1147
Christine
Molnár Zoltánné ajánlata

christineA színes francia-olasz film 1958-ban készült Pierre Gaspard-Huit rendezésében. A kosztümös történet igazi hangulatot ad vissza abból a századeleji életérzésből, amikor a csinos, snájdig, egyenruhát viselő katonatisztek sorra dobogtatták meg a fiatal, naiv lánykák szívét.

Nőcsábászat, férfifogó manőverek, békebeli hangulat. A sors azonban kegyetlen, és mindenért fizetni kell, Franznak, a csinos hadnagynak akkor nyújtja be a számlát a férjes asszonnyal folytatott viszonyért, amikor ő már teljes szívével a fiatal bájos Christine-t szereti. Ám a megcsalt férj párbajra hívja a hadnagyot, amit Franz elfogad, hiszen a becsület és hírnév megköveteli. A tragikus párbajt követően Christine értelmetlennek találja életét…

A film fantasztikus szereplőket vonultat fel. Franz szerepében láthatjuk Alain Delon-t, akit a filmrajongóknak nem kell bemutatni, Christine szerepében pedig a bájos Romy Schneidert, akinek a Sissi-ben nyújtott bájos, kedves, utánozhatatlan alakításában itt is gyönyörködhetünk.

A film külön érdekessége, hogy a két világsztár magánéletére is hatott, hiszen ebben az alkotásban játszottak először együtt, a közös munkából pedig évekig tartó szerelem szövődött.


Megtekintés az Online Katalógusban

2017.09.29