Központi Könyvtár Kisfaludy Könyvtár Gyermekkönyvtár
9023 Győr Herman Ottó u. 22.
Tovább ››
9021 Győr, Baross Gábor u. 4. Tovább ›› 9023 Győr Herman Ottó u. 22. Tovább ››

  • Hírek
  • Díjtételek és szabályzatok
  • Letöltések
  • Weboldalaink

Aktuális híreink

Karácsonyi koncert

hirkep2014. december 19-én (pénteken) 18.30-kor a József Attila Művelődési Házban (9028 Győr, Móra F. tér 1.) az Ady Endre Közművelődési Egyesület művészeti csoportjai karácsonyi, évadzáró előadást tartanak. Fellép: a Rába Dal és Társaskör és a Rába Koncert Fúvószenekar. Minden érdeklődőt szeretettel várunk. Az ünnepi hangulat kialakulását forralt borral segítjük.

2014-12-18

"Fölötted az ég" - Üstökös csillagok

hirkep„Az üstökös olyan Naprendszerbeli égitest, mely a Nap körül, általában elnyújtott pályán kering, és a Nap közelébe érve kómája és csóvája fejlődik – mindkét jelenség legfőbb oka az üstökösmagot érő napsugárzás. Maguk az üstökösmagok lazán összekapcsolódó jégből, porból és szikladarabokból állnak, méretük néhány kilométertől néhány tíz kilométerig terjed.” - írja a Wikipédia. Ha ennél többet szeretnének megtudni a témáról, akkor hallgassák meg Rózsahegyi Márton vetítéses előadását. A Pannon Csillagda munkatársa december 18-án (csütörtökön) 17 órakor lesz klubunk (Győr, Herman O. u. 22., földszint) vendége. Ezzel a rendezvénnyel zárul csillagászati előadássorozatunk. Mint a korábbi előadások, ez is díjmentesen látogatható. Minden érdeklődőt szeretettel várunk! 

2014-12-17

Az első éjjel. Adventi Bibliaóra

hirkepKözeledik a karácsony. Az első éjjel, a változás hajnala, Jézus karácsonyi szállása címmel tartja az utolsó Adventi Bibliaórát Varga B. Árpád református lelkész. A rendezvény helyszíne a Központi Könyvtár klubja (Győr, Herman Ottó u. 22., földszint). Időpontja: december 18. (csütörtök) 10 óra. A belépés díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

2014-12-17

Adventi harmonikaszó

hirkep2014. december 18-án (csütörtökön) 17 órától kerül sor a József Attila Művelődési Házban (9028 Győr, Móra F. tér 1.) az Akkordeon Harmonika Zenekar adventi koncertjére. Vendégek: Cseh György (gitár, ének), Németh Ottó (gitár, mandolin, hegedű). Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

2014-12-17

Zárva a Gyárvárosi Közösségi Ház

hirkepÉrtesítjük kedves Látogatóinkat, hogy a Gyárvárosi Közösségi Ház és Fiókkönyvtár szabadság miatt 2014. december 16-tól, 2015. január 5-ig zárva tart. A könyvtár és a közösségi ház 2014. január 5-től a megszokott nyitva tartási rend szerint üzemel. Minden kedves látogatónknak boldog, békés Karácsonyt és sikeres, eredményekben gazdag, boldog Újévet kívánunk!

2014-12-15

Milyen könyv kerüljön a karácsonyfa alá? Segédlet a gyors döntéshez

hirkepSzaktájékoztatóink folyamatosan figyelemmel kísérik a könyvtermést. Most arra kértük őket, hogy a közelmúltban megjelent kötetekből ajánljanak olyan olvasmányokat, amelyek valami okból felkeltették a figyelmüket és ajándéknak is alkalmasak. A fenti címmel összeállított, rövid, lényegre törő könyvajánlókat tartalmazó összeállítást Győri Szalon című internetes magazinunkban olvashatják. 

