Központi Könyvtár Kisfaludy Könyvtár Gyermekkönyvtár
9023 Győr Herman Ottó u. 22.
Tovább ››
9021 Győr, Baross Gábor u. 4. Tovább ›› 9023 Győr Herman Ottó u. 22. Tovább ››

  • Hírek
  • Letöltések
  • Weboldalaink

Aktuális híreink

Bati-Mati

hirkepA József Attila Művelődési Házban (9028 Győr, Móra F. tér 1., tel./fax: 421-740) 2014. április 26-án (szombaton) 10 órától a Csörgősipka Színház a Bati-Mati sorozat keretében bemutatja a "Manók ajándéka" című mesejátékot. Az előadás után a gyerekek kézműves foglalkozáson vehetnek részt.

2014-04-24

Oskolában a XIX. század kezdetén. Kiállítás

hirkep A Szentiváni Fiókkönyvtár (Győr, Ősi u. 1.) könyvtörténeti kiállításra hív minden kedves látogatót, hogy megismerhesse azokat a műveket, amelyekből a falu neves szülötte, Molnár Vid Bertalan tanulhatott. A kiállítás megnyitójára a Molnár Vid Bertalan Emlékhéten, 2014. április 22-én (kedden) 17 órakor került sor. A kiállítást megnyitotta és előadást tartott a korról Dr. Horváth József, intézményünk igazgatóhelyettese. A kiállítás 2014. április 23 – május 9. között látogatható a könyvtár nyitva tartási idejében. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

2014-04-23

Munkanap áthelyezés május 1. után

hirkep Tisztelt Látogatóink! Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Munka ünnepén (május 1-jén csütörtökön), és munkanap áthelyezés miatt május 2-án (pénteken) valamint május 3-án (szombaton) a könyvtár minden telephelye ZÁRVA lesz. Május ötödikén (hétfőn) már a megszokott rend szerint várjuk Önöket. Megértésüket köszönjük!

2014-04-23

Madárszárnyon - Csáky Anna költő estje

hirkepA Győri Antológia Irodalmi és Művészeti Alkotó Közösség 2014. április 29-én, kedden 17 órai kezdettel tartja legközelebbi író-olvasó találkozóját a Központi Könyvtár Klubhelyiségében Madárszárnyon címmel, melyen bemutatkozik Csáky Anna költő, az antológiaközösség vezetője. A szerzővel Cseke J. Szabolcs költő, az antológiaközösség tagja beszélget. Közreműködik a Hangraforgó együttes, a verseket P. Nagy Gabi és Olasz Valéria előadóművészek, az antológiaközösség tagjai olvassák fel.
Mindenkit nagy szeretettel várnak az antológiások, a belépés díjtalan!

2014-04-22

Nyelvek és kultúrák vonzásában - könyvbemutató a Kisfaludy Károly Könyvtárban

hirkep2014. április 29-én, kedden 17 órakor könyvbemutatóra kerül sor a Kisfaludy Károly Könyvtár Muzeális Gyűjteménytermében (Győr, Baross G. u. 4., III. emelet). Vörös Ferenc: Nyelvek és kultúrák vonzásában I-II. című kötetének prezentációjánál a szerző beszélgetőtársa Koncsol László esszéíró, költő, műfordító lesz, a vendégeket Dr. Horváth József igazgatóhelyettes köszönti. A díjtalan rendezvényen minden érdeklődőt szeretettel várunk!

2014-04-22

Sajtótájékoztató és projektzáró a Kisfaludy Károly Könyvtárban

hirkepA Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér tisztelettel meghívja Önt a Kisalföldi Tudástár szolgáltatásainak horizontális és vertikális bővítése a hatékony információszolgáltatás érdekében című projekt sajtótájékoztatóval egybekötött zárókonferenciájára, melyet 2014. április 29-én, 9 óra 30 perces kezdettel tartunk a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtárában (Győr, Baross Gábor u. 4.)

