Központi Könyvtár Kisfaludy Könyvtár Gyermekkönyvtár
9023 Győr Herman Ottó u. 22.
Tovább ››
9021 Győr, Baross Gábor u. 4. Tovább ›› 9023 Győr Herman Ottó u. 22. Tovább ››

  • Hírek
  • Letöltések
  • Weboldalaink

Aktuális híreink

Őszi kézműves foglakozás a gyermekkönyvtárban

hirkepHalloween a gyermekkönyvtárban: Ha ellátogatsz hozzánk 2014. október 30-án (csütörtök) 10 és 11.30 között, őszi lámpást készíthetsz velünk.! Minden barkácsolni szerető gyermeket és az őt kísérő szülőt szeretett várjuk ingyenes foglalkozásunkra! Helyszín: Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtára (Győr, Herman o. u. 22.)

2014-10-20

Festménykiállítás

hirkepA József Attila Művelődési Házban (9028 Győr, Móra F. tér 1., tel.: 421-740) 2014. október 21-én (kedden) 17 órától lesz látható a Paletta Hétvégi Vizuális Műhely képzőművészeti kiállítása. Megnyitja: Barna Borbála művészetpedagógus, művészeti vezető. Közreműködnek: a kiállító alkotók. Látogatható: november 21-ig, hétköznap 10-16 óra között.  A belépés díjtalan.

2014-10-20

Renoir - újra filmklub

hirkepOktóber 21-én 17 órakor Gilles Bourdos francia rendező Renoir című színes, feliratos filmjét tekinthetik meg az érdeklődők a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Klubjában
Renoir utolsó éveit a dél-franciaországi Cagnes-sur-Mer-ben töltötte. Az első világháború idején, 1915-ben járunk, ekkor ismerkedett meg Andree Heuschlinggel, később ismertté vált nevén Catherine Hesslinggel. A hamvas leányzó a mester utolsó modellje volt - később pedig a fia, a rendező Jean felesége és sztárja lett. Andree jelentette az összekötő kapcsot két generáció meghatározó művészei, az élete alkonyán járó, de még mindig aktívan dolgozó Pierre-Auguste, illetve az akkor még saját egyéniségét kereső Jean között. Gilles Bourdos e két generáció találkozásáról és a női szépségről mesél a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon debütált filmjében, a Renoir-ban. 

2014-10-19

Figyelem! Zárva leszünk!

hirkepTisztelt Látogatóink!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a közelgő ünnepek és a munkanap-áthelyezés érinti intézményünk nyitva tartását is! A könyvtár részlegei 2014. október 23-tól – 25-ig (csütörtök-szombat), és november 1-jén (szombat) ZÁRVA tartanak. Kérjük, hogy látogatásaikat ennek ismeretében ütemezzék!

2014-10-18

Közeleg a XIV. Győri Könyvszalon - elkészült a műsorfüzet!

hirkep2014. november 7. és 9. között kerül megrendezésre a XIV. Győri Könyvszalon, az ország második legnagyobb könyves eseménye – az elmúlt évekhez hasonlóan tele irodalommal, könyvekkel, zenével, színházzal. Idén is a kortárs magyar irodalom legkiemelkedőbb alakjaival, írókkal, költőkkel, előadóművészekkel találkozhatnak az érdeklődők a legnívósabb hazai könyvkiadók kínálatán keresztül, és ismételten itt lesznek Győr testvérvárosai is a három napos rendezvény során.

A fő helyszín ezúttal is a Győri Nemzeti Színház épülete lesz, ahol a Nagyszínpadon, a Kisfaludy Teremben, a Pódiumszínpadon, a Mesekuckóban, valamint a külső helyszíneken író-olvasó találkozókon, előadásokon, kulturális programokon keresztül kerülhet közelebb egymáshoz a művészet és a közönség, hiszen a Könyvszalon olyan rendezvényeket kínál, amelyek minden korosztálynak és érdeklődési körnek izgalmas szórakozást nyújthatnak.

