3101
Bűbáj
Polczer Adél ajánlata

bubajA Walt Disney-stúdióban készült 2007-ben ez a bűbájos családi film, szereplői rajzfigurák és hús-vér színészek is egyben. Giselle hercegnő (Amy Adams) Andalgócia boldog, rajzolt világában éldegél, ahol vidáman énekelget az erdő állataival és csintalankodik varázslatos teremtményekkel. A rajzfilm-világban Giselle-t eljegyzi a sármos, de kissé bugyuta Edward herceg.

Az idilli állapotnak azonban vége szakad, amikor a szépséges hercegnőt a gonosz mostoha királynő száműzi a varázslatos, dalokkal teli mesevilágból, és a lány a mai, modern Amerikában találja magát. A történet keretét  a mesevilág és a valóvilág találkozásából eredő abszurd helyzetek és érdekes szituációk adják. Giselle először elborzad New Yorktól, de összeismerkedik egy jóképű, elvált, hatéves lányát egyedül nevelő ügyvéddel, Roberttel (Patrick Dempsey), aki segít neki beilleszkedni. A bonyodalmat az okozza, hogy Giselle után jön jegyese, a herceg megmenteni aráját, a királynő beépített embere, végül maga a gonosz uralkodónő (Susan Sarandon) is. 

Kevin Lima rendezésében egy fergeteges romantikus vígjátékot láthatunk, számos musicalbetéttel, ami a család minden tagjának szórakoztató időtöltést nyújt.


Megtekintés az Online Katalógusban

2017.11.17