456
J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve
Szabó Szilvia ajánlata

j-k-rowling-harry-potter-es-a-bolcsek-koveHarry Potter számára eddig nem sok jót tartogatott az élet: árvaként nőtt fel rokonai házában. A Dursley-família minden tagja szívből utálja a kényszerűségből befogadott fiút, de ez kölcsönös, Harry sem tudja eldönteni, a szívtelen Petunia néni, a goromba Vernon bácsi, vagy folyton nyafogó, elkényeztetett fiacskájuk, Dudley a legkibírhatatlanabb közülük. Nem sejti, mi az oka a bácsi és a néni ellenszenvének, sosem értette a rejtélyes célzásokat az anyjára és „semmirekellő” férjére sem.

Csak azt tudja, hogy a lépcső alatti gardróbban kell laknia, unokatestvére levetett ruháit hordania, és hogy tizenegyedik születésnapja éppolyan csendben fog elmúlni, mint az összes eddigi. Ebben az évben azonban minden másképp történik. Először Harry nevére különös, zöld tintával írt levelet kézbesít egy bagoly. Sajnos mielőtt belenézhetne, a rémült Vernon bácsi megsemmisíti a küldeményt, de hiába, mert ezután minden nap újabb és újabb levelek érkeznek, míg végül a bácsi megelégeli a dolgot, és egy messzi, elhagyatott világítótoronyban rejtőzik el családjával.

Ám amikor egy torzonborz óriás bukkan fel a biztosnak vélt rejtekhelyen, rájön, hogy nincs menekvés. Hagrid, az óriás meg éppen nincs jókedvében, amiért Vernon bácsi nem hagyta, hogy a címzetthez eljusson a levél, melyben az áll, hogy Harry-t felvették a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola tanulói, az ifjú varázslónövendékek közé. Harry végre megtudja az igazságot családjáról is: a szülei híres varázslók voltak, és nem autóbaleset miatt veszítette el őket, ahogy eddig hallotta, hanem minden idők leghatalmasabb sötét mágusa, Voldemort nagyúr ölte meg őket. Máig rejtély, hogy az egyéves Harry hogyan élte túl a támadást, de nevét azóta áhítattal emlegetik a varázslók között.

Harry nem vágyik vissza a gardróbba, ezért Hagrid oldalán elindul a londoni pályaudvarra, ahol a kilenc és háromnegyedik vágányon már várja a diákokat a piros mozdonyos Roxfort Expressz. Az úton Harry megismeri Ront és Hermionét, akikkel együtt fedezik majd fel a varázstudományokat, új iskolájuk rejtélyeit és hogy mi is valójában a Bölcsek Köve. A Roxfort lesz Harry új otthona, a társai pedig a családja. Élete egyszerre izgalmas kalanddá változik, a világ pedig csodákkal, bűbájjal, de egyben sötét titkokkal teli hellyé, ahol a legkülönösebb és legfélelmetesebb dolgok is megtörténhetnek.A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolában töltött első tanév kemény erőpróba a diákok számára. Harry Potternek nem csupán a vizsgákon kell megfelelnie, de egy életre-halálra szóló küzdelemnek is részese lesz. 

Előadó: Kern András
Teljes játékidő: 9 óra
Formátum: 7 audio CD


Megtekintés az Online Katalógusban

2019.01.18