„Ezekben a napokban minden Gutenberg örökségéről szól, az olvasott, szavalt, megzenésített és énekelt irodalomról, mindarról, amelyből műveltségünk, azaz szavaink és gondolataink minősége táplálkozik.” – olvashatóak Borkai Zsolt polgármester szavai a XIV. Győri Könyvszalon műsorfüzetében, amely itt tekinthető meg és innen tölthető le!

2014-10-17

Van kedvenc verse? És egy százasa?

hirkepE kettő kell ahhoz, hogy élni tudjon könyvtárunk által meghirdetett lehetőséggel. Október 13-tól november 8-ig ugyanis 100,- forintért iratkozhat be könyvtárunk bármelyik részlegébe! A kitétel csak annyi, ossza meg velünk kedvenc költeményének vagy elbeszélésének címét! Ha kedve tartja, akár idézhet is belőle! Ezekből egy későbbi időpontban felolvasát szervezünk. Hogy ismert filmszínészek miképpen „népszerűsítik” akciónkat megláthatják, ha ellátogatnak Facebook oldalunkra. Minden nap újabb plakát kreatív, csavaros eszű és egyben mozirajongó kollégáinktól! 

2014-10-16

A nagy háború és kora 1914-1918. Online vetélkedő

hirkepAz első világháború kitörésének centenáriuma lehetőséget kínál arra, hogy a könyvtár honlapján online vetélkedőt indítsunk el. Szellemi fejtörőnk segítségével felidézzük az első világháború európai és magyar vonatkozású eseményeit, a katonák hősi helytállását, a hátország mindennapjait. A részvétel egyéni regisztrációhoz kötött. A három forduló feladatai három részletben lesznek olvashatók a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér honlapján, a Kisalföldi Tudástár Portálon. Kitöltési időszak: 2014. október 13-tól és november 2-a 24 óráig. Díjátadás: 2014. november 6-án (csütörtök) 18 órakor, a Könyvszalon 0. napján, a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Központi Könyvtárának klubjában. A teljes versenyfelhívás itt olvasható. Várjuk múltunk és a hadtörténelem iránt érdeklődők jelentkezését! 

2014-10-13

Nyugdíjas alkotók V. kiállítása

hirkepOktóber 13-án 16 órakor nyílt meg a Nyugdíjas alkotók V. kiállítása központi könyvtárunk (Herman Ottó u. 22.) klubjában. A tárlatot megnyitotta Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő, közreműködött Karsai Klára és László Attila. A kiállítás - melyen Benkő Istvánné, dr. Boros Istvánné Lázár Mária, Csomay Jánosné, Dulosy Rozália, Finta Zoltán, Igali Alfréd, Kecskés Attiláné Rózsa, Mojzer Mária Rákhel, Szabó András, Szabó Andrásné, Vargáné Gáncs Kornélia és Verebélyi Ágnes művei tekinthetők meg - október 26-ig látogatható hétköznap 9 és 15 óra között. A belépés díjtalan, mindenkit szeretettel várunk!

2014-10-13

Kitüntetést kaptunk!

hirkepNagy öröm ért bennünket! Beérett munkánk gyümölcse – mondhatnánk stílszerűen – hiszen József Attila Művelődési Házunk a Szabadhegyi Szüreten részesült a Szabadhegy Városrész Szolgálatáért Díjban. Az elismerést Simon Róbert Balázs alpolgármester adta át intézményünk igazgatójának, Dr. Horváth Sándor Domonkosnak, Benyik András közművelődési osztályvezetőnek és Vargáné Nemesi Emmának, a JAMH vezetőjének. Éljenek továbbra is a ház gazdag programkínálatával, látogassák sűrűn, várjuk Önöket! 

2014-10-09

Megnyitjuk Ménfőcsanaki Fiókkönyvtárunkat

hirkepVégéhez ért, befejeződött a Ménfőcsanaki Fiókkönyvtár (Győr, Győri u. 90. ; Bezerédj-kastély) felújítása. Megszépült belső tér és új bútorzat fogadja az olvasókat. A könyvtár ünnepélyes megnyitására október 9-én (csütörtök) 10 órakor kerül sor. Minden régi olvasónkat visszavárjuk, és szeretettel hívjuk azokat a környékbeli könyvbarátokat, akik még nem iratkoztak be részlegünkbe! 

