3137
Lázár Ervin: Hapci király
Szabados Éva ajánlata

lazar-ervin-hapci-kiralyHapci király annyira retteg a náthától, hogy mindenkit, aki csak egy aprócskát is prüsszenteni merészel, kidobat a birodalomból. Mi történik, ha a hipochonder uralkodó egyszer csak eltüsszenti magát? Mit tanácsol vajon egy ily szörnyű esetre az éles eszű Udvari Bolond? Lázár Ervin finom humorú, emberismerettel és szeretettel átszőtt meséi már generációk szívét melengették meg. A Kossuth Kiadó hangoskönyve bizonyára további híveket szerez halhatatlan meseírónknak, aki bölcs és szépséges műveit aranyfényű derűvel itatta át. Reményvesztés esetén receptre felírandó.

A Hapci király mellett még hat mese található a CD-n. A második egy olyan boszorkányról szól, aki Süsü, a sárkányhoz hasonlóan rendkívüli. Amarilláról, a csúnyácska, szeplős, vörös hajú kis bosziról mintha leperegne minden rossz. Nem annyira azért, mert „elvetemült”, inkább azért, mert szívét foglyul ejtette egy „földi” legény, Király Kis Miklós. Csakhogy a dalia Tündér Tercia kezére áhítozik. Amarilla mit tesz? Tehetségét latba vetve szolgálja a szerelmesek ügyét, magára vonva ezzel Anya-Banya haragját és átkát. A legkisebb boszorkány varázslatosan szép írás, kacagtató, népies életképek és lírai szépségű jelenetek váltakozása, mely mesét és valóságot tündérszálakkal sző egybe.

A hangoskönyv, melyet Pokorny Lia játékos kedve tölt meg élettel, nemcsak gyermekeknek szól, hanem minden emberszerető és gyermeklelkű felnőttnek is.

Tartalom:
01. Hapci király
02. A legkisebb boszorkány 1. rész
03. A legkisebb boszorkány 2. rész
04. A legkisebb boszorkány 3. rész
05. December tábornok
06. Bőbeszédű Anasztáz
07. Vérengző Alfréd
08. Állatmese
09. Metrómese

Előadja: Pokorny Lia
Teljes játékidő: 133 perc
Formátum: MP3

Megtekintés az Online Katalógusban

2018.07.06