyd Webber azonos című musicaljének adaptációja. A főbb szerepeket Madonna (Eva Perón), Antonio Banderas (Che), Jonathan Pryce (Juan Perón) és Jimmy Nail (Augustín Magaldi) játszották és énekelték. A film különlegessége, hogy Buenos Aires mellett Budapesten is forgatták. Ennek a mozgóképnek a zenei anyagát tartalmazza a 2 CD-ből álló hangfelvétel.

Az Evita-t az egykori argentin elnök, Juan Perón feleségének, Eva Perónnak ellentmondásokkal tűzdelt élete ihlette. Kétségkívül a musicalirodalom egyik legnagyszerűbb alkotása, amelynek 1978. június 21-én tartották az ősbemutatóját Londonban, 1979-ben pedig már New Yorkban is játszották. A legjobb musical kategóriájában Angliában Laurence Olivier-díjat, egy évvel később első brit musicalként Amerikában a Tony-díjat is elnyerték az alkotók. Ahogy Miklós Tibor írja Musical! című könyvében: „Webber rockalapú, és néhány meghökkentően kortársi zenei fordulattól eltekintve, mindvégig melodikus muzsikája Tim Rice nagyszerű, szenvedélyes szövegével lefegyverzőnek bizonyult”. A musical a nézők körében a világ számos pontján óriási sikert aratott, míg a londoni kritikák kedvezően fogadták, addig a New York-i kritikusok fanyalogtak, de a díjak is azt igazolják, hogy valódi remekműről van szó.

A filmváltozat egy új dallal bővült, Andrew Lloyd Webber Evita szerepéhez egy új énekszámot (You Must Love Me) is komponált. Az 1997. évi Oscar-gálán az alkotók átvehették érte az Oscar-díjat, és a dal a színpadi változatba is bekerült.

Tracklist:
CD1:
01. Cinema in Buenos Aires, 26 July 1952
02. Requiem for Evita
03. Oh What a Circus
04. On This Night of a Thousand Stars
05. Eva and Magaldi / Eva Beware of the City
06. Buenos Aires
07. Another Suitcase in Another Hall
08. Goodnight and Thank You
09. The Lady’s Got Potential
10. Charity Concert / The Art of the Possible
11. I’d Be Surprisingly God for You
12.Hello and Goodbye
13. Peron’s Latest Flame
14. A New Argentina

CD2:
01. On the Balcony of the Casa Rosada 1
02. Don’t Cry For Me Argentina
03. On the Balcony of the Casa Rosada 2
04. High Flying, Adored
05. Rainbow High
06. Rainbow Tour
07. The Actress Hasn’t Learned the Lines (You’d Like to Hear)
08. And the Money Kept Rolling In (and Out)
09. Partido Feminista
10. She is a Diamond
11. Santa Evita
12. Waltz for Eva and Che
13. Your Little Body’s Slowly Breaking Down
14. You Must Love Me
15. Eva’s Final Broadcast
16. Latin Chant
17. Lament


Megtekintés az Online Katalógusban

2019.01.25