2014-10-08

Ybl Miklós és kora

hirkep A Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtára Ybl Miklós és kora címmel pályázati füzetet ad ki felsős tanulók számára a Magyar Építészet Éve alkalmából, mely személyesen átvehető a könyvtárban vagy letölthető a gyermekkönyvtár honlapjának (gyermek.gyorikonyvtar@gevk.hu) Tölts! menüpontja alól. A megfejtéseket 2014. november 3-áig várjuk! A sikeres megfejtők között könyvjutalmat sorsolunk ki!

2014-10-02

Fehérlófia: Rajzpályázat a Könyvszalon alkalmából

hirkepA Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér és a Gyermekek Háza rajzpályázatot hirdet a XIV. Győri Könyvszalon alkalmából. Pályázati felhívásunk a „FEHÉRLÓFIA” című meséhez kapcsolódik. E mese ihlette alkotásokat, illusztrációkat várunk a 4-11 éves korosztálytól. A pályázat beadási határideje és helye: 2014. október 31. péntek 16 óra. A rajzokat postán vagy személyesen a Gyermekek Házába kell eljuttatni (9021 Győr, Aradi vértanúk útja 23.) A díjazott rajzokat kiállításon mutatjuk be a XIV. Győri Könyvszalon ideje alatt a Győri Nemzeti Színházban, a Mesekuckóban, a rendezvény nyitva tartási ideje alatt. A pályázatra beküldött munkák közül válogatott kiállítást rendezünk a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér klubhelyiségében (9023 Győr, Herman Ottó u.22.) a Könyvszalont követő egy hónapban. A teljes pályázati felhívás innen tölthető le. További információ kérhető telefonon: 96/518-032.

2014-09-23

Dr. Kovács Pál-díj Dr. Horváth Józsefnek

hirkepDr. Horváth József, könyvtárunk igazgatóhelyettese Dr. Kovács Pál-díjat vehetett át augusztus 20-án a győrújbaráti evangélikus templomban a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat díszközgyűlésén.

„Mi magyarok, örökségünkkel, nyelvünkkel, értékeinkkel, feladatunkkal, Európához tartoztunk és tartozunk. Európa része lettünk, voltunk és vagyunk…” – mondta el az eseményen Steinbach József, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának elnöke, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke. A díszközgyűlésen a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzata legrangosabb elismeréseit is átadták. A Dr. Kovács Pál-díj (régi nevén Közművelődési Díj) azon személyeknek adományozható, akik a közművelődés bármely területén hosszú éveken keresztül kimagasló munkát végeztek, 2014-ben ez az elismerés – méltán – könyvtárunk igazgatóhelyettesét, Dr. Horváth Józsefet illette meg. A kitüntetéshez szívből és büszkeséggel gratulálunk!

(az idézet forrása: kisalfold.hu)

2014-08-22

Gyereklemezek és gyerekeknek szóló hangoskönyvek

hirkepKollégáink újabb tematikus médiaajánlót készítettek központi könyvtárunk hang- és médiatárát látogató olvasóinknak. Ezúttal a gyerekekre koncentráltak: nekik szóló zenei CD-ket, illetve hangoskönyveketgyűjtöttek össze, ezáltal is megkönnyítve a választást. Éppen ezért a Letöltések menüpont alatt keressék A központi könyvtár hang- és médiatárából kölcsönözhető gyermeklemezek és A központi könyvtár hang- és médiatárából kölcsönözhető gyermekeknek szóló hangoskönyvek című pdf formátumú fájlokat, töltsék le őket, böngésszenek a CD-k között, válasszanak, és jöjjenek el érte, hiszen beiratkozott olvasóink ingyenesen kölcsönözhetnek CD-t, hangoskönyvet és DVD-t egyaránt.

