Központi Könyvtár Kisfaludy Könyvtár Gyermekkönyvtár
9023 Győr Herman Ottó u. 22.
Tovább ››
9021 Győr, Baross Gábor u. 4. Tovább ›› 9023 Győr Herman Ottó u. 22. Tovább ››

  • Hírek
  • Díjtételek és szabályzatok
  • Letöltések
  • Weboldalaink

Aktuális híreink

Klikkeljenek! Egyesítettük online katalógusainkat

hirkepEzúton értesítjük minden kedves olvasónkat, hogy a központi könyvtár és fiókkönyvtárak, valamint a Kisfaludy Károly Könyvtár online katalógusait összevontuk, mostantól egyben érhetők el. A változás a katalógus elérését és használati módját nem érinti. Kérjük, hogy fokozottan figyeljenek a lelőhelyekre, melyek megmutatják, hogy a keresett dokumentum melyik szolgáltatási helyünkön (épületünkben) található.

2015-03-01

Programjaink, rendezvényeink elérhetősége

hirkepFelhívjuk szíves figyelmüket, hogy részlegeink közművelődési programjainak tervezetét a továbbiakban honlapunk Letöltések menüpontjának segítségével érhetik el. A táblázatban egyaránt szerepelnek a nálunk működő kisközösségek, az alkalomszerű előadások, foglalkozások és kiállítások is. A letölthető és kinyomtatható táblázat mindig egy hónap rendezvényeit tartalmazza. Műsorváltozás esetén a javított, mindig friss és aktuális információ itt található.

2015-02-28

Olvasói elégedettségvizsgálat

hirkepKönyvtárunk felmérést végez a könyvtárhasználati szokásokról és olvasóink elégedettségi szintjéről. Válaszai alapján szeretnénk megtudni, könyvtárunk szolgáltatásai mennyire felelnek meg Önnek, hogy változó világunk változó igényeihez mennyire tudunk igazodni. Kérjük, ossza meg velünk ötleteit, elvárásait! A kérdőív kitöltése névtelen és önkéntes, s mindössze 10 percet vesz igénybe az Ön idejéből.

A Központi Könyvtárra (Herman O. u. 22.) vonatkozó kérdőív itt, a Kisfaludy Károly Könyvtárra (Baross G. u. 4.) vonatkozó kérdőív itt, a Fiókkönyvtárainkra vonatkozó kérdőív pedig itt érhető el. Köszönjük segítségét és közreműködését!

2015-02-28

Szabadhegyi Találkozások Koós Jánossal

hirkepMárcius 6-án (pénteken) 18.00 órakor újra Szabadhegyi Találkozások a József Attila Művelődési Házban (Móra park 1.). Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő ezúttal Koós Jánossal beszélget. A rendezvényre a belépés díjtalan, a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak. Aki kíváncsi az énekes-humorista-színésszel történő rendkívül izgalmasnak ígérkező beszélgetésre, vegye figyelembe, hogy a helyek elfoglalása érkezési sorrendben történik.

2015-02-27

ÖkoKör indul könyvtárunkban

hirkepMárcius 6-án (pénteken) 10.30-kor Központi Könyvtárunk klubjában (Győr, Herman O. u. 22., földszin) megalakul a győri ÖkoKÖr. Mi az ÖkoKör? Könnyed és sikeres életmódzöldítés közösségben: jó hangulat, tapasztalatcsere, közös programok és sok-sok megtakarított energia, víz és hulladék. Az érdeklődők öt-tizenkét fős csoportokba járnak össze két-három hónapig, hogy hétről-hétre különböző környezettudatos fortélyokat tanuljanak meg, és próbáljanak ki. A program nemzetközi, itthon a Tudatos Vásárlók Egyesülete koordinálja és már több mint 600 háztartás zöldült ki ezzel a kezdeményezéssel. További információk itt. Érdeklődés a győri Ökokörről: Koncz Nóra 30/3602447. A rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várunk!

2015-02-25

Irány Afrika! - kulturális est

hirkepMárcius 5-én (csütörtökön) 18 órakor a Központi Könyvtára klubjában (Győr, Herman O. u. 22., földszint) Afrikáról szóló kulturális estre kerül sor. A műsor: szenegáli táncshow és tánc a tökedénnyel, Abdoul Camara (Szenegál SORANO Nemzeti Színház). A szenegáli művész produkciója élő dobszóval kísért, nagyon látványos, különleges. Ezt követően élménybeszámolót hallhatnak Szenegálról, Ghánáról és Kongóról Szilasi Ildikó Afrika-szakértő előadásában. Az előadást a National Geographic-díjjal kitüntetett fotós, Lantai-Csont Gergely vetített fotográfiái illusztrálják.. Emellett lesz Afrikai bazár, tombola és nyeremények. A programot a Kultúrafrika alapítvány szervezi. A belépés díjtalan.

