Hírek  Új könyvek  Új hangoskönyvek
Központi Könyvtár Kisfaludy Könyvtár Gyermekkönyvtár
9023 Győr Herman Ottó u. 22.
Tovább ››
9021 Győr, Baross Gábor u. 4. Tovább ›› 9023 Győr Herman Ottó u. 22. Tovább ››

  • Hírek
  • Díjtételek és szabályzatok
  • Letöltések
  • Weboldalaink

Aktuális híreink

BAGOLY MONDJA... 2015. - Megyei műveltségi vetélkedő felső tagozatos diákoknak

hirkepA Győri Kovács Margit Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Iparművészeti Szakközépiskola és Szakiskola könyvtára a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér támogatásával 2015-ben is meghirdeti a BAGOLY MONDJA… elnevezésű megyei műveltségi vetélkedőt általános iskolai felső tagozatos diákcsapatok számára.

Az idei témák kulcsszavai: tanulás, tudás, szokás, hagyomány, bölcsesség, kultúra, műveltség. A vetélkedő levelezős fordulójának 12 feladata – április 9-től április 24-ig tanítási napokon 1-1 új feladat – letölthető lesz az intézmény honlapjáról (http://kmamk.mfgyor.hu), illetve a könyvtári facebook-oldalról (facebook – Kovács Margit Könyvtár). A vetélkedőre 3-4 fős csapatok jelentkezését várják.

A feladatmegoldások beküldésének határideje 2015. május 8. (péntek), a döntőbe jutott csapatokat május 15-én értesítik. A döntőt május 22-én délelőtt rendezik a Kovács Margit Iskolában.

A vetélkedő levelezési címe és egyéb, információs elérhetőségek: Kovács Margit Iskola – Könyvtár, 9024 Győr, Répce u. 2.; e-mail: mfkovacsmargit.konyvtar@gmail.com; telefon: 96/428033 – 121 mellék; 36/20/2624393 – Szabó Lívia, Klesitz Piroska.

2015-04-01

A Gyermekkönyvtár szünidei nyitva tartása

hirkepAz iskolások számára hamarosan megkezdődik a tavaszi szünet. Ennek megfelelően módosítjuk a Gyermekkönyvtár nyitva tartását. Április 2-án és 3-án 9-17 óráig várjuk látogatóinkat. Április 4-től április 7-ig ZÁRVA tartunk. Április 2–án és április 3-án az Internet–kuckó 10-től-16 óráig tart nyitva! 2015. április 8-án a Gyermekkönyvtár újra a megszokott nyitva tartási időben (10-18 óráig) várja olvasóit! Jó pihenést, kellemes készülődést és szép Húsvétot kívánunk!

2015-03-31

Kozák Ágnes író, meseíró bemutatkozása

hirkepÁprilis 1-jén, szerdán 17 órakor a Központi Könyvtár klubjában (Herman O. u. 22., földszint) Barangolás a mesék birodalmában címmel Kozák Ágnes író, meseíró, a Győri Antológia Irodalmi és Művészeti Alkotó Közösség tagja vetítéses bemutatkozását tekinthetik meg az érdeklődők.
A rendezvényen megnyitót mond és a beszélgetést vezeti Csáky Anna, a GYAK vezetője, közreműködik Kurucz Borbála énekes és az antológiaközösség tagjai. A belépés díjtalan, mindenkit szeretettel várnak!

2015-03-30

Marcalvárosi húsvétváró családi délután

hirkepÁprilis 2-án (csütörtökön) 15.30-kor a Kovács Margit Iskolában (Győr, Répce u. 2.) kerül sor a Marcalvárosi húsvétváró családi délutánra. A programsorozat kézműves foglalkozással veszi kezdetét. Lesz játszóház: tojásfestés, húsvéti díszek készítése; arcfestés és csillám-tetoválás - minden, ami kell az ünnepi hangulathoz. 17.15-kor Kovácsovics Fruzsina Elfeledett mézescsók címmel ad koncertet a gyerekeknek. A belépés díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

