1182
Ambient Pop: Cigarettes after sex - Cigarettes after sex
Máthé Norbertné ajánlata

cigarettes-after-sex-cigarettes-after-sexAz elmúlt egy-másfél év legnagyobb nemzetközi dreampop szenzációja az amerikai Cigarettes After Sex. A zenekarvezető Greg Anderson az El Paso-i egyetemen tanult zeneszerzést, viszont nem fejezte be, de az ott töltött évek mégsem voltak feleslegesek a számára: az épület lépcsőházának akusztikája annyira megtetszett neki, hogy az együttessel még egy EP-t is felvettek ott.

Innen aztán Brooklynba költözött, ahol a zenekar mellett a Beekman Theatre nevű művészmozi menedzsereként dolgozott. Ehhez kapcsolódóan több interjúban is kifejtette, hogy a kedvenc filmjei (pl. Antonioni: A kaland vagy Krzysztof Kieślowski klasszikusai) legalább akkora inspirációt jelentettek számára, mint a hozzá legközelebb álló együttesek. A kezdetben még a vintage-new order hatásokat tükröző első dalokat felváltották egyre belassultabb, noirosabb hangzású szerzemények.

A nagy áttörést a YouTube hozta el: az első feltöltött dalok egy hétvége alatt hirtelen vírus-videóvá váltak – az oldal túlzás nélkül szinte mindenkinek őket ajánlotta, milliós megtekintéseket generálva ezzel Greg Andersonéknak. Személyes kedvenceim az albumról a Flash és a Sweet.

 


Tracklist:

01. K.
02. Each Time You Fall in Love
03. Sunsetz
04. Apocalypse
05. Flash
06. Sweet
07. Opera House
08. Truly
09. John Wayne
10. Young & Dumb


Megtekintés az Online Katalógusban

2018.04.13