2014-12-12

A téli szünet és a Gyermekkönyvtár

hirkepKedves Olvasóink!
December 20-án kezdődik a téli szünet. Jönnek az ünnepek, a munkanap áthelyezés és a keddi szünnapok. Ennek megfelelően módosul a gyermekkönyvtár nyitva tartása. Szerencsés, ha előre megtervezik a könyvtár-látogatást! Ebben az évben december 20-ig a megszokott rend szerint várjuk olvasóinkat. Ezt követően a gyermekkönyvtár csak december 22-én (hétfőn) és december 29-én (hétfőn) a tanszüneti nyitva tartás szerint, azaz 9-től 17 óráig lesz nyitva. 2015-ben az első nyitva tartási nap január 5. (hétfő) lesz. 

2014-12-08

Karácsonyi ajánlók a Médiatárból és a Hangtárból

hirkepKarácsony és az év vége közeledtével a Központi Könyvtár Médiatárának valamint a Kisfaludy Károly Könyvtár Hangtárának kölcsönzési érdeklődési témái évről évre az ünnepi filmek, zenék és hangoskönyvek felé fordulnak. Idén sincsen ez másként, így kollégáink kellemes kötelezettséggel böngészhetik át állományunkat a meghitt hangulatú, vidám-szórakoztató-kikapcsoló, áhítattal nézhető-hallgatható kiadványok után, hogy olvasóink és kölcsönzőink a lehető legszélesebb ünnepi különlegességek kínálatából válogathassanak. 

Könyvtárunk állománya folyamatosan gyarapodik, így az összeállítások immár bőséges választási lehetőséget kínálnak: tekintsék meg idei karácsonyi filmes listánkat, ünnepi zenei gyűjteményünket, valamint az adventi időszakot felölelő hangoskönyv kínálatunkat a Központi Könyvtár Médiatárának, illetve ünnepi zenei CD kínálatunkat a Kisfaludy Károly Könyvtár Hangtárának állományából! (Az összes letölthető dokumentumunk itt érhető el.)

2014-12-08

A Központi Könyvtár év végi nyitva tartása

hirkepKedves Olvasóink!
A decemberi ünnepek és a munkanap áthelyezés nagy mértékben befolyásolja nyitva tartási rendünket. A munkaszüneti napok és a keddi szünnapok miatt célszerűbbnek tűnik megadnunk azokat a dátumokat amelyeken a Központi Könyvtár Felnőtt Olvasószolgálata (Győr, Herman O. u. 22.) várja Önöket. December 23-ig a szokásos időtartamban tartunk nyitva (szombatonként is); december 23. (kedd) szünnap. Legközelebb december 29-én (hétfőn) 9-19 óráig fogadjuk látogatóinkat. Ezt követően csak az új évben, 2015. január 5-én (hétfőn) nyitunk ki, a megszokott rend szerint, reggel 9-kor. Megértésüket köszönjük! Önöknek is kellemes ünnepeket és tartalmas pihenést kívánunk! 

2014-12-05

A Kisfaludy Könyvtár decemberi nyitva tartási rendje

hirkepKedves Látogatóink!
Ezúton is tájékoztatjuk Önöket, hogy a karácsonyhoz és a szilveszterhez kapcsolódó munkaszüneti napok és munkanap áthelyezés miatt december végén módosul nyitva tartásunk. December 23-al bezárólag a szokott rend szerint dolgozunk (szombatonként és keddenként is). Ezt követően zárva tartunk, majd december 29-én (hétfőn) 9-19 óráig valamint december 30-án (kedden) 13-19 óráig nyitva tartunk, várjuk olvasóinkat. Ezt követően már csak a következő évben fogadunk látogatókat. 2015. január 5-én (hétfőn) 9-től ismét várjuk Önöket, mert az ünnepek elmúltával a megszokott nyitva tartási rend lép életbe.  