2015-03-30

Az Andrássy-lányok élete. Kovács Lajos helytörténész

hirkepÁprilis 2-án (csütörtökön) 17 órai kezdettel igazán érdekes előadáson vehetnek részt a Központi Könyvtár klubjában (Herman O. u. 22., földszint) mindazok, akik érdeklődnek a XX. század, a családtörténelem, vagy éppen az arisztokrácia iránt. Az előadás aktualitását az adja, hogy az Európa Kiadó gondozásában a közelmúltban jelent meg Andrássy Ilona grófnő "Mindennek vége" című első világháborús naplója. A napló Andrássy Ilona Rómer Flóris Múzeumban őrzött irathagyatékában található. Andrássy Ilonának (aki a "nagy" Andrássy Gyula, a Monarchia legnagyobb külügyminiszterének unokája), három húga volt: Borbála, Katalin és Klára. A nagyközönség jól ismeri a naplóíró Katalint (Károlyi Mihálynét, a "Vörös Grófnőt"). Kevésbé ismeri a naplóíró Borbálát (őrgróf Pallavicini Györgynét), s eddig egyáltalán nem ismerte Andrássy Ilona írói ambícióit. Sajnos Klárának - ha volt is naplója -, máig nem került elő. Andrássy Ilonának a háborús napló mellett a fenti hagyatékban megmaradt családi levelezése ad alkalmat a hagyaték gondozójának, hogy felidézze az Andrássy-lányok felkavaró életét... és halálát. Kovács Lajos helytörténész előadására a belépés díjtalan.

2015-03-30

Tavaszi varázslat a megyei könyvtárban

hirkepMárcius 31-én (kedden) 15 órakor a Központi Könyvtár klubjában (Herman O. u. 22., földszint) Petőczné Szabó Márta textilművész Tavaszi varázslat című kiállításának megnyitójára kerül sor. Petőczné Szabó Márta Gyömörén született, ötgyermekes gyógyszerész családban. Tizenöt éves korában beiratkozott a képzőművész körbe, ahol rajzot, festészetet és szobrászatot tanult. Az állandó önképzés, a kiállítások is segítették művészetének kiteljesítésében, melynek alapja kiváló rajzkészsége volt. Az alkotótáborok döntően meghatározták művészi teremtőkészségének fejlődését, később kiállított tárgyai számtalan alkalommal nyertek különböző díjakat. A kiállítás április 14-ig tekinthető meg. A belépés díjtalan.

2015-03-30

A barokktól napjainkig - barangolás a zene világában

hirkepÁprilis 9-én (csütörtökön) 17 órai kezdettel László Attila fagottművész előadását hallgathatják meg az érdeklődők a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér központi könyvtárának (Herman Ottó u. 22.) földszinti klubjában A barokktól napjainkig – barangolás a zene világában címmel. Az átfogó ívű előadásra a belépés díjtalan, mindenkit szeretettel várunk. 

2015-03-30

Költészet napja Marcalvárosban

hirkepÁprilis 9-én (csütörtökön) 15 órai kezdettel P. Nagy Gabriella és Olasz Valéria, a Győri Antológia Irodalmi és Művészeti Alkotó Közösség tagjainak költészet napi műsorát tekinthetik meg az érdeklődők Marcalvárosi Fiókkönyvtárunkban (Lajta u. 27/a.). A rendezvény ingyenes, minden irodalombarátot érdeklődőt szeretettel várunk.

2015-03-30

Az Eszterlánc Mesezenekar koncertje

hirkepÁprilis 10-én (pénteken) 16.30-kor a Központi Könyvtára klubjában (Győr, Herman O. u. 22., földszint) az Eszterlánc Mesezenekar ad koncertet. Az Eszterlánc elsősorban hagyományos mezőségi népzenét gyűjtő, játszó és tanító zenekar. Minden népzenerajongót szeretettel várunk! A rendezvényre belépés díjtalan.

2015-03-30

A hóesés befogad

hirkepA Költészet napja előestéjén, április 10-én (pénteken) 17 órakor kerül sor Gülch Csaba A hóesés befogad című kötetének bemutatójára. A kötetet ismerteti és a szerzővel beszélget Glaser Péter költő, képzőművész. A rendezvényen közreműködik Sándor Ernő (gitár, ének), Sándor Anna (vers) és a Hangraforgó együttes. A programnak a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtára (Győr, Baross Gábor u. 4.) ad otthont. A belépés díjtalan, a szervezők minden versbarátot szeretettel várnak!

