2725
Sara Pennypacker: Tehetséges Klementin
Dákainé Szenczi Ilona

sara-pennypacker-tehetseges-klementinAz amerikai Sara Pennypacker és illusztrátortársa, Marla Frazee csavaros, mókás, vidám és valóban feledhetetlen alakot teremtett Klementinben, aki a Klementin és a Tehetséges Klementin című könyvek fiatal főhősnője. Mindkét említett kötetben maga meséli el a vele történt eseményeket, amelyek történései hol máshol, mint egy fontos iskolai esemény körül zajlanak.

A harmadikos Klementin a csúcson érzi magát, egészen addig, míg osztályfőnöke be nem jelenti, hogy „Ki mit tud?”-ot rendeznek, és mindenkinek készülnie kell valamivel, amiben a legtehetségesebbnek érzi magát. Klementin pánikba esik. Hiszen neki semmihez nincs tehetsége. Nem tud énekelni, se táncolni, és semmiféle hangszeren nem játszik. Még csak ugrándozni sem tud igazán jól. És ha ez nem elég, Klementin tökéletes legjobb barátnőjének, Margónak annyi mindenhez van tehetsége, hogy már fel sem tudja sorolni.

Klementin ezek után elhatározza, hogy szteppelni fog a rendezvényen, így hát söröskupakokat ragaszt a tornacipőjére, és sztepp órákat vesz Margótól. Miután azonban ez sem jön össze neki, teljesen elkeseredik...

Vajon sikerül-e végül rájönnie Klementinnek, hogy mi az, amiben igazán tehetséges? És egyáltalán szerepelni fog-e a rendezvényen? Mindezt megtudod, ha elolvasod ezt az igazán eredeti, mókás történetet, amit minden kisiskolásnak ajánlok!


Megtekintés az Online Katalógusban

2017.11.07