2014-12-05

Zárva lesz a Ménfőcsanaki Fiókkönyvtár

hirkepKedves Olvasóink!
Ezúton is tájékoztatjuk Önöket, hogy a Ménfőcsanaki Fiókkönyvtár 2014. december 24-től 2015. január 4-ig ZÁRVA tart. Nyitás január 5-én (hétfőn) 10 órakor. Kérjük, hogy könyvtárlátogatásaikat ennek ismeretében tervezzék! Felhívjuk figyelmüket, hogy a zárva tartás alatt érvényes olvasójegyükkel a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér bármely részegységének szolgáltatásait igénybe vehetik újabb díj megfizetése nélkül! Az egyes könyvtárak nyitva tartásáról tájékozódjanak a honlapon. Megértésüket köszönjük! 

2014-12-05

Év vége a Szabadhegyi Fiókkönyvtárban

hirkepKedves Olvasóink!
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy Szabadhegyi Fiókkönyvtárunk (Győr, Móra park 1.) ebben az esztendőben december 15-én (hétfőn) tart nyitva utoljára. Nyitás 2015. január 5-én (hétfőn). Ne feledjék, hogy érvényes olvasójegyükkel bármelyik részlegünkben igénybe vehetik szolgáltatásainkat. Az egyes könyvtárak nyitva tartásáról tájékozódjanak honlapunk segítségével. 

2014-12-03

Ünnepi munkarend Szigetben

hirkepKedves Olvasóink!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy az ünnepek miatt december végén módosul szokásos nyitva tartásunk. Számítsanak rá, hogy a munkaszüneti napok mellett Szigeti Fiókkönyvtárunk (Győr, Köztelek u. 4-10.) december 24-én (szerdán) és december 31-én (szerdán), valamint 2015. január 2-án (pénteken) ZÁRVA tart. Kérjük, hogy látogatásaikat ennek ismeretében ütemezzék! 

2014-12-03

Decemberi munkarend a Bácsai Fiókkönyvtárban

hirkepKedves Látogatóink!
Ezúton is tájékoztatjuk Önöket, hogy az év végi ünnepek miatt ideiglenesen változik a Bácsai Fiókkönyvtár (Győr, Heltai Jenő u. 8.) nyitva tartása. Részlegünk a munkaszüneti napokon, december 22-én (hétfőn), december 25-én (csütörtökön) és december 29-én (hétfőn) ZÁRVA tart. A januári munkarend már a megszokott lesz. Kérjük, hogy kölcsönzéseiket ennek ismeretében ütemezzék! Amennyiben ez idő alatt könyvre van szükségük, érvényes olvasójegyükkel felkereshetik többi könyvtárunkat, azonban célszerű előtte tájékozódniuk azok nyitva tartási rendjéről. 

2014-12-03

A Szentiváni Fiókkönyvtár év végi munkarendje

hirkepTisztelt Olvasóink!
Értesítjük Önöket, hogy a Szentiváni Fiókkönyvtár év végi munkarendje a következőképpen alakul: az utolsó nyitva tartási nap december 12. péntek 9-12 és 13-16 óráig. A fiókkönyvtár 2014. december 13. és 2015. január 4. között szabadság miatt ZÁRVA tartNyitás: 2015. január 5-én hétfőn, 10 órakor. Felhívjuk figyelmüket, hogy a zárva tartás alatt érvényes olvasójegyükkel a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér bármely részegységének szolgáltatásait igénybe vehetik újabb díj megfizetése nélkül! Megértésüket köszönjük!

2014-12-01

Zárva lesz a Marcalvárosi Fiókkönyvtár

hirkepEzúton is tájékoztatjuk marcalvárosi olvasóinkat, hogy Lajta utcai fiókkönyvtárunk 2014. december 22-től 2015. január 4-ig ZÁRVA tart. Nyitás január 5-én (hétfőn) 13 órakor. Kérjük, hogy könyvtárlátogatásaikat ennek ismeretében tervezzék! Ne feledjék, hogy érvényes olvasójegyükkel többi részlegünket is felkereshetik, és díjtalan beiratkozást követően kölcsönözhetnek is!  Az Önökhöz legközelebb eső részlegünk a Központi Könyvtár (Győr, Herman O. u. 22.). Megértésüket köszönjük!