2015-02-23

Volt egyszer A Nagy Háború Emlékkiállítás Szabadhegyen

hirkep2015. március 5-én (csütörtökön) 17.30 órakor József Attila Művelődési Házunkban (Győr, Móra park 1.) kerül sor a Volt egyszer „A Nagy Háború" című kiállítás megnyitójára, amire az I. világháború kitörésének centenáriuma alkalmából kerül sor. A kiállítást Géber Gábor, a Győri Honvéd Hagyományőrző Egyesület alelnöke, magángyűjtő nyitja meg. Az ünnepségen emlékműsorral a Talpasok Kara szerepel. A kiállítás 2015. március 27-ig hétköznap 10.00-16.00 óráig tekinthető meg.

2015-02-23

Szép szavak a szebbik nemhez. Műsor

hirkepMárcius 5-én (csütörtökön) 15 órakor a Marcalvárosi Fiókkönyvtárban (Győr, Lajta u. 27/a) ünnepi műsorra kerül sor a nemzetközi nőnap alkalmából. A műsort összeállította és előadja Horváth Ferenc és Benkó László. A rendezvényre minden hölgyet szeretettel várunk! A rendezvényre a belépés díjtalan.

2015-02-23

Kortárs Gyermekirodalmi Workshop

hirkepA Kisalföldi Könyvtárosok és Könyvtárak Egyesülete valamint a Könyvtárostanárok Egyesülete szervezésében Kortárs Gyermekirodalmi Workshop lesz március 17-én, kedden a Központi Könyvtár klubjában (Győr, Herman Ottó u. 22., földszint), amely akkreditált képzés is egyben.

A képzésre a könyvtáros kollégákon kívül óvodapedagógusok, tanítók és könyvtárostanárok jelentkezését is várják! A részvevőknek a Könyvtárostanárok Egyesülete erről kérésre, igazolást állít ki; a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! A részvételi szándékot és az akkreditált képzésről szóló igazolás kérését név és munkahely megadásával szükséges jelezni a következő e-mail címen: magdicserika0@gmail.com (vagy telefonon 96/511-285) 2015. március 10-ig.

A tervezett program:
9.00-10.30 Előadó: Fodor Zsuzsa, a Kaméleon Könyvközösség ügyvezetője. Téma: Az olvasóvá nevelés, A Kaméleon Könyvközösség bemutatása, Papírszínházi bemutató
10.30-11.15 Ismerkedés a bemutatott könyvekkel
11.15-11.30 Szünet
11.30-13.00 Előadó: Kovács Zsanett, a Móra Kiadó képviselője. Téma: A Móra Kiadó bemutatkozása
13.00-13.40 szünet
13.40-14.40 Dóka Péter szerző bemutatkozása. A szerző gyermekkönyvei a Móra Kiadónál jelentek meg.
14.40-15.00 Kérdések az előadókhoz, esetleges további együttműködések elindítása.

A programot támogatja a Kaméleon Könyvközösség, a Móra Könyvkiadó és a Könyvtárostanárok Egyesülete. A helyszínen minden résztvevő ajándékcsomagot kap!

2015-02-23

Hencidától Boncidáig - Levelezős mesevetélkedő 3. évfolyamos tanulók számára

hirkepA Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtára – immáron 8. alkalommal – Hencidától Boncidáig címmel levelezős mesevetélkedőt hirdet a 2014/2015-ös tanév 3. osztályos tanulói számára. A játékra győri és Győr környéki iskolák 4 fős csapatainak jelentkezését várjuk 2015. március 27-ig (péntek)!

A nevezést írásban kérjük eljuttatni az iskola, az osztály, a csapat és csapattagok valamint a felkészítő tanár nevének feltüntetésével a könyvtár címére: Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtára, 9023 Győr, Herman Ottó u. 22. vagy e-mail formájában a gyermekkonyvtar@gyorikonyvtar.hu címre.

Idén a 210 évvel ezelőtt született Hans Christian Andersen-re emlékezünk meséihez kapcsolódó feladatokkal, amelyeket a versenyzőkhöz levélben juttatunk el. A vetélkedő 3 fordulóból áll. A feladatokhoz tartozó irodalomjegyzéket az első forduló kérdéssorához mellékelve május 4-ig (hétfő) küldjük meg a csapatoknak.

A megoldások leadási határideje:
1. forduló: május 22.
2. forduló: szeptember 25.
3. forduló: október 16.