A Program:
09:30   Sajtótájékoztató
10:00   Dr. Horváth Sándor Domonkos igazgató megnyitója
10:10 A pályázat keretében megvalósított eredményeket bemutatja
           Mennyeiné Várszegi Judit osztályvezető, projektmenedzser
10:40 Helyismereti tájékoztatás és az Interneten elérhető adatbázisok –
           trendek a helyismereti adatbázisépítés területén.
           Előadó: Sándor Tibor, a Budapest Gyűjtemény osztályvezetője
11:20-10:40   Szünet
11:40  Az olvasásfejlesztés (Háttérváltozók és módszerek).
           Előadó: Dr. Nagy Attila olvasáskutató, a Magyar Olvasástársaság
           tiszteletbeli elnöke.

2014-04-18

Mesekuckó

hirkepHa 2014. április 25-én pénteken 16 óra 30 perckor ellátogatnak hozzánk, a Csörgősipka Színház  Békakirály című előadását tekinthetik meg. Várjuk az érdeklődő gyerekeket és az őt kísérő szülőket! A rendezvény helyszíne: Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér klubja (Győr, Herman Ottó u. 22.). a rendezvény látogatása belépődíjas, aminek ára 300 Ft. A zsúfoltság elkerülése érdekében a jegyek elővételben, az előadás hetében vásárolhatók meg a klubban 14 és 18 óra között. További információk : Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Győr, Herman Ottó u. 22. Tel.: 96/516-675

2014-04-15

Segédkönyvtáros tanfolyamot indítunk

hirkepA Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér emelt szintű OKJ-s segédkönyvtáros képzést hirdet. Az oktatás 2014 szeptemberében indul és 2015 júniusában záróvizsgával fejeződik be. A tanfolyam időtartama 450 óra. A tanfolyam helyszíne: Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtára (Győr, Baross Gábor u. 4.). A jelentkezés feltétele: minimum érettségi vizsga. A tanfolyamot legalább 15 fő jelentkezésével tudjuk indítani. Jelentkezni és érdeklődni a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Területi Könyvtári Szolgáltatás osztályán lehet (Szalai Gábornénál). Cím: 9023 Győr, Herman Ottó u. 22. Tel: 96-328-331, 06-30/596-6655, 06-70/9550793. A jelentkezési határidő: 2014. május 15.  A részletes ismertető és a jelentkezési lap innen tölthető le (dátum: 2014.045.14).

2014-04-15

Németh Bálint fotókiállítása

hirkepNémeth Bálint, „A természet –ahogy én látom” című fotókiállítása  2014. április 15-én  (kedden) 17 órakor nyílt meg a Gyárvárosi Közösségi Házban. A megnyitón közreműködött Kátai Zoltán énekmondó. A kiállítás megtekinthető április 29-ig, a könyvtár nyitvatartási idejében. A belépés díjtalan.  Mindenkit szeretettel várunk!

2014-04-11

Húsvét a zenében - a Kisfaludy Károly Könyvtár hang- és médiatárának zeneajánlata

hirkepA Nagyhét kezdetén a zenei különlegességek is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy húsvét ünnepére készüljünk. Számos klasszikus zeneszerző írt zeneművet, oratóriumot, passiót, kórusművet az egyik legnagyobb egyházi ünnepre, amelyekből válogatásunk készült. Ezenkívül számos, az ünnephez köthető népének, népdal felvétele is megtalálható a Kisfaludy Károly Könyvtár Hangtárában. Íme néhány hallgatnivaló a teljesség igénye nélkül, a lista innen tölthető le!

2014-04-10

Egyik kutya, másik eb - pályázati füzet alsósoknak

hirkepA Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtára megjelentette alsósoknak szóló tavaszi pályázati füzetét Egyik kutya, másik eb címmel.

