4032
Rendezvény beszámoló: Buddhista kolostorok és hegyek között Indiában
Antal Judit író, lelki tanácsadó élménybeszámoló előadása a könyvtárban

Antal  Judit Indiában

Az előadó kisfilmekkel illusztrálva számolt be indiai élményeiről a központi Könyvtár klubjában a népes és érdeklődő hallgatóságnak. 
Antal Judit többször megjárta az El Caminót, de volt Kenyában i - tapasztalt és igényes utazó. Ez alkalommal Indiát fedezte fel, s számolt be róla a közönségnek. 
India változatos történelmi utat járt be. Antall Judit a Nagymogul korszak eseményeire tért ki részletesebben, de főleg a látványos fotók nyűgözték le a látogatókat. Gyönyörködhettünk a Tadzs  Mahal fenéges pompájában, elmerülhettünk a nagyvárosi forgatagban, betekintést nyerhettünk az indiai ember hétköznapjaiba, étkezési kultúrájába,képet kaphattunk az - európai mércével - nagyfokú szegénységről, meggyőződhettünk a szent tehenek iránti tiszteletről. 
A sokvallású India vendégszerető arcát mutatta, s megtudhattuk azt is, hogy amilyen szokatlan számunkra a kelet, nekik az európai az egzotikum. E témakörben számos európai és indiai közös fotót láthattunk. 
De megismerkedtünk a szent várossal, kalandozást tehettünk Nepálba,hallhattunk a Lámák múltjáról, is betekinthettünk Tibet mai kényes helyzetébe. Elragadtatással vegyes tisztelettel néztük a Himalája meredélyeit, együtt drukkoltunk a túra veszélyeit elkerülőkkel, a nehézségek leküzdőivel. S mint megtudtuk, az előadó lelki épülését is nagyban segítette az élményegyüttes.

Csiszár Antal