1048
Dance: Basement Jaxx - Crazy Itch Radio
Tolnai Gáborné ajánlata

basement-jaxx-crazy-itch-radioA fergeteges tánczenét produkáló brit Basement Jaxx duó a negyedik lemezével sem okoz csalódást, folytatja a house karneváli hangulatú, eklektikus elferdítését – ezúttal a kelet-európai fúvószene és a diszkó irányába. Olyan a hangulata, mintha már rögtön az elején egy tetőpontjára jutott buliba csöppentünk volna, és onnantól szem- és fültanúi lennénk egy fokozatosan elcsendesedő, virradatig tartó mulatságnak.

Crazy Itch Radio egy végig énekes dalokat tartalmazó, egyszerűnek tűnő, azonnal ható, mégis sokrétű lemez. A Hush Boy funkkal, soullal, diszkóval, sok effekttel, apró ötletekkel teleaggatott csiricsáré karácsonyfa, a house-os-diszkós Take Me Back To Your House-t egy bendzsó-motívum kíséri végig, a buli tetőpontját kitoló Hey You-t pedig egy román rézfúvós betéttel spékelték meg. A soul-diszkós On The Train lassít kicsit a tempón, majd egy riói hangulatú kitérőt hallhatunk (Run 4 Cover). Némi vízipipás lazulás (Smoke Bubbles) után a lemez egyik legjobb dala következik: a vonósdíszítésű elektro-soulos Lights Go Down. Van még a lemezen erőteljes Jaxx-diszkó  (Everybody) és ábrándos-álmodozós, elektro-pop is (U R On My Min).

Crazy Itch Radio érdekes és változatos, szórakoztató és elgondolkodtató egyszerre. Nem tipikus dancelemez, az biztos. Felix Buxton és Simon Ratcliffe albumát mindenki hallgassa meg, aki szeret táncolni, s bejön neki a pörgős-bulizós zene némi különcséggel (kelet-európai fúvós zene??) fűszerezve!

Tracklist:
01. Intro  
02. Hush Boy  
03. Zoomalude  
04. Take Me Back To Your House  
05. Hey You  
06. On The Train  
07. Run 4 Cover  
08. Skillalude  
09. Smoke Bubbles  
10. Lights Go Down  
11. Intro Reprise 
12. Everybody 
13. Keep Keep On
14. U R On My Mind


Megtekintés az Online Katalógusban

2017.09.01