2014-08-08

Fontosabb dokumentumok

Díjtételek - A könyvtár szolgáltatásainak árait tartalmazza, beleértve az ingyenesen igénybe vehető alapszolgáltatásokat is. Letöltés
Használati szabályzat - A könyvtár szolgáltatásainak igénybevételéhez szükséges szabályok, melyeket minden látogatónak be kell tartania. Letöltés
Internethasználati szabályzat. Megtekintés
Minőségpolitikai nyilatkozat - Az intézmény magas színvonalú szolgáltatásainak garanciái. Letöltés
Küldetésnyilatkozat. Megtekintés
Alapító okirat - Az intézmény feladatait, telephelyeit, fenntartóját tartalmazó okirat, melyet a Közgyűlés hagyott jóvá. Letöltés
Szervezeti és Működési Szabályzat - Az intézmény szervezeti felépítése és működésének szabályai Letöltés
Törzskönyvi kivonat Letöltés
A Győrszentiváni Fiókkönyvtár szórólapja - Miért érdemes betérni a fiókkönyvtárba? Letöltés
Lengyel Alfréd Honismereti Prezentációs Pályázat felhívása - Megadott győri témákhoz kapcsolódó prezentációk készítése középiskolásoknak Letöltés


További letölthető dokumentumok...

Egyéb weboldalaink

 

Digitális Könyvtár

Digitalizált dokumentumaink adatbázisba szervezve, visszakereshetők, letölthetők, nyomtathatók saját célokra, a szerzői jogra vonatkozó szabályok betartásával.
Tovább ››
 
 
 

Kisalföldi Tudástár

A portálra integrálva vannak a megye közös könyvtári szolgáltatásai. A szolgáltatásban résztvevő könyvtárakról a Könyvtárak menüpont alatt találnak bővebb információt.
Tovább ››
 
 
 

Könyvtári blog

A Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér blogja
Könyv, film, zene, rendezvény egy helyen
Tovább ››
 
 
 

Győri Szalon

A Megyei Könyvtár és Közösségi Tér kulturális magazinja
Tovább ››
 
 
 

Könyvszalon

A kultúra, az információ és a zene találkozása
Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Kulturális Osztály és a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér 13. alkalommal szervezi meg a Győri Könyvszalont, a vidék legnagyobb könyves rendezvényét.
Tovább ››
 
 
 

Kisalföldi Könyvtárosok és Könyvtárak Egyesülete

Az oldalon tájékozódhatnak a szervezet életével kapcsolatosan, olvashatják híreinket, programajánlatunkat, fényképtárunk segítségével bepillantást nyerhetnek eddigi szakmai tevékenységünkbe.
Tovább ››
 
 
  • Aktuális
  • Részlegeink
  • Katalógusok
  • Adatbázisok

 Digitális gyűjteményünkből

Abdai Hír-Lapok


1991-2012
Rábapatona Község Önkormányzatának Tájékoztatója
2004-2014
Új Kimlei Hírmondó


1990-2014

Ajánlók

Könyv Hangoskönyv Film Zene
Tovább ›› Tovább ›› Tovább ›› Tovább ››

Közösségi oldalunk


Kulturális magazin


Online vetélkedő


XIV. Győri KönyvszalonOrszágos Dokumentum-ellátási Rendszer


Telephelyek | Közművelődés | Gyűjtemények
Területi Könyvtári Szolgáltatás (KSZR)

Telephelyek

 

Központi Könyvtár

Elérhetőség

9023 Győr Herman Ottó u. 22.
Nyitva tartás

Bővebben ››
 
 
 

Kisfaludy Károly Könyvtár

Elérhetőség

9021 Győr, Baross Gábor u. 4.
Nyitva tartás


Bővebben ››
 
 
 

Gyárvárosi Fiókkönyvtár

Elérhetőség

9027 Győr, Külső-árpád u. 6-8.
Nyitva tartás

Bővebben ››
 
 
 

Győrszentiváni Fiókkönyvtár

Elérhetőség

9011 Győr Ősi u. 1.
Nyitva tartás

Bővebben ››
 
 
 

Szabadhegyi Fiókkönyvtár

Elérhetőség

9028 Móra park 1.
Nyitva tartás

Bővebben ››
 
 
 

Szigeti Fiókkönyvtár

Elérhetőség

9025 Győr, Köztelek u. 4-10.
Nyitva tartás

Bővebben ››
 
 
 