2015-03-30

Költészet Napja 2015. Megemlékezés Győrben

hirkepÁprilis 10-én (pénteken) 11 órára a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér megemlékezést szervez a győrszabadhegyi József Attila emlékműnél (Győr, Móra park 1.) Beszédet mond: Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő. Közreműködnek a Győri Kodály Zoltán Általános Iskola diákjai. Műsoruk címe: „A versfa árnyékában”. A megemlékezés koszorúzással zárul. Helyszín: a szabadhegyi József Attila Emlékmű (Jereváni u. - Zöld u. kereszteződése). Esőhelyszín: József Attila Művelődési Ház (9028 Győr, Móra park 1.).

2015-03-30

Fotó-Szín-Tézis. Kiállítás

hirkepA Szigetköz Fotóműhely Fotó-Szín-Tézis címmel tartja bemutatkozó tárlatát a Központi Könyvtár klubhelyiségében (Győr, Herman O. u. 22., földszint). A kiállítást Hipságh Gyöngyi Fotóművész, a Mafosz alelnöke, a Soproni Fotóklub elnöke nyitja meg 2015. április 8-án (szerdán) 17 órakor. A megnyitón közreműködik a győri Hetedik Bekezdés zenekar. A kiállított kollekció a közelmúltban megalakult fotós baráti társaság tagjainak kedvenc képeiből állt össze. A kiállításon találkozhatnak: Galambos Lajos, Hegedűsné Varga Krisztina, Horváth Tímea, Ihász Lóránd, Kaszás Gyula, Kovács Róbert, Lakatos Krisztián, Murányi Péter, Nagy Ildikó, Orosz Sándor, Oszkó Ágnes, Rózsa Tamás, Száva István alkotásaival. A tárlat május 8-ig tekinthető meg, hétköznapokon 14-18 óráig. A belépés díjtalan.

2015-03-29

Önismeret - Lélekgyógyászat. Előadás Marcalvárosban

hirkepÁprilis 3-án, pénteken 17 órakor a Marcalvárosi Fiókkönyvtárban (Lajta út 27/A.) a személyiség és a lélek mélységeit feltáró előadásra kerül sor. Horváth Éva Mária Önismeret – Lélekgyógyászat címmel oszt meg a hallgatósággal mindannyiunk számára nélkülözhetetlennek tűnő okokat, következményeket és remélhető megoldásokat. A rendezvény ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várnak!

2015-03-27

Húsvét a zenében - zeneajánló a Kisfaludy Károly Könyvtár Hangtárából

hirkepA zene egyetemességének hatását mi sem szemléltetheti jobban, mint az ünnepi alkalmakra írott művek, darabok lelki, eszmei és esztétikai csodája. Húsvét közeledtével a Kisfaludy Károly Könyvtár Hangtára komolyzenei műveket, népzenei válogatásokat és vallási-egyházi muzsikákat felvonultató összeállítást készített a kereszténység egyik legfontosabb ünnepének tiszteletére, amelyek hallgatása közben valódi csodaként bontakozhat ki bennünk ennek az alkalomnak az emlékezete. A Húsvét megnyilvánulása a zenében Hangtárunkból kölcsönözhető műveinek listája itt tekinthető meg és tölthető le.

2015-03-26

Húsvéti nyitva tartási rend részlegeinkben

hirkepTisztelt Látogatóink!
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a húsvéti ünnepek miatt részlegeink nyitva tartása módosul. Április 4-én (szombaton) és április 6-án (Húsvét hétfőn) a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér valamennyi telephelye -azaz könyvtára és közművelődési intézménye- ZÁRVA tart. Kérjük, hogy olvasnivalóról, filmről és hangzóanyagokról ennek ismeretében gondoskodjanak! Április 7-én (kedden) 13 órától már igénybe vehetik a Kisfaludy Károly Könyvtár és a művelődési házak szolgáltatásait, szerdán pedig a szokott módon kinyit többi könyvtárunk is! Kellemes húsvéti ünnepeket és tartalmas időtöltést kívánunk mindnyájuknak!

2015-03-26

Jóság és szeretet - az életvitelünkben és a művészetekben - vetélkedő

hirkepJóság és szeretet – az életvitelünkben és a művészetekben címmel vetélkedőt hirdet 3-3 főből álló nyugdíjas csapatok részére a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér és az Arrabona Városi Nyugdíjas Egyesület. A jelentkezési határidő 2015. május 15., a vetélkedőre történő felkészüléshez pedig a megyei könyvtár ősszel kezdődő, négy előadáson való részvételt ajánl életvezetés, ének-zene, irodalom valamint festészet-szobrászat témakörökben, melyek pontos időpontjairól szeptember elején adnak tájékoztatást.