2014-11-26

Kézimunka kiállítás

hirkepNovember 25-én 17 órakor nyílt meg Székely Erzsébet népi iparművész és a kézimunka klub kiállítása a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér József Attila Művelődési Házában (Győr, Móra park 1.). A tárlat megtekinthető december 19-ig. A kézimunka klub célja a Győr-Moson-Sopron megyében fellelhető népi paraszti kultúra megőrzése és átadása. Tagtoborzást félévente hirdetnek. A klub vezetője Székely Erzsébet, aki magas színvonalon és töretlen lelkesedéssel adja át tudását. A tagok rendszeresen részt vesznek az országos kiállításokon, és az intézményben is minden évben találkozhatnak alkotásaikkal az érdeklődők. A belépés díjtalan.

2014-11-25

Hangtári hírek

hirkepSok újdonság érkezett a Kisfaludy Károly Könyvtár Hangtárába (Győr, Baross Gábor u. 4., 3. emelet), jöjjenek el, és szemezgessenek bátran a legfrissebb dokumentumokból! Ezek listáit letölthetik honlapunkról. Hangtárunk kottatára az elmúlt év folyamán sok új kölcsönözhető darabbal bővült, amelyek között megtalálhatóak partitúrák, zongorakivonatok, kóruskották. A teljesség igénye nélkül egy kis ízelítő a kottaválasztékbólMegérkeztek a legújabb toplistás zenei CD-k és hangoskönyvek, ezekről is készült tematikus ajánló. Sok szeretettel várjuk régi és új olvasóinkat is!

2014-11-20

Fotók, videók és sajtóvisszhang a Könyvszalonról

hirkepHa részt vett a XIV. Győri Könyvszalonon, és érdeklik az ott készült fotók, keresse fel a városi nagyrendezvény honlapját, és a Galéria menüpont alatt lapozgasson a több, mint ezer fénykép között! Ha nem volt ott idei könyvszemlénken, de érdekli, hogy sikerültek a programok, és milyen volt a hangulat, akkor tegye ugyanezt! A weblapon megtekinthetők az eseményről készült videók is, valamint olvashatók a helyi, az országos és az elektronikus sajtóban megjelent cikkek is.

2014-11-12

Gyereklemezek és gyerekeknek szóló hangoskönyvek

hirkepKollégáink újabb tematikus médiaajánlót készítettek központi könyvtárunk hang- és médiatárát látogató olvasóinknak. Ezúttal a gyerekekre koncentráltak: nekik szóló zenei CD-ket, illetve hangoskönyveketgyűjtöttek össze, ezáltal is megkönnyítve a választást. Éppen ezért a Letöltések menüpont alatt keressék A központi könyvtár hang- és médiatárából kölcsönözhető gyermeklemezek és A központi könyvtár hang- és médiatárából kölcsönözhető gyermekeknek szóló hangoskönyvek című pdf formátumú fájlokat, töltsék le őket, böngésszenek a CD-k között, válasszanak, és jöjjenek el érte, hiszen beiratkozott olvasóink ingyenesen kölcsönözhetnek CD-t, hangoskönyvet és DVD-t egyaránt.

