388
Dom Ramsey: Csokoládémánia
Abos-Beledi Veronika ajánlata

dom-ramsey-csokolademaniaKevés olyan ember él a Földön, aki ne szeretné a csokoládét. Szinte mindenkinek van kedvence, és az ismert, nagy mennyiségben gyártott márkák mellett egyre népszerűbbek a kis szériás kézműves termékek. Sokan mondhatják el magukról, hogy éppolyan csokirajongók, mint Gombóc Artúr, aki arról híres, hogy szereti „a kerek csokoládét, a szögletes csokoládét, a hosszú csokoládét, a rövid csokoládét, a gömbölyű csokoládét, a lapos csokoládét… és minden olyan csokoládét, amit csak készítenek a világon”.

Dom Ramsey csokoládé-szakértő, a londoni Damson Chocolate csokoládékészítő manufaktúra alapítója segítségével bepillantást nyerhetünk ennek a közkedvelt finomságnak a világába. A könyvből megtudhatjuk, hogy miképp lett a maják közkedvelt fűszeres kakaóitalából luxuscikk, majd 300 évvel később már szélesebb rétegek számára is megvásárolható táblás és egyéb formákban megjelenő édesség. Ezután nyomon követhetjük a csokoládé készítését, a termesztéstől kezdve a késztermékek csomagolásáig. Megismerhetjük a világ kakaótermő vidékeit, megtanulhatjuk, hogy milyen szempontok alapján válasszunk csokoládét, és kapunk pár profi kóstolási tippet is, a minél teljesebb ízélményért. Az utolsó előtti fejezetben lépésről lépésre sajátíthatjuk el a csokoládékészítés menetét. Végül a világ legkiválóbb cukrászainak, csokoládé-szakértőinek különleges receptjei következnek. A kötetet fogalomtár, valamint név- és tárgymutató zárja.

Csokoládéfüggőknek, a csokoládé szerelmeseinek kötelező olvasmány!



Megtekintés az Online Katalógusban

2018.04.24