A vetélkedő időpontja 2016. február 17., helyszíne a József Attila Művelődési Ház. Nagyszámú jelentkezés esetén elődöntő is lesz, hozzá a kérdéseket interneten keresztül küldik el. Úgy a felkészítő előadásokat, mint a döntőt a vetélkedőhöz kapcsolódó és feladványként szereplő irodalmi, zenés-énekes műsorszámok is gazdagítják. A vetélkedőn a feladatok, kérdések csak a felkészítés során elhangzottakból kerülnek ki! A vetélkedőn résztvevők könyvjutalomban részesülnek.

A vetélkedőre jelentkezni 2015. május 15-ig a József Attila Művelődési Ház címén (9028 Győr, Móra park 1. e-mail: jamh@gevk.hu, telefon: 421-740) lehet a közösség, a csapat neve, a kapcsolattartó neve, e-mailje és telefonszáma feltüntetésével. További információ a vetélkedő játékvezetőjétől, Horváth Ferenctől, az Arrabona Városi Nyugdíjas Egyesület vezetőségi tagjától kérhető a következő elérhetőségeken: e-mail: horvferivk@freemail.hu, telefon: 70/705-6262. A teljes versenykiírás itt érhető el!

2015-03-26

Kipling (állat)világa - pályázati füzet alsó tagozatos tanulóknak

hirkepA Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtára megjelentette alsósoknak szóló tavaszi pályázati füzetét Kipling (állat)világa címmel. A füzethez hozzájuthatsz könyvtárunkban nyitva tartási időben, vagy a feldolgozandó mesékkel együtt honlapunk Tölts! menüpontjából is letöltheted.
Beérkezési határidő: 2015. április 24. (péntek) 18 óra; a pályázati füzet leadható személyesen a Gyermekkönyvtárban, vagy levélben a 9023 Győr, Herman Ottó u. 22. címen.

2015-03-26

Előkészületben - Gyermekíró pályázat

hirkepA Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtára Gyermekíró pályázatot hirdet általános iskolai alsó és felső tagozatosok számára „Előkészületben…” címmel.

Pályázati feltételek:

I. Korcsoport: 1-4. osztály – maximum 1 darab A/5-ös oldal terjedelmű, kézzel írott levél az írónak egy kedvenc mű folytatására tett javaslattal.
II. Korcsoport: 5-8. osztály – maximum 1 darab A/4-es oldal terjedelmű, kézzel írott levél az írónak egy kedvenc mű folytatására tett javaslattal.
Alapvető feltétel a levél formai követelményeinek megtartása!

Beérkezési határidő: 2015. április 24. (péntek)

A műveket a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtára címére kérjük eljuttatni személyesen vagy postai úton (9023 Győr, Herman Ottó u. 22.). A pályázat jeligés. Kérjük mellékelni a jeligével ellátott borítékba a pályázó nevét, címét, telefonszámát, e-mail címét, iskoláját! Bővebb információ a 96/516-677-es telefonszámon kérhető.

2015-03-26

A Szentiváni Fiókkönyvtár szabadság miatt zárva

hirkepÉrtesítjük kedves Olvasóinkat, hogy a Szentiváni Fiókkönyvtár április 3. (péntektől) - április 10. (péntekig) szabadság miatt ZÁRVA tart!  Nyitás: április 13-án, hétfőn 10 órakor. Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy érvényes olvasójegyükkel a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér bármely részegységének szolgáltatásait igénybe vehetik! Megértésüket köszönjük!

2015-03-25

Hangraforgó Klub - A hangraforgó zeng a fű között

hirkepTavaszodik. „Egy szellő felsikolt, apró üvegre lép s féllábon elszalad.” S "A hangraforgó zeng a fű között". Április hónap harmadik napján (pénteken) 17 órakor az énekelt versek klubjában a közeledő Költészet Napját ünneplik az egybegyűltek: a Hangraforgósok (Faggyas László, F. Sipos Bea), a vendégül hívott poéta, Gülch Csaba s mindenki, akinek a rímes sorok majd' annyit érnek, mint egy falat kenyér. A verses-zenés összejövetelnek a Központi Könyvtár klubja (Herman O. u., földszint) ad otthont. A belépés díjtalan, a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

2015-03-24

Zárva lesz a Szigeti Fiókkönyvtár

hirkepKedves Olvasóink! Értesítjük Önöket, hogy a Szigeti Fiókkönyvtár április 3-án, pénteken szabadság miatt zárva tart! Nyitás április 8-án, szerdán délelőtt 10 órakor.
Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy érvényes olvasójegyükkel a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér bármely részegységének szolgáltatásait igénybe vehetik! Megértésüket köszönjük!

