2905
Fabian Lenk: Idődetektívek 4. - A Vörös Bosszúálló
Tolnai Gáborné ajánlata

fabian-lenk-idodetektivek-4-a-voros-bosszualloA kiskamaszoknak szánt krimisorozat főszereplői tizenkét éves gyerekek (két fiú és egy kislány), egy ódon kisváros lakói, és családi vonalon bejáratosak a VIII. században épült bencés kolostor könyvtárába. A nyomozás nem mellékes kelléke az alapjáraton is sejtelmes kolostor titokzatos terme, a Tempusz, ahonnan erős koncentrálással a történelem bármelyik évébe eljuthatnak. Időutazás, bolyongás a múltban, veszélyes kalandok sora: mindez elegendő lehet arra, hogy a célközönség néhány órára otthagyja a monitort vagy a tévé képernyőjét (fülhallgató maradhat, ha muszáj).

Az Idődetektívek három bátor időutazó kalandjain keresztül a történelem fontos mozzanatait ismerteti meg a kiskamaszokkal. Kalandos utazás a múltba: a hiteles történelmi háttér, a történelmi tényeket rendszerező függelék és a szószedet segítségével az ifjú olvasók bátran hagyatkozhatnak rá még a tanórákon is.

Időszámításunk szerint 80-ban járunk Rómában. Titusz császárt támadások fenyegetik. Ki lehet a titokzatos íjász? Ki akarhat véget vetni a véres gladiátorjátékoknak? Az idődetektívek nyomozni kezdenek a Vörös Bosszúálló után, közben bejárják Róma minden zegzugát, s bepillantást nyernek a legádázabb küzdelmek színhelyéül szolgáló aréna, a Colosseum titkaiba is.


Megtekintés az Online Katalógusban

2018.08.14