2014-08-08

Díjtételek és szabályzatok

Díjtételek - A könyvtár szolgáltatásainak árait tartalmazza, beleértve az ingyenesen igénybe vehető alapszolgáltatásokat is. Letöltés
Használati szabályzat - A könyvtár szolgáltatásainak igénybevételéhez szükséges szabályok, melyeket minden látogatónak be kell tartania. Letöltés
Internethasználati szabályzat. Megtekintés
Minőségpolitikai nyilatkozat - Az intézmény magas színvonalú szolgáltatásainak garanciái. Letöltés
Küldetésnyilatkozat. Megtekintés
Alapító okirat - Az intézmény feladatait, telephelyeit, fenntartóját tartalmazó okirat, melyet a Közgyűlés hagyott jóvá. Letöltés
Szervezeti és Működési Szabályzat - Az intézmény szervezeti felépítése és működésének szabályai Letöltés
Törzskönyvi kivonat Letöltés

Letölthető dokumentumok

A Győrszentiváni Fiókkönyvtár szórólapja - Miért érdemes betérni a fiókkönyvtárba? Letöltés
A Gyárvárosi Fiókkönyvtár és Közösségi Tér szórólapja Letöltés
NKA-nak készített 2014. évi szakmai beszámoló egyedi dokumentumok restaurálásáról Letöltés


További letölthető dokumentumok...

Egyéb weboldalaink

 

Digitális Könyvtár

Digitalizált dokumentumaink adatbázisba szervezve, visszakereshetők, letölthetők, nyomtathatók saját célokra, a szerzői jogra vonatkozó szabályok betartásával.
Tovább ››
 
 
 

Kisalföldi Tudástár

A portálra integrálva vannak a megye közös könyvtári szolgáltatásai. A szolgáltatásban résztvevő könyvtárakról a Könyvtárak menüpont alatt találnak bővebb információt.
Tovább ››
 
 
 

Könyvtári blog

A Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér blogja
Könyv, film, zene, rendezvény egy helyen
Tovább ››
 
 
 

Győri Szalon

A Megyei Könyvtár és Közösségi Tér kulturális magazinja
Tovább ››
 
 
 

Könyvszalon

A kultúra, az információ és a zene találkozása
Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Kulturális Osztály és a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér 13. alkalommal szervezi meg a Győri Könyvszalont, a vidék legnagyobb könyves rendezvényét.
Tovább ››
 
 
 

Kisalföldi Könyvtárosok és Könyvtárak Egyesülete

Az oldalon tájékozódhatnak a szervezet életével kapcsolatosan, olvashatják híreinket, programajánlatunkat, fényképtárunk segítségével bepillantást nyerhetnek eddigi szakmai tevékenységünkbe.
Tovább ››
 
 
  • Aktuális
  • Részlegeink
  • Katalógusok
  • Adatbázisok

 Digitális gyűjteményünkből

Darnózseli Szóharang
2008-2011
Mecséri Hírmondó
2009-2013
Sarródi Hírek
2003-2010

Ajánlók

Könyv Hangoskönyv Film Zene
Tovább ›› Tovább ›› Tovább ›› Tovább ››

Közösségi oldalunk


Kulturális magazin


Országos Dokumentum-ellátási Rendszer


Telephelyek | Közművelődés | Gyűjtemények
Területi Könyvtári Szolgáltatás (KSZR)

Telephelyek

 

Központi Könyvtár

Elérhetőség

9023 Győr Herman Ottó u. 22.
Nyitva tartás

Bővebben ››
 
 
 

Kisfaludy Károly Könyvtár

Elérhetőség

9021 Győr, Baross Gábor u. 4.
Nyitva tartás


Bővebben ››
 
 
 

Gyárvárosi Fiókkönyvtár

Elérhetőség

9027 Győr, Külső-árpád u. 6-8.
Nyitva tartás

Bővebben ››
 
 
 

Győrszentiváni Fiókkönyvtár

Elérhetőség

9011 Győr Ősi u. 1.
Nyitva tartás

Bővebben ››
 
 
 

Szabadhegyi Fiókkönyvtár

Elérhetőség

9028 Móra park 1.
Nyitva tartás

Bővebben ››
 
 
 

Szigeti Fiókkönyvtár

Elérhetőség

9025 Győr, Köztelek u. 4-10.
Nyitva tartás

Bővebben ››
 
 
 

Bácsai Fiókkönyvtár

Elérhetőség

9030 Győr, Heltai Jenő u. 8.
Nyitva tartás

Bővebben ››
 
 
 