2015-03-20

A Lengyel Alfréd Honismereti Verseny döntőjének végeredménye

hirkepA Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér, a Győri Krúdy Gyula Középiskola és Szakiskola valamint a Szabadhegyi Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Középiskola 5. alkalommal hirdette meg a Lengyel Alfréd Honismereti Versenyt Győr város középiskolái számára, 2 fős csapatok részvételével. Az első fordulóban egy prezentációt kellett elkészíteni, melyre előzetesen 12 csapat jelentkezett. A pályamunkák közül a szakmai zsűri 7 csapatot válogatott be a döntőbe, mely március 19-én zajlott le a Szabadhegyi Magyar-Német Középiskola Könyvtárában. Változás volt az eddigiekhez képest, hogy a prezentációkat nem kellett bemutatni a csapatoknak. A döntőt Győr városismereti témakörben, hagyományos vetélkedő formájában bonyolítottuk le. A diákok szóbeli és írásbeli játékos feladatok segítségével mérték össze tudásukat. Kiemelten kezeltük a 200 éve született Rómer Flóris munkásságát, szerettük volna felhívni a tudósra a figyelmet. A vetélkedő díjait a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum, a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér és a Városi Levéltár ajánlotta fel.

A verseny végeredménye:
1. helyezett: Kozma Máté, Wittmann Marcell Attila (Pattantyús Ábrahám Géza Ipari Szakközépiskola), felkészítő tanár: Barabás Rita
2. helyezett: Madár Olivér, Szíjj Balázs (Szabadhegyi Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános és Középiskola), felkészítő tanár: Szalai Attila
3. helyezett: Lunk Patrícia, Varga Evelin (Szent-Györgyi Albert Egészségügyi és Szociális Szakképző Iskola), felkészítő tanár: Németh Nóra
4. helyezett: Szente Roberta, Horváth Daniella (Szent-Györgyi Albert Egészségügyi és Szociális Szakképző Iskola), felkészítő tanár: Németh Nóra
5. helyezett: Torma Dorottya, Papp Regina (Szabadhegyi Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános és Középiskola), felkészítő tanár: Háda Ágnes
6. helyezett: Déri Vanessza, Szőke Laura (Szabadhegyi Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános és Középiskola), felkészítő tanár: Módos Dezső
7. helyezett: Bóta Dalma, Algács Viktória (Szabadhegyi Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános és Középiskola), felkészítő tanár: Varga Gábor

2015-03-20

"Hegyalján innen, Sokorón túl" - Népmesemondó verseny Ménfőcsanakon

hirkep24. alkalommal rendezi meg a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Ménfőcsanaki Fiókkönyvtára és a Ménfőcsanak-Gyirmóti Művelődési Központ a „Hegyalján innen, Sokorón túl” elnevezésű, hagyományos népmesemondó versenyt, amelyre március 25-ig lehet jelentkezni. A versenyre április 9-én, délelőtt 9 órakor kerül sor a Bezerédj-kastélyban.

A „Hegyalján innen, Sokorón túl” célja népmesekincsünk felfedezése, rejtett értékeink bemutatása, őrzése és közvetítése. A versenyen az általános iskolák 1-6. osztályosai 3 korosztály kategóriában vehetnek részt, iskolánként egy fő. A jelentkezési határidő március 25. (szerda)!

A versenyre április 9-én (csütörtök) 9 órakor kerül sor a Bezerédj-kastélyban (Győr-Ménfőcsanak, Győri út 90.), ahol az előadott népmesék időtartama maximum 5 perc lehet! A további feltételek között a szép magyar nyelven, tiszta beszéddel történő mesélés, az egyénre szabott jó meseválasztás szerepel. A versenyzők a rendezvény végeztével könyv- és tárgyjutalomban részesülnek.

