5312
Rendezvény beszámoló: Dr. Havassyné Andorfi Rozália kiállítása
A győri könyvtárban

Fedezd fel a szépet!

Havassyné Andorfi Rozália kiállítását tekintettem meg a Kisfaludy Károly Könyvtárban. Tűzzománc technikával, valamint festékkel és ecsetel tárta fel a természet, valamint a nő szépségét az alkotó. Lenyűgözött a női testek plasztikus, művészi  megjelenítése, a szép szakralizálása. A hölgyek mint Madonnák tárultak fel, arcukon a dicsfény csillogása, homlokuk felett a  koszorúként diszlő glória.

Az alkotó másik fontos  központi témája a virág: egyrészt a természetben, másrészt vázában, csendélet formájában. De gyönyörködhetünk erdőrészletekben és más tájképekben. A fák világa  más-más évszakban köszön vissza: a nyári lombok őszi levélhullásba mennek át. Különösen megkapóak az ezer színben pompázó növények, csalogatóan hívnak a természetbe: gyere, szemléld meg szirmainkat!

Idilli formában jelennek meg a  a falusi házak, mintegy szimbiózist képezve a természettel: ekképpen nyilvánul meg az élővilág " egysége". A természetes és a teremtett környezet összhangja pótolhatatlan ajándék a kikapcsolódni, elmélyedni szándékozó turista számára, és - láthatja mindenki, ha megtekinti a kiállítást - látványnak sem utolsó.

A tárlat díjtalanul látogatható 2018. június 9-ig, hétköznap 13.00-16.00 között. Ettől eltérő időpontban is fogaduk csoportokat előzetes bejelentkezés alapján. Időpont egyeztetés az alábbi elérhetőségeken: +36-96-328-231, +36-30-678-9776, 
rendezvenyterem@gyorikonyvtar.hu.

Csiszár Antal