1992
Mátyás, a mesék igazságos királya
Felhívás a XVIII. Győri Könyvszalon rajzpályázatára

gyori_szalon_rajzpalyazat_2018

 A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér és a Generációk Háza Művelődési Központ idén is rajzpályázatot hirdet a XVIII. Győri Könyvszalon alkalmából. Pályázati felhívásunk ebben az évben Mátyás király uralkodóvá választásának 560., valamint születésének 575. évfordulójához kapcsolódik.

Így idén nincs megadott, kötelezően választandó mese. Egy szabadon választott, Mátyás királyról szóló történet illusztrációját várjuk óvodásoktól és általános iskolásoktól. A gyerekmunkák bármilyen rajzi vagy festészeti technikával készülhetnek.
A pályázat beadási határideje és helye: 2018. november 5. (hétfő) Generációk Háza Művelődési Központ (Győr, Aradi vértanúk útja 23.).
Mindkét kategóriában 5 alkotást tudnak díjazni, a kiemelt 5-5 legjobb munka között sorrendet vagy minőségi különbséget nem állapítanak meg. A díjazottak a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér, valamint a Generációk Háza Művelődési Központ közös ajándékcsomagjaiban részesülnek. A díjazott rajzokat kiállításon mutatják be a XVIII. Győri Könyvszalon rendezvény ideje alatt a Győri Nemzeti Színházban, a Mesekuckóban.
A teljes pályázati felhívás a linkre kattintva olvasható.

2018.09.18