A versenyre jelentkezni a következő címen lehet:
Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Ménfőcsanaki Fiókkönyvtára, Bezerédj-kastély; 9012 Győr-Ménfőcsanak, Győri út 90.
Telefonon és e-mail-ben érdeklődni a versenyről illetve jelentkezni Sulyok Attiláné könyvtáros-szervezőnél lehet a következő elérhetőségeken:
Telefon: 96/448-225 (könyvtár)
E-mail: csanak@gyorikonyvtar.hu; erikasulyok21@gmail.com

2015-03-18

Húsvéti készülődés a Gyermekkönyvtárban

hirkepKözeledik a húsvét. Takarítsunk, rakjunk rendet, s aztán szépítsük a lakást! Készítsünk együtt húsvéti papírdíszeket! Április 2-án (csütörtökön) 10 és 12 óra között minden érdeklődő gyermeket és az őt kísérő szülő(ke)t szeretettel várjuk a Gyermekkönyvtárban (Herman Ottó u. 22., földszint)! Bővebb információért érdeklődni a 96/516-677-es telefonszámon lehet.

2015-03-13

Kortárs versmondó és versíró verseny középiskolásoknak

hirkepA Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér és a Kovács Margit Iparművészeti Szakközépiskola versmondó és versíró versenyt hirdet középiskolás diákok részére. Időpont: április 16. csütörtök 14.00 (gyülekező 13.30-tól). Helyszín: Kovács Margit Iparművészeti Szakközépiskola (Répce u. 2.).

I. kategória: Versmondás
Egy kortárs magyar költő nyomtatásban megjelent verse (melynek legkorábbi keltezési időpontja 1990.)
Jelentkezési határidő: április 1.

II. kategória: Versmondás
Egy ma élő amatőr magyar költő verse (saját verssel is lehet jelentkezni)
Jelentkezési határidő: április 1.

III. kategória: Versírás
Kötetlen témában, műfajban és terjedelemben várjuk a pályaműveket
A munkák beérkezési határideje: március 27.

2015-03-07

Női sorsok a múltból -

hirkep Itt a nőnap, s ahány női szépség, annyi mögöttük álló, végigélt-megküzdött sors. A Marcalvárosi Fiókkönyvtár (Lajta u. 27/A.) állományából minőségében és mondanivalójában sokrétű lista készült a helyben megtalálható könyvekből, amelyek hol átélhető, szubjektív érzelmekkel, hol tárgyilagos komolysággal mesélnek a gyengébbnek nevezett, ugyanakkor fontosságában nélkülözhetetlen nem képviselőiről. Hölgyeim, uraim: kölcsönözzenek bátran, ismerjék meg ezeket a roppant izgalmas sorsokat!

2015-03-04

Klikkeljenek! Egyesítettük online katalógusainkat

hirkepEzúton értesítjük minden kedves olvasónkat, hogy a központi könyvtár és fiókkönyvtárak, valamint a Kisfaludy Károly Könyvtár online katalógusait összevontuk, mostantól egyben érhetők el. A változás a katalógus elérését és használati módját nem érinti. Kérjük, hogy fokozottan figyeljenek a lelőhelyekre, melyek megmutatják, hogy a keresett dokumentum melyik szolgáltatási helyünkön (épületünkben) található.

2015-03-01

Programjaink, rendezvényeink elérhetősége

hirkepFelhívjuk szíves figyelmüket, hogy részlegeink közművelődési programjainak tervezetét a továbbiakban honlapunk Letöltések menüpontjának segítségével érhetik el. A táblázatban egyaránt szerepelnek a nálunk működő kisközösségek, az alkalomszerű előadások, foglalkozások és kiállítások is. A letölthető és kinyomtatható táblázat mindig egy hónap rendezvényeit tartalmazza. Műsorváltozás esetén a javított, mindig friss és aktuális információ itt található.