A döntő fordulót várhatóan november végén tartjuk a könyvtárban, melyre a legeredményesebb csapatokat hívjuk meg. A játékkal kapcsolatos bővebb felvilágosítás a könyvtárban kérhető személyesen, vagy az 96/516-677-es telefonszámon a gyermekkönyvtárosoktól.

2015-02-13

Helytörténeti kalandozások

hirkepIntézményünk blogján heti rendszerességgel közzéteszünk egy-egy Győr történetével kapcsolatos cikket. Hajdan volt, ma már nem létező épületek története; ikonikus helyek fejlődése, változása; jeles személyiségek életútja, legendák és mondák; várostörténeti jelentőségű események és sok más érdekes téma, amivel foglalkozunk. A blogbejegyzések egyediségét az illusztrációk adják. Könyvtárunk Helyismereti gyűjteményében régi képeslapok, sosem publikált fotók sokasága található, a cikkekhez innen válogatunk képanyagot. Ha érdeklődnek Győr város története iránt, kövessenek, olvassanak bennünket! A sorozatot itt olvashatják!

2015-01-28

Díjtételek és szabályzatok

Díjtételek - A könyvtár szolgáltatásainak árait tartalmazza, beleértve az ingyenesen igénybe vehető alapszolgáltatásokat is. Letöltés
Használati szabályzat - A könyvtár szolgáltatásainak igénybevételéhez szükséges szabályok, melyeket minden látogatónak be kell tartania. Letöltés
Internethasználati szabályzat. Megtekintés
Minőségpolitikai nyilatkozat - Az intézmény magas színvonalú szolgáltatásainak garanciái. Letöltés
Küldetésnyilatkozat. Megtekintés
Alapító okirat - Az intézmény feladatait, telephelyeit, fenntartóját tartalmazó okirat, melyet a Közgyűlés hagyott jóvá. Letöltés
Szervezeti és Működési Szabályzat - Az intézmény szervezeti felépítése és működésének szabályai Letöltés
Törzskönyvi kivonat Letöltés

Letölthető dokumentumok

A Győrszentiváni Fiókkönyvtár szórólapja - Miért érdemes betérni a fiókkönyvtárba? Letöltés
A Gyárvárosi Fiókkönyvtár és Közösségi Tér szórólapja Letöltés
NKA-nak készített 2014. évi szakmai beszámoló egyedi dokumentumok restaurálásáról Letöltés


További letölthető dokumentumok...

Egyéb weboldalaink

 

Digitális Könyvtár

Digitalizált dokumentumaink adatbázisba szervezve, visszakereshetők, letölthetők, nyomtathatók saját célokra, a szerzői jogra vonatkozó szabályok betartásával.
Tovább ››
 
 
 

Kisalföldi Tudástár

A portálra integrálva vannak a megye közös könyvtári szolgáltatásai. A szolgáltatásban résztvevő könyvtárakról a Könyvtárak menüpont alatt találnak bővebb információt.
Tovább ››
 
 
 

Könyvtári blog

A Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér blogja
Könyv, film, zene, rendezvény egy helyen
Tovább ››
 
 
 

Győri Szalon

A Megyei Könyvtár és Közösségi Tér kulturális magazinja
Tovább ››
 
 
 

Könyvszalon

A kultúra, az információ és a zene találkozása
Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Kulturális Osztály és a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér 13. alkalommal szervezi meg a Győri Könyvszalont, a vidék legnagyobb könyves rendezvényét.
Tovább ››
 
 
 

Kisalföldi Könyvtárosok és Könyvtárak Egyesülete

Az oldalon tájékozódhatnak a szervezet életével kapcsolatosan, olvashatják híreinket, programajánlatunkat, fényképtárunk segítségével bepillantást nyerhetnek eddigi szakmai tevékenységünkbe.
Tovább ››
 
 
  • Aktuális
  • Részlegeink
  • Katalógusok
  • Adatbázisok

 Digitális gyűjteményünkből

Csapod
2007-2014
Enesei Hírmondó
1993-2014
Péri Hírek
2008-2010

Ajánlók

Könyv Hangoskönyv Film Zene
Tovább ›› Tovább ›› Tovább ›› Tovább ››

Közösségi oldalunk


Kulturális magazin


Volt egyszer "A Nagy Háború". EmlékkiállításSzabadhegyi TalálkozásokHangraforgó Klub, Központi Könyvtár KlubjaOrszágos Dokumentum-ellátási Rendszer


Telephelyek | Közművelődés | Gyűjtemények
Területi Könyvtári Szolgáltatás (KSZR)

Telephelyek

 

Központi Könyvtár

Elérhetőség

9023 Győr Herman Ottó u. 22.
Nyitva tartás

Bővebben ››
 
 
 

Kisfaludy Károly Könyvtár

Elérhetőség

9021 Győr, Baross Gábor u. 4.
Nyitva tartás


Bővebben ››
 
 
 