Ezzel a füzettel az a célunk, hogy még többet megtudhass, még teljesebb képet kaphass erről az állatról. A füzet megoldásához segítséget nyújt az irodalomjegyzék. Ingyenesen rendelkezésedre áll internetezési lehetőség is, amely néhány feladat megoldása során megengedett.

A füzethez hozzájuthatsz könyvtárunkban nyitva tartási időben, vagy honlapunk (http://gyermek.gyorikonyvtar.hu) Tölts! menüpontjából is letölthető.

Leadási határidő: 2014. április 30. (szerda) 18.00 óra, személyesen a Gyermekkönyvtárban, vagy levélben a 9023 Győr, Herman Ottó u. 22. címen.

2014-03-25

"FILMMÁNIA" Egy képzeletbeli riport!

hirkepKedvenc színészed egy újabb filmben debütált és filmjének bemutatójára Budapestre látogatott! Ez éppen jól jött neked, mert az iskolaújság riportereként lehetőséged nyílik interjút készíteni vele. Pályázni egy szabadon választott, számodra kedves színésszel vagy színésznővel készített interjúval lehet. Pályázati feltételek az általános iskola 5-8. évfolyamos diákjai részére:maximum 1 A/4-es oldal terjedelmű
kitalált vagy valóságos eseményen alapuló riport (interjú) A műveket a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtára címére kérjük eljuttatni személyesen vagy postai úton. (9023 Győr, Herman Ottó u. 22.). Bővebb információ a 96/516-677-es telefonszámon kérhető. Beérkezési határidő: 2014. április 25. (péntek). A legjobb pályaművek beküldői könyvjutalomban részesülnek! A pályázat jeligés. Kérjük mellékelni a jeligével ellátott borítékba a pályázó nevét, címét, telefonszámát, e-mail címét, iskoláját.

2014-03-17

Kalandos kirándulás - Légy Te Rágcsália legjobb tudósítója

hirkepA Rágcsáló Hírek világjáró különleges tudósítót keres!
Világjáró Vilmos, Stilton nagypapa alapította annak idején a Rágcsáló Híreket. Vilmos nagypapa szerint az utazás a legfantasztikusabb dolog a világon, egy sajtsárga lakókocsival járja a világot. Utazásai során sok érdekes dolgot látott, melyekről rendszeresen beszámolt a Rágcsáló Hírekben. Nyugdíjba vonulásával Geronimo Stilton főszerkesztő munkatársat keres: Ha szeretsz kirándulni, keresed a kalandokat, szívesen találkozol érdekes emberekkel, jelentkezz felhívásunkra! Pályázni egy kalandos (izgalmas, vicces vagy akár ijesztő) kirándulásról szóló írásbeli beszámolóval lehet.
Pályázati feltételek az általános iskola 1-4. évfolyamos diákjai részére: maximum 1 A/4-es oldal terjedelmű, kitalált vagy valóságos eseményen alapuló tudósítás. A műveket a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtára címére kérjük eljuttatni személyesen vagy postai úton. (9023 Győr, Herman Ottó u. 22.). Bővebb információ a 96/516-677-es telefonszámon kérhető. Beérkezési határidő: 2014. április 25. (péntek). A legjobb tudósítások beküldői könyvjutalomban részesülnek! A pályamű jeligés. Kérjük mellékelni a jeligével ellátott borítékba a pályázó nevét, címét, telefonszámát, e-mail címét, iskoláját.

2014-03-17

Keresztkérdések. Előadássorozat

hirkepFebruár 26-án tízhetes, ingyenes Bibliatanulmányozó sorozat indul könyvtárunkban. Előadások érdeklődőknek, keresőknek, azoknak, akiknek kérdésük van. A programsorozatra minden második és negyedik szerdán 17 órától kerül sor Központi Könyvtárunk klubhelyiségében (Győr, Herman Ottó u. 22., földszint). A részvétel díjtalan!