Marcalvárosi Fiókkönyvtár

Elérhetőség

9024 Győr, Lajta u. 27/a
Nyitva tartás

Bővebben ››
 
 
 

Ménfőcsanaki Fiókkönyvtár

Elérhetőség

9012 Győr Győri u. 90. Bezerédj-kastély
Nyitva tartás

Bővebben ››
 

Közművelődés

 

A Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Klubja

Elérhetőség

9023 Győr, Herman Ottó u. 22., földszint
Bejárata a TESCO és a könyvtár épülete közötti átjáróból nyílik.
Nyitva tartás

Bővebben ››
 
 
 

A Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Galériája

Elérhetőség

9023 Győr, Herman Ottó u. 22., földszint
Bejárata a TESCO és a könyvtár épülete közötti átjáróból nyílik.
Nyitva tartás

Bővebben ››
 
 
 

József Attila Művelődési Ház

Elérhetőség

9028 Győr, Móra park 1.
Nyitva tartás

Bővebben ››
 
 
 

Gyárvárosi Közösségi Ház

Elérhetőség

9027 Győr, Külső-árpád u. 6-8.
Nyitva tartás

Bővebben ››
 
 
 

Marcalvárosi Közművelődés

Elérhetőség

9024 Győr, Répce utca 2.
Nyitva tartás

Bővebben ››

Gyűjtemények

 

Gyermekkönyvtár

Elérhetőség

9023 Győr Herman Ottó u. 22.
Nyitva tartás

Bővebben ››
 
 
 

Helyismeret

Elérhetőség

9021 Győr, Baross G. u. 4.
Nyitva tartás

Bővebben ››
 
 
 

Hang- és Médiatár

Elérhetőség

9021 Győr, Baross G. u. 4.
Nyitva tartás
Bővebben ››

Elérhetőség

9023 Győr Herman Ottó u. 22.
Nyitva tartás
Bővebben ››
 
 
 

Muzeális gyűjtemények

Elérhetőség

9021 Győr, Baross G. u. 4.
Nyitva tartás

 

Online katalógusok

 

Duna Menti Közös Katalógus
(Megújult és kibővített Kisalföldi Katalógus)


Tovább a katalógusra
 
 
 

Központi Könyvtár katalógusaTovább a katalógusra
 
 
 

Kisfaludy Károly Könyvtár katalógusaTovább a katalógusra
 
 
 
 

Községi könyvtárak
katalógusa


Tovább a katalógusra
 
 

Online adatbázisok

 

Győr-Moson-Sopron megye évfordulónaptára

Adattárunkkal szeretnénk megkönnyíteni a könyvtárosok, rendezvényszervezők munkáját, hogy megemlékezhessenek az adott település jeles évfordulós személyeiről, eseményeiről.
Bővebben ››
 
 
 

Győri Évfordulónaptár

Győr városához kötődő személyek születési és halálozási dátumait, valamint jelentős győri események időpontjait közöljük válogatásunkban.
Bővebben ››
 
 
 

Világnapok, nevezetes napok

Az összeállítás tartalmazza a világnapokat rövid annotációval, a kialakulásukról szóló információval és ajánlott irodalommal.
Bővebben ››
 
 
 

Életrajzi bibliográfia

Az itt olvasható összeállítás a Magyarországon kiadott periodikumokban 1960-tól megjelent, természettudósokkal, műszaki alkotókkal és orvosokkal foglalkozó cikkekből, tanulmányokból válogat.
Bővebben ››
 
 
 

Periodikumok

Periodikumok Győr-Moson-Sopron megye nagyobb könyvtáraiban
Bővebben ››
 
 
 

Településeink, tájaink


Bővebben ››
 
 
 

Megyei kitüntetések és kitüntetettek


Bővebben ››
 
Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér
9023 Győr, Herman Ottó u. 22. Telefon:96/516-670 Telefax: 96/418-942
www.gyorikonyvtar.hu