2015-02-28

Díjtételek és szabályzatok

Díjtételek - A könyvtár szolgáltatásainak árait tartalmazza, beleértve az ingyenesen igénybe vehető alapszolgáltatásokat is. Letöltés
Használati szabályzat - A könyvtár szolgáltatásainak igénybevételéhez szükséges szabályok, melyeket minden látogatónak be kell tartania. Letöltés
Internethasználati szabályzat. Megtekintés
Minőségpolitikai nyilatkozat - Az intézmény magas színvonalú szolgáltatásainak garanciái. Letöltés
Küldetésnyilatkozat. Megtekintés
Alapító okirat - Az intézmény feladatait, telephelyeit, fenntartóját tartalmazó okirat, melyet a Közgyűlés hagyott jóvá. Letöltés
Szervezeti és Működési Szabályzat - Az intézmény szervezeti felépítése és működésének szabályai Letöltés
Törzskönyvi kivonat Letöltés

Letölthető dokumentumok

A Győrszentiváni Fiókkönyvtár szórólapja - Miért érdemes betérni a fiókkönyvtárba? Letöltés
A Gyárvárosi Fiókkönyvtár és Közösségi Tér szórólapja Letöltés
NKA-nak készített 2014. évi szakmai beszámoló egyedi dokumentumok restaurálásáról Letöltés


További letölthető dokumentumok...

Egyéb weboldalaink

 

Digitális Könyvtár

Digitalizált dokumentumaink adatbázisba szervezve, visszakereshetők, letölthetők, nyomtathatók saját célokra, a szerzői jogra vonatkozó szabályok betartásával.
Tovább ››
 
 
 

Kisalföldi Tudástár

A portálra integrálva vannak a megye közös könyvtári szolgáltatásai. A szolgáltatásban résztvevő könyvtárakról a Könyvtárak menüpont alatt találnak bővebb információt.
Tovább ››
 
 
 

Könyvtári blog

A Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér blogja
Könyv, film, zene, rendezvény egy helyen
Tovább ››
 
 
 

Győri Szalon

A Megyei Könyvtár és Közösségi Tér kulturális magazinja
Tovább ››
 
 
 

Kisalföldi Könyvtárellátási
Szolgáltató rendszer

A Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér tevékenységében kiemelkedő helyet foglal el a térségi szolgáltatás, a községekben élő lakosság minőségi könyvtári ellátásnak megszervezése, az információhoz való hozzáférés, az esélyegyenlőség biztosítása a kistelepüléseken élők számára.
Tovább ››
 
 
 

Győr 1944

A gyor1944.hu honlapot a győri zsidóság tragédiájának emlékezetére hívtuk életre a holokauszt 70. évfordulója alkalmából.
Tovább ››
 
 
 

Könyvszalon

A kultúra, az információ és a zene találkozása
Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Kulturális Osztály és a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér 13. alkalommal szervezi meg a Győri Könyvszalont, a vidék legnagyobb könyves rendezvényét.
Tovább ››
 
 
 

Kisalföldi Könyvtárosok és Könyvtárak Egyesülete

Az oldalon tájékozódhatnak a szervezet életével kapcsolatosan, olvashatják híreinket, programajánlatunkat, fényképtárunk segítségével bepillantást nyerhetnek eddigi szakmai tevékenységünkbe.
Tovább ››
 
 
 Új dvd-k  Új cd-k  Új kották
  • Aktuális
  • Részlegeink
  • Katalógusok
  • Adatbázisok

 Digitális gyűjteményünkből

Csapod
2007-2014
Enesei Hírmondó
1993-2014
Péri Hírek
2008-2010

Ajánlók

Könyv Hangoskönyv Film Zene
Tovább ›› Tovább ›› Tovább ›› Tovább ››

Közösségi oldalunk


Kulturális magazin


Költészet napi megemlékezés


Költészet Napja 2015


Hangraforgó Klub


Tavaszi varázslat. Kiállítás


Fotó-Szín-Tézis. Kiállítás
Országos Dokumentum-ellátási Rendszer


Telephelyek | Közművelődés | Gyűjtemények
Területi Könyvtári Szolgáltatás (KSZR)

Telephelyek

 

Központi Könyvtár

Elérhetőség

9023 Győr Herman Ottó u. 22.
Nyitva tartás

Bővebben ››
 
 
 

Kisfaludy Károly Könyvtár

Elérhetőség

9021 Győr, Baross Gábor u. 4.
Nyitva tartás


Bővebben ››
 
 
 

Gyárvárosi Fiókkönyvtár

Elérhetőség

9027 Győr, Külső-árpád u. 6-8.
Nyitva tartás

Bővebben ››
 
 
 

Győrszentiváni Fiókkönyvtár

Elérhetőség

9011 Győr Ősi u. 1.
Nyitva tartás

Bővebben ››
 
 
 