Bácsai Fiókkönyvtár

Elérhetőség

9030 Győr, Heltai Jenő u. 8.
Nyitva tartás

Bővebben ››
 
 
 

Marcalvárosi Fiókkönyvtár

Elérhetőség

9024 Győr, Lajta u. 27/a
Nyitva tartás

Bővebben ››
 
 
 

Ménfőcsanaki Fiókkönyvtár

Elérhetőség

9012 Győr Győri u. 90. Bezerédj-kastély
Nyitva tartás

Bővebben ››
 

Közművelődés

 

A Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Klubja

Elérhetőség

9023 Győr, Herman Ottó u. 22., földszint
Bejárata a TESCO és a könyvtár épülete közötti átjáróból nyílik.
Nyitva tartás

Bővebben ››
 
 
 

A Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Galériája

Elérhetőség

9023 Győr, Herman Ottó u. 22., földszint
Bejárata a TESCO és a könyvtár épülete közötti átjáróból nyílik.
Nyitva tartás

Bővebben ››
 
 
 

József Attila Művelődési Ház

Elérhetőség

9028 Győr, Móra park 1.
Nyitva tartás

Bővebben ››
 
 
 

Gyárvárosi Közösségi Ház

Elérhetőség

9027 Győr, Külső-árpád u. 6-8.
Nyitva tartás

Bővebben ››
 
 
 

Marcalvárosi Közművelődés

Elérhetőség

9024 Győr, Répce utca 2.
Nyitva tartás

Bővebben ››

Gyűjtemények

 

Gyermekkönyvtár

Elérhetőség

9023 Győr Herman Ottó u. 22.
Nyitva tartás

Bővebben ››
 
 
 

Helyismeret

Elérhetőség

9021 Győr, Baross G. u. 4.
Nyitva tartás

Bővebben ››
 
 
 

Hang- és Médiatár

Elérhetőség

9021 Győr, Baross G. u. 4.
Nyitva tartás
Bővebben ››

Elérhetőség

9023 Győr Herman Ottó u. 22.
Nyitva tartás
Bővebben ››
 
 
 

Muzeális gyűjtemények

Elérhetőség

9021 Győr, Baross G. u. 4.
Nyitva tartás

 

Online katalógusok

 

Duna Menti Közös Katalógus
(Megújult és kibővített Kisalföldi Katalógus)


Tovább a katalógusra
 
 
 

Központi Könyvtár katalógusaTovább a katalógusra
 
 
 

Kisfaludy Károly Könyvtár katalógusaTovább a katalógusra
 
 
 
 

Községi könyvtárak
katalógusa


Tovább a katalógusra
 
 

Online adatbázisok

 

Győr-Moson-Sopron megye évfordulónaptára

Adattárunkkal szeretnénk megkönnyíteni a könyvtárosok, rendezvényszervezők munkáját, hogy megemlékezhessenek az adott település jeles évfordulós személyeiről, eseményeiről.
Bővebben ››
 
 
 

Győri Évfordulónaptár

Győr városához kötődő személyek születési és halálozási dátumait, valamint jelentős győri események időpontjait közöljük válogatásunkban.
Bővebben ››
 
 
 

Világnapok, nevezetes napok

Az összeállítás tartalmazza a világnapokat rövid annotációval, a kialakulásukról szóló információval és ajánlott irodalommal.
Bővebben ››
 
 
 

Életrajzi bibliográfia

Az itt olvasható összeállítás a Magyarországon kiadott periodikumokban 1960-tól megjelent, természettudósokkal, műszaki alkotókkal és orvosokkal foglalkozó cikkekből, tanulmányokból válogat.
Bővebben ››
 
 
 

Periodikumok

Periodikumok Győr-Moson-Sopron megye nagyobb könyvtáraiban
Bővebben ››
 
 
 

Győr-Moson-Sopron megye könyvtárai


Bővebben ››
 
 
 

Településeink, tájaink


Bővebben ››
 
 
 

Megyei kitüntetések és kitüntetettek


Bővebben ››
 
Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér
9023 Győr, Herman Ottó u. 22. Telefon:96/516-670 Telefax: 96/418-942
www.gyorikonyvtar.hu