Gyárvárosi Fiókkönyvtár

Elérhetőség

9027 Győr, Külső-árpád u. 6-8.
Nyitva tartás

Bővebben ››
 
 
 

Győrszentiváni Fiókkönyvtár

Elérhetőség

9011 Győr Ősi u. 1.
Nyitva tartás

Bővebben ››
 
 
 

Szabadhegyi Fiókkönyvtár

Elérhetőség

9028 Móra park 1.
Nyitva tartás

Bővebben ››
 
 
 

Szigeti Fiókkönyvtár

Elérhetőség

9025 Győr, Köztelek u. 4-10.
Nyitva tartás

Bővebben ››
 
 
 

Bácsai Fiókkönyvtár

Elérhetőség

9030 Győr, Heltai Jenő u. 8.
Nyitva tartás

Bővebben ››
 
 
 

Marcalvárosi Fiókkönyvtár

Elérhetőség

9024 Győr, Lajta u. 27/a
Nyitva tartás

Bővebben ››
 
 
 

Ménfőcsanaki Fiókkönyvtár

Elérhetőség

9012 Győr Győri u. 90. Bezerédj-kastély
Nyitva tartás

Bővebben ››
 

Közművelődés

 

A Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Klubja

Elérhetőség

9023 Győr, Herman Ottó u. 22., földszint
Bejárata a TESCO és a könyvtár épülete közötti átjáróból nyílik.
Nyitva tartás

Bővebben ››
 
 
 

A Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Galériája

Elérhetőség

9023 Győr, Herman Ottó u. 22., földszint
Bejárata a TESCO és a könyvtár épülete közötti átjáróból nyílik.
Nyitva tartás

Bővebben ››
 
 
 

József Attila Művelődési Ház

Elérhetőség

9028 Győr, Móra park 1.
Nyitva tartás

Bővebben ››
 
 
 

Gyárvárosi Közösségi Ház

Elérhetőség

9027 Győr, Külső-árpád u. 6-8.
Nyitva tartás

Bővebben ››
 
 
 

Marcalvárosi Közművelődés

Elérhetőség

9024 Győr, Répce utca 2.
Nyitva tartás

Bővebben ››

Gyűjtemények

 

Gyermekkönyvtár

Elérhetőség

9023 Győr Herman Ottó u. 22.
Nyitva tartás

Bővebben ››
 
 
 

Helyismeret

Elérhetőség

9021 Győr, Baross G. u. 4.
Nyitva tartás

Bővebben ››
 
 
 

Hang- és Médiatár

Elérhetőség

9021 Győr, Baross G. u. 4.
Nyitva tartás
Bővebben ››

Elérhetőség

9023 Győr Herman Ottó u. 22.
Nyitva tartás
Bővebben ››
 
 
 

Muzeális gyűjtemények

Elérhetőség

9021 Győr, Baross G. u. 4.
Nyitva tartás

 

Online katalógusok

 

Duna Menti Közös Katalógus
(Megújult és kibővített Kisalföldi Katalógus)


Tovább a katalógusra
 
 
 
 

Online katalógusTovább a katalógusra
 
 
 
 

Községi könyvtárak
katalógusa


Tovább a katalógusra
 
 

Online adatbázisok

 

Győr-Moson-Sopron megye évfordulónaptára

Adattárunkkal szeretnénk megkönnyíteni a könyvtárosok, rendezvényszervezők munkáját, hogy megemlékezhessenek az adott település jeles évfordulós személyeiről, eseményeiről.
Bővebben ››
 
 
 

Győri Évfordulónaptár

Győr városához kötődő személyek születési és halálozási dátumait, valamint jelentős győri események időpontjait közöljük válogatásunkban.
Bővebben ››
 
 
 

Világnapok, nevezetes napok

Az összeállítás tartalmazza a világnapokat rövid annotációval, a kialakulásukról szóló információval és ajánlott irodalommal.
Bővebben ››
 
 
 

Életrajzi bibliográfia

Az itt olvasható összeállítás a Magyarországon kiadott periodikumokban 1960-tól megjelent, természettudósokkal, műszaki alkotókkal és orvosokkal foglalkozó cikkekből, tanulmányokból válogat.
Bővebben ››
 
 
 

Periodikumok

Periodikumok Győr-Moson-Sopron megye nagyobb könyvtáraiban
Bővebben ››
 
 
 

Településeink, tájaink


Bővebben ››
 
 
 

Megyei kitüntetések és kitüntetettek


Bővebben ››
 
Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér
9023 Győr, Herman Ottó u. 22. Telefon:96/516-670 Telefax: 96/418-942
www.gyorikonyvtar.hu