745
Bernstein 100
Rejtvényfüzet

bernstein_vetelkedo2_cs

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Leonard Bernstein születésének 100. évfordulója alkalmából Bernstein 100 címmel rejtvényfüzetet állított össze az olvasóknak. A feladatlapot a név, cím, e-mail cím és telefonszám feltüntetésével 2018. december 16-ig kérjük eljuttatni személyesen, postai úton vagy e-mailben a lentebb megadott címre. A legjobb megfejtéseket beküldők könyvjutalomban részesülnek.

„Nem tudom elképzelni az életet zene nélkül” – vallotta Leonard Bernstein, a XX. század egyik legnagyobb karmestere és zenepedagógusa.
Egyedi jelenség, nem csak nagyszerű zenész, de legalább olyan jó oktató is volt. Egész életében a zene népszerűsítésén dolgozott. Karmester, zongoraművész, eklektikus életművű zeneszerző, aki írt szimfóniát, misét, balettzenét, operát, musicalt, filmzenét és sok más műfajba is belekóstolt. Nem sajnálta az idejét, hogy a maga szuggesztív stílusában a tévében népszerűsítse a komolyzenét, megpróbálja megértetni, hogy az nem valami idejétmúlt dolog, hanem hatalmas örömforrás.
Délelőtti televíziós sorozatában az ifjúságnak tartott nagyon is élvezhető előadást művekről, zenei fogalmakról, zenészekről, este pedig koncerttermekben adta át magát és a zenét a közönségnek. Előadás sorozatának anyagából könyvek is megjelentek: A muzsika öröme és Hangversenyek fiataloknak címmel. Nem tett különbséget a populárisabb zenei irányzatok és a széles réteget kevésbé érdeklő komolyzene között, számára a zene volt a fontos, ám azt a legmagasabb szinten közvetítette.
A feladatlap letölthető változatát megtalálják honlapunk Szabályzatok/Letöltések menüpontjában

A megoldásokat a következő címre kérjük beküldeni: Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtár Hang- és Médiatára, 9021 Győr, Baross Gábor u. 4. E-mail cím: hangtar@gyorikonyvtar.hu

2018.11.09