3116
Bogyó és Babóca 3. – Játszótársak
Márné Tóth Krisztina ajánlata

bogyo-és-baboca-3A Bogyó és Babóca 3. Játszótársak címmel 2014-ben készült, és az előző két szériához hasonlóan, 13 epizódban mesél Bogyó, Babóca és kis barátaik élményeiről. A már jól ismert szereplők mellett megismerkedhetünk új karakterekkel is: a kalapját vesztett Gombával, a titokzatos Csillaglánnyal, a kürtős kalácsokat árusító Bodobáccsal és Hörcsöggel. A figurák hangját ezúttal is Pogány Judit kölcsönzi, a zenei aláfestésről pedig ismét az Alma Zenekar gondoskodik, a dalok szerzői Buda Gábor és Szabó Tibor.

A kisgyermek korú közönséget megcélzó animációs sorozat Bartos Erika könyvei alapján készült Antonin Krizsanics és M. Tóth Géza rendezésében. A két főszereplő, Bogyó, a csigafiú és Babóca, a katicalány elválaszthatatlan barátok. Sok kedves kalandon keresztül közösen fedezik fel az őket körülvevő világ jelenségeit, eseményeit, tárgyait. A történetek mind az óvodás korosztály mindennapjaival foglalkoznak, a szereplők közössége az óvodai gyerekközösséget mintázza. Tanulságos, kerek történetek, amelyek szeretni tanítanak, segítőkészségre, jószívűségre nevelnek. Egyszerű képi és nyelvi megoldások, melyek az egészen kicsi gyermekek számára is érthetőek, értelmezhetőek.

A Bogyó és Babóca sorozat történetei eredetileg könyv alakban jelentek meg, az első kötet 2004-ben. A meséket Bartos Erika írta és rajzolta, aki a kortárs hazai gyermekirodalom egyik legnépszerűbb, meghatározó alkotója. A csigafiú és a katicalány történetei mára több, mint 20 kötetes sorozattá nőttek.

A KEDD Animációs Stúdió alapítója és vezetője, M. Tóth Géza 2009-ben kezdeményezte a népszerű mesekönyvsorozat megfilmesítését. A Bogyó és Babóca filmsorozat a valaha készült egyik legsikeresebb magyar rajzfilmszéria lett. Bartos Erika szavait idézve: „A Bogyó és Babóca rajzfilm minden várakozásomat felülmúlta. Számomra szerzőként az volt a legfontosabb, hogy a film ugyanazt a kisugárzást tudja hordozni, ugyanazt a gyermeklelkű, szerethető bájt, amit a könyvek. Ez így is lett, amiért hálás vagyok a Kedd Stúdió alkotóinak.


A rajzfilmsorozat eddigi hazai és nemzetközi szakmai elismerései:
2013: A Kecskeméti Animációs Filmfesztivál közönségdíja
2013: Premio Cartoon Kids díj Olaszországban, a Cartoon Club Animációs Fesztiválon
2012: A rajzfilmet bemutatták a Tokiói Nemzetközi Animációs filmfesztiválon
2011: A Bogyó és Babóca filmmel a KEDD elnyerte a Jiangyini Nemzetközi Gyerekfilm-fesztivál Legjobb Rövidfilm díjá

Tartalom:
01. Napraforgók
02. Kavicsok
03. Pihe síel
04. Bábszínház
05. Roller
06. Gömbi tornya
07. A gomba kalapja
08. Focimeccs
09. Hímes tojások
10. Rossz álom
11. Gombócok
12. Csillagház
13. Társasjáték


Megtekintés az Online Katalógusban

2018.06.08