2907
Bagdy Emőke: Az evés öröme, szenvedélye, szenvedése
Juhászné Lukács Mária ajánlata

bagdy-emoke-az-eves-orome-szenvedelye-szenvedeseDr. Bagdy Emőke író, egyetemi tanár, pszichoterapeuta, klinikai szakpszichológus. Az emberség, kedvesség, segíteni vágyás emeli a professzorasszonyt olyan magasságba, ahová kevesen érhetnek. Számos témában jelent meg szakkönyve, tankönyve, tudományos előadásokat tart a mindennapi élet problémáiról.

Az utóbbi évtized két divatos tudománya a pszichológia és a gasztronómia. A lélek és a test dualizmusa. A modern ember megbomlott lelki és testi egészségéről, az evés stresszoldó szerepéről, evészavarokról és ízlésmintákról hallgathatunk meg érdekességeket a szerző előadásában ezen a hangoskönyvön. „Örök az ember sivár ösztöne, leghatalmasabb testi ösztöke, enni, szeretni és szeretve lenni, az élet titka mindössze csak ennyi.

Az emberek többsége előbb-utóbb eljut odáig, hogy keresi a belső harmóniát, az emberi kapcsolatokat, szeretnék újra felfedezni az élet apró örömforrásait. És mi más volna az evés, mint boldogságforrás? Jól kifejezi nyelvünk is ezt, hisz „éhezünk a szeretetre”. Az élet és az evés szeretete egyenes ágon összefügg. Aki szeret enni, szereti az életet, az apróságokban is tud örömöt lelni.

Mit együnk, és mit ne együnk? Hogyan ismerhetjük fel a hibás étkezési mintákat, és mit tehetünk ellenük? Hogyan alakíthatja az evés, a közös étkezés társas kapcsolatainkat? Mi a szerepe a különböző ízeknek? Hogyan lehet a közös étkezés a szeretet ünnepe? Milyen a szeretet íze? Ebben az előadásában Dr. Bagdy Emőke – többek között – ezekre a kérdésekre ad választ kedves hallgatóinak.

Előadja: Dr. Bagdy Emőke
Teljes játékidő: 90 perc
Formátum: 2 audio CD


Megtekintés az Online Katalógusban

2018.09.28