3394
Opera kvíz
Komolyzenéről - játékosan

11-07opera-kviz2

A nemzeti romantikus opera megteremtője, Erkel Ferenc születésnapján, november 7-én ünnepeljük a Magyar Opera Napját. Ebből az alkalomból és a híres olasz zeneszerző, Claudio Monteverdi születésének 450. évfordulója alkalmából játékra hívjuk kedves olvasóinkat! A legjobb megfejtéseket beküldők értékes jutalomban részesülnek. A díjátadásról a nyerteseket a megadott elérhetőségeiken értesítjük.

A rejtvény kérdései felölelik az európai és a magyar operairodalom kiemelkedő alkotóit és alkotásait. A megfejtést segítő szakirodalmat keressék a könyvtárban és az interneten! A feladatlap letölthető változatát megtalálják honlapunkon: www.gyorikonyvtar.hu/dokumentumok. A feladatlapot a név, cím, e-mail cím és telefonszám feltüntetésével 2017. december 11-ig kell eljuttatni személyesen, postai úton vagy e-mailben az alábbi címre: Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtár Hang- és Médiatára (9021 Győr, Baross Gábor u. 4.). E-mail cím: hangtar@gyorikonyvtar.hu


A Magyar Opera Napja alkalmából hangtárosaink kamarakiállítással emlékeznek meg az operairodalom jeles képviselőiről. A tárlót a Kisfaludy Károly Könyvtár (Győr, Baross u. 4.) 3. emeletén, a hangtár előterében tekinthetik meg.

2017.10.24