3083
Rejtő Jenő: Pipacs, a fenegyerek - Az elsikkasztott pénztáros
Polczer Adél ajánlata

rejto-jeno-pipacs-a-fenegyerek-az-elsikkasztott-penztarosA hangoskönyv Rejtő Jenő két kevésbé ismert kisregényét tartalmazza, a történetek Délkelet-Ázsia trópusi őserdeiben játszódnak. A Pipacs, a fenegyerek a klasszikus P. Howard-i jellemkomikum és nyelvi humor terméke. Pipacs alacsony, igen vastag ember volt, de nem kövér. Nagy csípője, széles nyaka, oszlopos combjai, gorillaszerű feje, csámpás lábai miatt nem túl előkelő ember benyomását keltette.

Pipacstól származik a bölcsesség: „Az élet olyan, mint a nádszál: Ma még vidáman kacagsz, de holnap jön Pipacs bácsi a konyhakéssel…” Barátjával elindul megkeresni Miss Lilian édesapját, a régóta eltűnt, híres tudóst Borneo ősrengetegében. Amikor szembetalálkoznak a banditákkal, sziklák röpködnek, pofonok csattannak, és természetesen minden jóra fordul.

Az elsikkasztott pénztárosból feketén-fehéren kiderül, hogy a becsületességnél nagyobb veszély nem is leselkedhet egy szegény gyanútlan hivatalnokra. Védtelenül marad húszezer dollár társaságában, ennek következtében luxusutazásra indul, kifoszt néhány hamiskártyást, találkozik Monte Cristóval, adakozik a vadonban élő misszionáriusoknak, és magába bolondít egy szép szélhámosnőt, úgy, hogy főhősünk nem is igazán tud róla. A két Rejtő művet Szikszai Rémusz előadásában élvezhetjük.

 

Előadja: Szikszai Rémusz
Teljes játékidő: 3 óra 35 perc
Formátum: MP3


Megtekintés az Online Katalógusban

2018.10.05