2014-02-26

Fontosabb dokumentumok

Díjtételek - A könyvtár szolgáltatásainak árait tartalmazza, beleértve az ingyenesen igénybe vehető alapszolgáltatásokat is. Letöltés
Használati szabályzat - A könyvtár szolgáltatásainak igénybevételéhez szükséges szabályok, melyeket minden látogatónak be kell tartania. Letöltés
Minőségpolitikai nyilatkozat - Az intézmény magas színvonalú szolgáltatásainak garanciái. Letöltés
Alapító okirat - Az intézmény feladatait, telephelyeit, fenntartóját tartalmazó okirat, melyet a Közgyűlés hagyott jóvá. Letöltés
Szervezeti és Működési Szabályzat - Az intézmény szervezeti felépítése és működésének szabályai Letöltés
A Győrszentiváni Fiókkönyvtár szórólapja - Miért érdemes betérni a fiókkönyvtárba? Letöltés
Lengyel Alfréd Honismereti Prezentációs Pályázat felhívása - Megadott győri témákhoz kapcsolódó prezentációk készítése középiskolásoknak Letöltés

Összes dokumentum

Tovább az összes letölthető dokumentumhoz.

Egyéb weboldalaink

 

Digitális Könyvtár

Digitalizált dokumentumaink adatbázisba szervezve, visszakereshetők, letölthetők, nyomtathatók saját célokra, a szerzői jogra vonatkozó szabályok betartásával.
Tovább ››
 
 
 

Kisalföldi Tudástár

A portálra integrálva vannak a megye közös könyvtári szolgáltatásai. A szolgáltatásban résztvevő könyvtárakról a Könyvtárak menüpont alatt találnak bővebb információt.
Tovább ››
 
 
 

Győri Szalon

A Megyei Könyvtár és Közösségi Tér kulturális magazinja
Tovább ››
 
 
 

Könyvszalon

A kultúra, az információ és a zene találkozása
Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Kulturális Osztály és a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér 13. alkalommal szervezi meg a Győri Könyvszalont, a vidék legnagyobb könyves rendezvényét.
Tovább ››
 
 
 

Kisalföldi Könyvtárosok és Könyvtárak Egyesülete

Az oldalon tájékozódhatnak a szervezet életével kapcsolatosan, olvashatják híreinket, programajánlatunkat, fényképtárunk segítségével bepillantást nyerhetnek eddigi szakmai tevékenységünkbe.
Tovább ››
 
 
  • Aktuális
  • Részlegeink
  • Katalógusok
  • Adatbázisok

Telephelyek | Közművelődés | Gyűjtemények
Területi szolgáltatás (KSZR)

Telephelyek

 

Központi Könyvtár

Elérhetőség

9023 Győr Herman Ottó u. 22.
Nyitva tartás

Bővebben ››
 
 
 

Kisfaludy Károly Könyvtár

Elérhetőség

9021 Győr, Baross Gábor u. 4.
Nyitva tartás


Bővebben ››
 
 
 

Gyárvárosi Fiókkönyvtár

Elérhetőség

9027 Győr, Külső-árpád u. 6-8.
Nyitva tartás

Bővebben ››
 
 
 

Győrszentiváni Fiókkönyvtár

Elérhetőség

9011 Győr Ősi u. 1.
Nyitva tartás

Bővebben ››
 
 
 

Szabadhegyi Fiókkönyvtár

Elérhetőség

9028 Móra park 1.
Nyitva tartás

Bővebben ››
 
 
 

Szigeti Fiókkönyvtár

Elérhetőség

9025 Győr, Köztelek u. 4-10.
Nyitva tartás

Bővebben ››
 
 
 

Bácsai Fiókkönyvtár

Elérhetőség

9030 Győr, Heltai Jenő u. 8.
Nyitva tartás

Bővebben ››
 
 
 

Marcalvárosi Fiókkönyvtár

Elérhetőség

9024 Győr, Lajta u. 27/a
Nyitva tartás

Bővebben ››
 
 
 