Szabadhegyi Fiókkönyvtár

Elérhetőség

9028 Móra park 1.
Nyitva tartás

Bővebben ››
 
 
 

Szigeti Fiókkönyvtár

Elérhetőség

9025 Győr, Köztelek u. 4-10.
Nyitva tartás

Bővebben ››
 
 
 

Bácsai Fiókkönyvtár

Elérhetőség

9030 Győr, Heltai Jenő u. 8.
Nyitva tartás

Bővebben ››
 
 
 

Marcalvárosi Fiókkönyvtár

Elérhetőség

9024 Győr, Lajta u. 27/a
Nyitva tartás

Bővebben ››
 
 
 

Ménfőcsanaki Fiókkönyvtár

Elérhetőség

9012 Győr Győri u. 90. Bezerédj-kastély
Nyitva tartás

Bővebben ››
 

Közművelődés

 

A Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Klubja

Elérhetőség

9023 Győr, Herman Ottó u. 22., földszint
Bejárata a TESCO és a könyvtár épülete közötti átjáróból nyílik.
Nyitva tartás

Bővebben ››
 
 
 

A Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Galériája

Elérhetőség

9023 Győr, Herman Ottó u. 22., földszint
Bejárata a TESCO és a könyvtár épülete közötti átjáróból nyílik.
Nyitva tartás

Bővebben ››
 
 
 

József Attila Művelődési Ház

Elérhetőség

9028 Győr, Móra park 1.
Nyitva tartás

Bővebben ››
 
 
 

Gyárvárosi Közösségi Ház

Elérhetőség

9027 Győr, Külső-árpád u. 6-8.
Nyitva tartás

Bővebben ››
 
 
 

Marcalvárosi Közművelődés

Elérhetőség

9024 Győr, Répce utca 2.
Nyitva tartás

Bővebben ››

Gyűjtemények

 

Gyermekkönyvtár

Elérhetőség

9023 Győr Herman Ottó u. 22.
Nyitva tartás

Bővebben ››
 
 
 

Helyismeret

Elérhetőség

9021 Győr, Baross G. u. 4.
Nyitva tartás

Bővebben ››
 
 
 

Hang- és Médiatár

Elérhetőség

9021 Győr, Baross G. u. 4.
Nyitva tartás
Bővebben ››

Elérhetőség

9023 Győr Herman Ottó u. 22.
Nyitva tartás
Bővebben ››
 
 
 

Muzeális gyűjtemények

Elérhetőség

9021 Győr, Baross G. u. 4.
Nyitva tartás

 

Online katalógusok

 

Duna Menti Közös Katalógus
(Megújult és kibővített Kisalföldi Katalógus)


Tovább a katalógusra
 
 
 
 

Online katalógusTovább a katalógusra
 
 
 
 

Községi könyvtárak
katalógusa


Tovább a katalógusra
 
 

Online adatbázisok

 

Győr-Moson-Sopron megye évfordulónaptára

Adattárunkkal szeretnénk megkönnyíteni a könyvtárosok, rendezvényszervezők munkáját, hogy megemlékezhessenek az adott település jeles évfordulós személyeiről, eseményeiről.
Bővebben ››
 
 
 

Győri Évfordulónaptár

Győr városához kötődő személyek születési és halálozási dátumait, valamint jelentős győri események időpontjait közöljük válogatásunkban.
Bővebben ››
 
 
 

Világnapok, nevezetes napok

Az összeállítás tartalmazza a világnapokat rövid annotációval, a kialakulásukról szóló információval és ajánlott irodalommal.
Bővebben ››
 
 
 

Életrajzi bibliográfia

Az itt olvasható összeállítás a Magyarországon kiadott periodikumokban 1960-tól megjelent, természettudósokkal, műszaki alkotókkal és orvosokkal foglalkozó cikkekből, tanulmányokból válogat.
Bővebben ››
 
 
 

Periodikumok

Periodikumok Győr-Moson-Sopron megye nagyobb könyvtáraiban
Bővebben ››
 
 
 

Településeink, tájaink


Bővebben ››
 
 
 

Megyei kitüntetések és kitüntetettek


Bővebben ››
 
Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér
9023 Győr, Herman Ottó u. 22. Telefon:96/516-670 Telefax: 96/418-942
www.gyorikonyvtar.hu