Ménfőcsanaki Fiókkönyvtár

Elérhetőség

9012 Győr Győri u. 90. Bezerédj-kastély
Nyitva tartás

Bővebben ››
 

Közművelődés

 

A Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Klubja

Elérhetőség

9023 Győr, Herman Ottó u. 22., földszint
Bejárata a TESCO és a könyvtár épülete közötti átjáróból nyílik.
Nyitva tartás

Bővebben ››
 
 
 

A Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Galériája

Elérhetőség

9023 Győr, Herman Ottó u. 22., földszint
Bejárata a TESCO és a könyvtár épülete közötti átjáróból nyílik.
Nyitva tartás

Bővebben ››
 
 
 

József Attila Művelődési Ház

Elérhetőség

9028 Győr, Móra park 1.
Nyitva tartás

Bővebben ››
 
 
 

Gyárvárosi Közösségi Ház

Elérhetőség

9027 Győr, Külső-árpád u. 6-8.
Nyitva tartás

Bővebben ››

Gyűjtemények

 

Gyermekkönyvtár

Elérhetőség

9023 Győr Herman Ottó u. 22.
Nyitva tartás

Bővebben ››
 
 
 

Helyismeret

Elérhetőség

9021 Győr, Baross G. u. 4.
Nyitva tartás

Bővebben ››
 
 
 

Hang- és Médiatár

Elérhetőség

9021 Győr, Baross G. u. 4.
Nyitva tartás
Bővebben ››

Elérhetőség

9023 Győr Herman Ottó u. 22.
Nyitva tartás
Bővebben ››
 
 
 

Muzeális gyűjtemények

Elérhetőség

9021 Győr, Baross G. u. 4.
Nyitva tartás

 

Területi szolgáltatás (KSZR)

- Területi könyvtári szolgáltatás

- Mozgókönyvtári szolgáltatást megrendelő települések

- Győr-Moson-Sopron megye könyvtárai

- Kapcsolattartás - KSZR könyvtárak

Online katalógusok

 

Duna Menti Közös Katalógus
(Megújult és kibővített Kisalföldi Katalógus)


Tovább a katalógusra
 
 
 

Központi Könyvtár katalógusaTovább a katalógusra
 
 
 

Kisfaludy Károly Könyvtár katalógusaTovább a katalógusra
 
 
 
 

Községi könyvtárak
katalógusa


Tovább a katalógusra
 
 

Online adatbázisok

 

Győr-Moson-Sopron megye évfordulónaptára

Adattárunkkal szeretnénk megkönnyíteni a könyvtárosok, rendezvényszervezők munkáját, hogy megemlékezhessenek az adott település jeles évfordulós személyeiről, eseményeiről.
Bővebben ››
 
 
 

Győri Évfordulónaptár

Győr városához kötődő személyek születési és halálozási dátumait, valamint jelentős győri események időpontjait közöljük válogatásunkban.
Bővebben ››
 
 
 

Világnapok, nevezetes napok

Az összeállítás tartalmazza a világnapokat rövid annotációval, a kialakulásukról szóló információval és ajánlott irodalommal.
Bővebben ››
 
 
 

Életrajzi bibliográfia

Az itt olvasható összeállítás a Magyarországon kiadott periodikumokban 1960-tól megjelent, természettudósokkal, műszaki alkotókkal és orvosokkal foglalkozó cikkekből, tanulmányokból válogat.
Bővebben ››
 
 
 

Periodikumok

Periodikumok Győr-Moson-Sopron megye nagyobb könyvtáraiban
Bővebben ››
 
 
 

Győr-Moson-Sopron megye könyvtárai


Bővebben ››
 
 
 

Településeink, tájaink


Bővebben ››
 
 
 

Megyei kitüntetések és kitüntetettek


Bővebben ››
 
Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér
9023 Győr, Herman Ottó u. 22. Telefon:96/516-670 Telefax: 96/418-942
www.gyorikonyvtar.hu